המט גאלה אמנם הייתה רק לפני חודשים ספורים, אך הוועדה במוזיאון המטרופוליטן כבר מתכננת את האירוע שלה השנה הבאה. השבוע פורסם לראשונה בעיתונות נושא התערוכה והאירוע העתידי. פרסום שהיה אמור להיות אות פתיחה משמח… הפך במהרה לעוד סערת רשת שהאמת אפשר היה לצפות לה. אז מה הנושא ועל מה כל הרעש? יש לנו את כל המידע.
כרגיל אירוע הגאלה השנתי שיפתח את התערוכה במוזיאון המטרופוליטן יערך ביום שני הראשון בחודש מאי. כבכל שנה אירוע ההתרמה הנוצץ ימשוך אליו מגוון רחב של מפורסמים ומפורסמות ממגוון תחומים. ועל כולם יהיה להגיע לאירוע לבושים על פי הנושא שהוכתב מראש על פי הוועדה. אם בשנה שעברה התמקד הנושא באופנה אמריקאית, הפעם הוא יתמקד באדם.
או יותר נכון מעצב – קארל לגרפלד.
זו לא הפעם הראשונה בה התערוכה השנתית מתמקדת בפועלו של מעצב מוכר. בעבר היו תצוגות על המעצבים – כריסטיאן דיור, ג'יאני ורסאצ'ה, איב סאן לורן ועוד. על פי הפרסומים התערוכה הבאה של המט תחגוג את חייו ופועלו של לא אחר מאשר מעצב האופנה הגרמני קארל לגרפלד. התערוכה תקרא "קארל לגרפלד: קו של יופי" ובה יוכלו הצופים לראות כ-150 פריטים ש"יחקרו את השפה העיצובית של המעצב". לצד העיצובים התערוכה תציג גם את איורי האופנה של המעצב ותחקור את כתב היד שלו שהפך מאיור לבגד. מדובר בעיצובים ואיורים משלבים שונים בקריירה של לגרפלד החל מפנדי, קלואה ועד לכמובן שאנל.
אך נראה הנושא כבר זוכה להמון ביקורת ברשתות החברתיות ולא סתם.
קארל לגרפלד לא היה דמות חסרת שערוריות. דעותיו השמנופוביות היו ידועות לכל ולא פעם התפרסם כי קרא למפורסמת אחת או אחרת בשמות גנאי. כך לדוגמא ב-2009 צוטט בראיון אומר שאף אחד לא רוצה לראות נשים עגולות. או את הפעם שאמר על אדל שהיא "טיפה שמנה מדי" או כשנטפל לדוגמנית היידי קלום ואמר לה שהיא "כבדה". אך זה עוד כלום לעומת האמירות והתמיכה הבעייתית שלו בפגיעות מיניות בתעשייה. בתגובה לחשיפת הטרדות מיניות מצד סטייליסט אליו היה קרוב אמר כי "מי שלא רוצה שיכנסו לו למכנסיים שלא יהפוך לדוגמן, שיצטרף למנזר שם תמיד יש מקום". בגל המחאות ME TOO יצא ואמר שנמאס לו מה"תנועה". אבל זה לא נגמר כאן! את האמירות והמעשים הגזענים שלו נחסוך לכן ולכם (אולי כדאי לפרט יותר בכתבה, מה אומרות.ים?)
ואז קם קול זעקה ברשתות החברתיות – שקרא להחרים את האירוע
"קו של שמנופוביה, גזענות ושנאה לתנועת המי טו. אני מתה לראות את כולן חוגגות את האיש שכל כך 'אהב' נשים" כתבה משתמשת אחת בטוויטר. וכך נוצר גל בו רבים מצטטים או מעלים תמונות בהם ציטוטים מראיונות של המעצב. ומציפים את הרשת שוב בכל המעשים והאמירות הגרועים ביותר שלו. אם הרבה מאוד פעמים מחאות רשת יכולות להתפרש כקטנוניות פה לא מדובר ברגע כזה. קארל לגרפלד אכן היה יוצר מוכשר ובעל חזון אדיר מימדים. אך באותה נשימה היה גם אדם שהשתמש בפלטפורמה שלו להפיץ שנאה ועל כן צריכה הודעה של המט לשבת ולחשוב שוב… מה הם מנסים לקדם ב מט גאלה.