BringThemHomeNow#

״חייבות לייקים כדי להרגיש יפות״ הקמפיין החדש שיכול לעזור

בשלהי שנת 2021 כבר ברור לכולנו שלרשתות החברתיות ולדימויי הגוף והיופי שאנו צורכות שם באופן יום יומי יש השפעה מהותית על חיינו ובפרט על הדימוי העצמי שלנו. באופן אישי אני יכולה לספר שהמאבק הזה התיש אותי כל כך עד כדי שויתרתי עליו. אני כבר לא רודפת אחרי אידיאל. ולא מנסה בכל כוחי להשיג את הציפיות שנדרשו ממני רק בגלל שאני אישה בעולם. אבל את זה אני יכולה להגיד אחרי מאבק של שנים וממקום של בגרות מנטלית. לפי תמונת המצב כרגע לאינספור ילדות, נערות ונשים צעירות בעולם שלנו המצב שונה מאוד, והמודל שמוצג להן פוגע בדימוי העצמי שלהן עד כדי כך שרבות מהן מפתחות הפרעות נפשיות שונות, לרבות הפרעת אכילה ודיכאון. 

הקרדיט לצילום מאחורי הקלעים- רפי דלויה
הנתונים הבאים מתוך מחקר גלובלי שערכה חברת DOVE הפתיעו אפילו אותי

רק 4% מהנשים ברחבי העולם מחשיבות עצמן יפות. רק 11% מהילדות בעולם מרגישות בנוח לתאר את עצמן בתור יפות. 72% מהילדות מרגישות שהחברה מפעילה עליהן לחץ להיות יפות. ואילו 80% מהנשים בעולם מסכימות שבכל אישה יש יופי אבל לא רואות את היופי שלהן עצמן. המותג DOVE מבית יונילוור הושק בישראל בשנת 1996 וכיום הוא אחד ממותגי הטיפוח המובילים בארץ. החברה חרטה על דגלה כי היופי שייך לכולן. יופי אמיתי קיים בכל הגילאים, הצבעים והמידות. מזה שנים שהחברה מובילה פרויקטים וקמפיינים שונים למען חיזוק ושיפור הדימוי העצמי של נשים ומתבגרות. זאת מתוך ההבנה שאלו חשופות יותר לרשתות החברתיות ובמיוחד בגילן הצעיר נתונות להשפעות המזיקות שקיימות במרחב זה. 

השנה DOVE משיקה קמפיין גלובלי להגדלת המודעות לאופן בו הלחץ ברשתות החברתיות פוגע בביטחון העצמי של בני ובנות נוער.

לצד הקמפיין המותג מציג "מדריך לבניית ביטחון עצמי". מדריך אשר נכתב ע"י מומחים אקדמיים מיועד להורים ומכיל כלים פרקטיים להתמודדות ותמיכה בילדיהם. והוא יהיה זמין להורדה באתר DOVE לאחר שהקמפיין יושק בחודש אוקטובר הקרוב. 

השגרירה המקומית שנבחרה להוביל את הקמפיין של DOVE כאן אצלנו היא פאולה רוזנברג,

פאולה היא יוצרת ותסריטאית הסרט "כמו שאת" ששודר בערוץ 12, היא מנחה את תוכנית הבוקר "פאולה וליאון" לצד ליאון רוזנברג בעלה ואב שתי בנותיה המתבגרות. פאולה היא מגישת טלוויזיה, מטפלת רב-תחומית, חוקרת תרבות ומדיה, עורכת דין ועוסקת רבות בתחום דימוי הגוף החיובי. 

בשיחה עם נציגי DOVE התעניינתי לדעת למה בחרו בפאולה להובלת הקמפיין וזאת התשובה: 

"החיבור של פאולה לDOVE הוא מאוד טבעי עבורנו, בגלל שהיא מקדמת את הנושא כבר שנים- של דימוי גוף חיובי, של אידיאל יופי רחב ומגוון בו יש מקום לכולן. אני חושב שהיא הנציגה הבולטת ביותר של האג'נדה הזאת בישראל, בשנת 2004 התחלנו להעביר את המסרים האלה כאן ויש איזשהו קו מקביל בינינו, אני די מופתע שלא עבדנו איתה עד היום אם לומר את האמת. לעבוד עם פאולה זאת הזדמנות מדהימה ואנחנו מאוד שמחים שהיא משתלבת אצלנו בקמפיין." לפני כשלושה שבועות הגעתי לסט הצילומים של הקמפיין בהובלתה של פאולה רוזנברג, על הסט היו אנשי יח"צ, צוות ביוטי, אנשי תקשורת, נציגי המותג DOVE, צלם בק סטייג' והצלם שמלווה את פאולה כבר תקופה- שי פרנקו. כשהגעתי פאולה כבר החליפה בין האאוטפיטים במרץ והתייצבה מול המצלמה של פרנקו נטולת כל טיפה של איפור.

