BringThemHomeNow#

PETA יוצאת למלחמה נגד גוצ'י, מוגלר בארץ ועוד בחדשות האופנה

ארגון זכויות בעלי החיים PETA חושף תחקיר חדש של התעללות בבעלי חיים מצד ספקים של גוצ'י 

ארגון זכויות בעלי החיים PETA שלח ביום שני האחרון הודעות למנכ"לי הקונגלמורטים קרינג ו-LVMH בנוגע לחשדות נגדם על התעללות בבעלי חיים. המכתב שנשלח לקרינג נפתח במילים בברכות על ההצהרה שהקונגלומרט לא ישתמש יותר בפרוות. בהמשך פירט המכתב כיצד הסניף האסיאתי של הארגון חקר את המפעלים המספקים עור לטאה לחברת גוצ'י והממצאים שעלו ממנה. "אף תיק, ארנק או חגורה לא שווה את הסבל והכאב שנגרם לחיות במפעלים הללו" נכתב על ידי PETA. על פי החקירה שנערכה, מפעלים שונים באינדונזיה המגדלים לטאות לטובת תעשיית האופנה הורגים אותם בצורה לא הומנית. זו לא הפעם הראשונה ש-PETA חוקרים את שוק העורות האקזוטיים וחושפים ממצאים מזעזעים.

ולמרות שבאתר הארגון בו פורסם התחקיר המלא (וכמה סרטונים לא קלים לצפיה) נכתב במפורש כי העורות מסופקים לבית האופנה האיטלקי גוצ'י. צוין גם כי בתחקירים קודמים עלה החשד שבתי אופנה של 2 הקונגלומרטים קונים מהמפעלים שנדבקו.

הפרסום גרר תגובה מיידית של קרינג בעוד הקונגלמורט LVMH לא הגיב להאשמות. בהצהרה הרשמית של קרינג נמסר כי "הקונגלמורט תמיד היה מחויב לסטנדרט הגבוה ביותר בכל הנוגע לרווחת חיות, קיימות ותנאי העסקה בכל הנוגע לאספקת עורות אקזוטיים. קרינג יחד עם חברי תעשייה אחרים עוזרים באופן אקטיבי לספקים לשפר ולייעל את תהליכי העבודה שלהם. כל זה כדי לעמוד ביעד של 100% שקיפות מלאה בקווי האספקה של החומרים ה"חיים" שלנו עד 2025. בנוגע למפעל הספציפי עליו מדבר הארגון באינדונזיה, לקחנו את ההאשמות ברצינות רבה ולאחר בדיקה מעמיקה אין שום הוכחה כי מותגי קרינג קשורים בצורה ישירה או עקיפה למפעל הנ"ל." 

אז אף אחד מהמותגים לא מבטיח להפסיק להשתמש בעורות אקזוטיים, כמו שנעשה עם תעשיית העורות. אבל לנו הצרכנים זה רגע חשוב של הארה ואולי לחץ חברתי יעזור לשנות את המצב.

למרות גל התחלואה בצרפת שבוע ההוט קוטור יוצא לדרך

הפדרציה להוט קוטור, the Fédération de la Haute Couture et de la Mode, שיחררה אתמול את הלוז לשבוע אופנת הקוטור שעתיד להתקיים בעיר האורות בחודש הבא. זאת למרות שצרפת מתמודדת עם גל תחלואה חמישי שבהחלט מאיים על התקיימות האירועים. התצוגה הראשונה שתפתח את שבוע הקוטור תהיה של בית האופנה האיטלקי סקיאפארלי ב-24 לינואר. עוד יציגו את קולקציות הקוטור שלהם ולנטינו, ג'ימבטיסטה וואלי, ראלף רוצ'י, זוהיר מוראד ועוד. הלוז הסופי יתפרסם בשבוע הראשון של ינואר ואיתנו גם ההחלטה הסופית על איך יראה שבוע האופנה ובאיזה תצורה יתקיים. 

בית האופנה הצרפתי מוגלר נוחת בישראל בפקטורי 54

עוד בית אופנה גדול נוחת בישראל. הפעם זה בית האופנה הצרפתי MUGLER שנוחת גם הוא בפקטורי 54, עם קולקציה חדשה. זו תהיה הפעם הראשונה שקולקציה שלמה של המותג תימכר במדינת ישראל. בית האופנה שנוסד בשנות ה-70 על ידי המעצב הצרפתי מנפרד טיירי מוגלר שאב לאורך השנים השראה מעולמות הבלט, הארכיטקטורה, האמנות והצילום. תור הזהב של בית האופנה היה בשנות ה-80 בה היה מכתיב טרנדים בולט עם סגנון עשיר, נשי ואלמנטים במראה עתידני. התצוגה האחרונה של המותג הפכה ויראלית באינסטגרם בזכות הסרטונים של כוכבות כמו האנטר שייפר, בלה חדיד או דומיניק ג'קסון הולכות הפוך בעיצובים חושפניים מנצנצים שומטי לסת. הקולקציה שתימכר בפקטורי 54 מציגה פריטים כאלו בדיוק, צלליות צמודות לגוף, קונסטרוקציות גיאומטריות, משחקי טקסטורה ושקיפויות. מחפשות שמלות מיני ובגדי גוף בגזרות ייחודיות? עכשיו יש איפה.

קמפיין PAYUP מפרסם את נתוני ההצלחה שלו והחברות שהסכימו לשלם 

לקראת סוף השנה ארגון Remake מפרסם עדכון לקמפיין Payup. הקמפיין הגיח לעולם בעקבות משבר הקורונה והמצוקה הכלכלית אליה נקלעו עובדי תעשיית הטקסטיל עקב ביטול הזמנות במפעלים. ביטולים שחברות האופנה הגדולות לא הסכימו לשלם עליהן. רבים מהמפעלים פיטרו את העובדים והעובדות ולא שילמו להם על העבודה שביצעו גם חודשים קודם לכן. היום פרסם הארגון רשימה מעודכנת של מי שהסכים לשלם, לפצות את העובדים על הנזקים שנגרמו עקב הביטולים שלהם. בין אלו שהתחייבו לשלם: H&M, נייק, אדידס, קרינג, אסוס וקלווין קליין (הרשימה המלאה בתמונה מעלה). בין המותגים שעדיין לא מסכימים להתחייב לשלם על הנזקים שגרמו הם אמריקן איגל, אורבן אאוטפיטרס, וולמרט ועוד. כמו שציין הארגון, אי התשלום רק מוכיח כי יש חברות שהרווחים חשובים להם יותר מהאנשים שעובדים ומייצרים להם את הסחורה. רוצים לחתום על העצומה? יכולים לעשות את זה בלינק.

Translate