בחיי עשיתי מספר קעקועים. מגיל צעיר ותמיד ראיתי בדבר דרך להשתמש באומנות כהבעה אישית. בשנים האחרונות התעשייה הזו מתפוצצת בארץ והקעקועים המודרניים הפכו לדבר שבשגרה. כך שבחיפושים אחר המקעקע הבא שלי הופתעתי לגלות דווקא את ההאנד פוק. שיטת קעקוע מסורתית שחשבתי שעדיין לא הגיעה לפה. ואז נחשפתי לעבודותיה של ליגל אדרעי מקעקעת האנד פוק מתל אביב. ותוך ימים ספורים מאותו הרגע כבר ישבתי אצלה בסטודיו להתקעקע וללמוד שהאנד פוק כבר ממש כאן. ומעבר לזה בסופ"ש הקרוב יש פסטיבל שלם בנושא שהיא עצמה הרימה…
ספרי לנו קצת על עצמך, מי את ואיך הגעת לעולם הקעקועים?
"אז אני ליגל בת 30 (אומייגאד) מתל אביב. אני מקעקעת בשיטה ידנית, ללא מכונה. שיטה שנקראת hand poke. גדלתי בעפולה, והגעתי לתל אביב בגיל 23. התחלתי לקעקע בגיל 25 אבל ידעתי שזה החלום שלי מגיל 15. אז תוכנית שנקראת מיאמי אינק שבתה אותי ודמיינתי את עצמי מגיל קטן מקעקעת כמוהם. עם סיפור, עם השקעה ויחס של כבוד לפעולה הזו של קעקועים. כשהתבגרתי, הדמות המטפלת והמכילה שבי האמינה שהיא לא דמות מקעקעת. שהיא יכולה להיות עובדת סוציאלית או פסיכולוגית ממש טובה. עם השנים הבנתי שאני אישה חופשיה, יצירתית וסקרנית מאוד. שהעולם תמיד יעניין אותי. שאני אוהבת ללמוד, ללמד, לדבר עומק וליצור. ככה החלטתי לעבור תחום. תחום שעצרתי את עצמי מלבדוק מה הוא עבורי וכן הלאה. ככה בעצם חזרתי בגיל 24 לחקור על קעקועים, עור, מחטים ודיו."
אז מתי בפעם הראשונה בעצם שמעת על התחום שהוא האנד פוק?
"קניתי מכונה, הלכתי לסטודיוז וביקשתי שילמדו אותי על מכונה. כי זה מה שהכרתי. לא נהנתי במיוחד. לא כמו שחלמתי או דמיינתי שזה יהיה. ניסיתי שוב ועדיין זה לא הרגיש מדוייק. המשכתי לחקור ובחיפושים ביוטיוב גיליתי שיטה ידנית שמישהי בגרמניה עושה. הצורה הכי יפה שראיתי קעקוע מתבצע ובתוצאה שלו. הרגשתי כאילו התאהבתי, נכנסתי למצב של מחקר ועשייה טורבו. אז הסקרנות שלי וההתרגשות שלי גילו לי בגדול."
אבל איפה למדת לקעקע ככה? ומה בכלל משך אותך דווקא לשיטה המסורתית הזו?
"לימדתי את עצמי והתאמנתי במשך שנה שלמה בלי לגבות כסף. הלכתי למקעקעים שהכירו את השיטה ואפילו התארחתי בתאילנד במשך כמה שבועות להתמקצע. התאהבתי בדרך. נמשכתי לכל העשייה, לקצב, לעבודה המוקפדת. עם הזמן ראיתי איך זה עובר ללקוחות שלי, איך הם מרגישים שמשקיעים בהם בהקשבה לגוף ולמבנה שלו. מצאתי את עצמי מתאימה את הדרך בה אני עובדת כדי שתצא התוצאה וההחלמה הכי אורגנית ונעימה לגוף."
בשבת הקרובה את מרימה יריד האנדפוק ראשון מסוגו בארץ. ספרי לנו קצת עליו, מאיפה נולד הרעיון?
"האנד פוק מגיע משיטת קעקוע מסורתית. עם הזמן זו הפכה לשיטה מודרנית בעולם, עם ציוד וגישה ייחודית ומקצועית בפני עצמה. נשאתי עיניים לאירופה ולארועים שהם מקיימים שם. היריד הזה הוא היריד האנד פוק הראשון בארץ! חיכיתי לזה כל כך הרבה זמן, שאירוע כזה יתרחש פה. הרעיון נולד במטרה לקדם את השיטה המסורתית הזו, לתת לה מקום ולפתח לה מודעות בקרב קהילת המקעקעים בארץ. דרך היריד נוכל לחשוף עוד אנשים לאמנים ולייחודיות של האמנות הזו. אני פועלת ממקום של לחבר אנשים יחד, לייצר סולידריות ושיתופי פעולה בתרבות הישראלית, בסצנת הקעקועים."
אז מה מחכה לנו ביריד? ספרי לנו מי יהיה מה יהיה ולמה בעצם אסור לפספס אותו
"מדובר ביריד אמנים שבו יתארחו אמני handpoke מכל הארץ. באירוע תוכלו להכיר תשעה מקעקעים שכל אחד עובד בסגנון אחר בשיטה הידנית. הם יציגו את העבודות שלהם ויקעקעו בלייב לאורך היריד. אפשר לבוא לבחור אומן ולעשות קעקוע או רק להסתכל ולהתרשם מהצד. בנוסף לזה יתארחו מעצבים ואמנים שיוצרים אמנות ידנית, בגדים מעוצבים ממוחדשים, תכשיטים מכסף ופנינים, קרמיקה ידנית, פרינטים, טי שירטים ועוד. אסור לפספס את האיוונט הזה. ב-12:00 גם את הג'חנון הכי טוב בעיר עם המוצרים הכי איכותיים! ב-16:30 תהיה הופעת שקיעה מיוחדת!"
עכשיו הגענו לפרטים – מתי הוא מתרחש איפה ואם פספסתי משהו שחשוב לך להגיד זה הזמן!
"10.12.22 יום שבת. משעה 12:00 בבוקר ועד 19:00 בערב נהיה בהרצל 140 עולים במדרגות ומצטרפים. הכניסה חינם. תהיה מוזיקה טובה, מקומות ישיבה, אמנות יפה מסביב וכיף של שבת. חשוב לי לומר שההתרחשות של היריד הזה היא מיוחדת, זה היריד הראשון ויריית הפתיחה של העשייה שלי בתחום הזה. זה התרחשות אנדרגראונד, הכל נעשה ביוזמה שלי ללא סבסוד כלכלי מאחוריי. אני רוצה להביא אמנות לקדמת הבמה ויחס אנושי ומקרב לאמנות שלנו. ושאני מתרגשתתת"
אם עוד לא רצתן.ם לעמוד האינסטגרם של ליגל אני מזמינה אתכם לעקוב אחריה ואחרי העמוד של היריד המטורף שהיא הקימה והיי אולי נראה אתכן ואתכם שם מתקעקעים בשבת…