כמו בקמפיין הגלובלי גם כאן – המטרה היא להדגיש את ההבדלים.

תמונה אחת ללא איפור בכלל ותמונה לצידה עם איפור כבד וריטוש. המסר: המדיה מציגה לנו דימויים שמשנים את התפיסה שלנו לגבי איך שאנחנו באמת נראות, איך שנשים אחרות נראות ועד כמה הדימוי הזה רחוק מהמציאות. פאולה הגיעה לעמדת האיפור והשיער לטובת המשך הצילומים, פרנקו עובר על התמונות וזורק למצולמת שלו "אני לא מרטש נכון?", כמובן שהתשובה ברורה לכולם. בין קליק לקליק ישבתי עם פאולה לריאיון על הקמפיין, ריאיון שאט אט שהפך לשיחה שהסט כולו האזין לה.

הקרדיט לצילום מאחורי הקלעים- רפי דלויה
מה את עושה ביום יום שלך כחלק מיישום האג'נדה שאת מקדמת?

"בעיניי זה הסכם שלום עם הגוף שלך. הסכם שאת חותמת עם עצמך ובו את מחליטה כמה מקום את הולכת לתת לקולות הפנימיים שלך. אני יודעת ממחקרים שאני עורכת במסגרת התואר השני שלי, שעוסק בדימוי גוף, שנשים שחיות עם דימוי גוף חיובי הן נשים שעדיין מתקיימים בהם קולות שאומרים: 'את לא מספיק רזה, את לא מספיק טובה, לא מספיק חטובה'. זה לא שאין להן את הקולות האלה – אבל הן יודעות לנהל אותם ולחיות לצידם.

אתן לך דוגמא מהיום יום שלי: יצאתי עם לאון וחברים לבר, קניתי חליפה מהממת של מכנס פדלפון וחולצה שמראה את הבטן. לאון אמר "פאולה זה לא מתאים למישהי כמוך". וזה בסדר אני שמחה שהוא אומר את האמת. הבנות שלי אגב אמרו "אמא זה מהמם!״. פעם הייתי מקשיבה ללאון וכנראה מחליפה ולובשת משהו אחר. היום אני במקום שאני אומרת – אני מרגישה אש! ויוצאת לבלות עם הבגד שאני אוהבת. אני לא רוצה לחיות לפי קולות חיצוניים, ונותנת יותר משקל לקול שלי מאשר לאחרים." 

הרבה מהתוכן שאת יוצרת וגם הקמפיין היום מתעסק בשינוי דפוס המחשבה מגיל מוקדם, האם יש משהו שתרצי לומר לנשים בגיל בוגר יותר? 

"אני חושבת שיש דבר בסיסי שהבנתי כשטיפלתי באנשים במשך 15 שנים. הפנטזיה שאפשר לשנות אנשים שלא רוצים להשתנות היא שגויה. אני מאמינה שצריך להשקיע אנרגיה באנשים שסקרנים לשינוי. אני מנחה קורסים לתזונה אינטואיטיבית ודימוי גוף חיובי. לצורך העניין אישה שכל החיים שלה ניסתה את כל הדיאטות האפשריות מתוך מקום של תיעוב עצמי וסבלה, אני אומרת לה את יכולה להמשיך עם זה כל החיים. אבל את יכולה גם לנסות אסטרטגיה אחרת לגשת לחיים בריאים. דימוי גוף חיובי מבחינתי זה להיות מחוברת לגוף שלך. להיות אנרגטית ועירנית.

כשהייתי בת 22 חייתי על דיאט קולה וסלט חסה. הייתי מידה 34 במכנסיים. הייתי תמיד חלשה ועייפה, היו לי מיגרנות וגם לא הייתי מרוצה מהגוף שלי. לא הבנתי איך יש אנשים שיש להם כאלה אנרגיות ולא הייתי יכולה לעמוד בלוז שלי היום בגיל 22. ברור לי שהיום כשהלוז שלי טפו חמסה צפוף ואני מתאמנת 5 פעמים בשבוע שזה קשור לאורח החיים שלי. נשים מוכנות להקריב את הבריאות שלהן ואת איכות החיים בשביל רזון שלא באמת תואם את הבריאות שלהן.  אני לא מוכנה לשלם את המחיר הזה ואני רוצה לשכנע עוד הרבה נשים אחרות שסקרניות לשינוי שלא כדאי לשלם את המחיר הזה."

מאיפה הגיע החיבור לחברת DOVE?

"בכל ההרצאות שלי על דימוי גוף וגם באקדמיה אני משתמשת בכל הסרטונים והמידע שלהם. אני מכירה את כל החומרים שלהם בנושא – אז כשהגיעה השיחה מהם והתחילו לספר שהם עוסקים בדימוי גוף אמרתי ישר 'אני אספר לכם מה אתם עושים בדימוי גוף!'. מבחינתי כל הנשים שהן השגרירות של DOVE הן תמיד מחו"ל (צוחקת). כשקיבלנו את השיחה אני והעוזרת האישית שלי היינו כזה OMG! כשהם אמרו לי שהם מחפשים שגרירה וברור להם שזאת אני, זה היה סימן עבורי לכך שדברים נופלים במקום הנכון והמסרים שלי עוברים. תמיד יש לי את הפחד להיות לא מובנת. שיחשבו בשוגג שהמסר שלי הוא שדימוי גוף חיובי מבחינתי אומר לא לטפח את עצמך ואפילו לא לעשות בוטוקס- זה לא נכון. אבל השאלה היא כמה מזה זה החיים שלך? כמה זמן את באמת חיה ולא מתייחסת לגוף שלך כקישוט אלא ככלי שאיתו את חיה. אני מאוד אוהבת להתאפר, אבל ביום שאני לא אהיה מסוגלת לצלם תמונה בלי איפור אני אדע שמשהו לא בסדר.

את יודעת כמה נשים מגיעות אלינו לתוכנית ואומרות לי שבלי פילטר הן לא מצטלמות? לא מספיק איפור, לא מספיק תאורה, לא מספיק הזרקות- הן חייבות להיות ללא פגמים כדי לצלם תמונה לסטורי. יש הפרעה נפשית של א.נשים שמרגישים שהם חייבים לעשות ניתוחים כדי להראות כמו הפילטרים בסנאפצ'אט- זה לא הגיוני שמודל היופי גורם לך להרגיש שאת חייבת לשנות את עצמך או להזריק דברים לגוף שלך."

 לסיום, את מרגישה שיש לך יותר אחריות בתור דמות ציבורית לקדם את האג'נדה הזו?

קודם כל האחריות שלי היא לעצמי, לא היה לי טוב לחיות כמו שחייתי קודם. כל אישה מקבלת הערות זה לא משנה אם את פאולה רוזנברג, עורכת דין או מורה. יכול להיות שאצלי זה מועצם כי אני באמת נמצאת תחת העין הציבורית. זה גרם לי לחשוב האם אני לא בסדר בכך שאני נראת לא כמו שהם רוצים? או שהם לא בסדר בכך שהם מצפים מכל הנשים להיראות אותו הדבר? כמובן שהגעתי למסקנה שהם לא בסדר (צוחקת). עוד פן מאוד קריטי מבחינתי הוא העובדה שיש לי שתי בנות מתבגרות ואני דואגת להן בכל דבר בחיים. איך אני יכולה להזניח את התודעה שלהן? הבת שלי כבר בת 14, אולי כבר עכשיו יתחילו להעיר לה על הגוף שלה. את רזה מידי, את שמנה מידי, הרגליים שלך ארוכות או קצרות מידי. האחריות שלי היא לתת להן את הכלים להתמודד. 

אני מדברות עם ילדות שמגיעות למחלקות לטיפול בהפרעות אכילה.

כמעט אצל כולן זה מתחיל ב'ראיתי את הדוגמנית הזאת עם הרווח ברגליים/ קוביות בבטן ורציתי להראות כמוה'. המוח הלימבי שלהן קולט את התמונות ואומר זאת המציאות, ככה אני צריכה להיות. אלו המחקרים ש-DOVE הכניסו למדריך שעוזר להורים לבנות אצל הילדים שלהם דימוי גוף חיובי, יש שם תרגילים וידע שיכול לעזור להם לאזן את הטירוף הזה."

מתוך שיחה עם נציגי DOVE עולה שבעשור האחרון הם עושים מאמצים לשנות את התעשייה מבפנים. וחשים אחריות מוסרית וחברתית לקדם הגדרת יופי רחבה, דימוי גוף חיובי ומציג א.נשים ללא ריטוש ועל קשת אנושית מגוונת. במובן מסוים הם המותג המסחרי החלוצי בכל הקשור לדימוי גוף. מנהלת המותג מספרת שהיא מתרגשת לקחת חלק בקמפיין הזה. האמת שגם אני מתרגשת לכתוב עליו, בעיניי בעידן בו אנו חיות למותגים מסחריים יש גם אחריות כלפי הצרכניות שלהם. וטוב לדעת שיש מותגים שלוקחים את האחריות הזאת כמה וכמה צעדים קדימה.

Translate