BringThemHomeNow#
בשנים האחרונות ולאחר עשורים של אקטיביזם הצליחה תעשיית האופנה להימנע כמעט לחלוטין, מפרווה. נתח השוק של התעשייה צנח וכעת מנסה התאחדות הפרוונים להציל את המעט שעוד נותר ממנה. איך הוא מתכוון לעשות זאת? על ידי תמיכה מ-LVMH

קליפורניה אוסרת על מכירת פרווה – מה זה בכלל אומר?

החל מהראשון בינואר קליפורניה הופכת המדינה הראשונה בארה"ב שאוסרת על פי חוק מכירת פרוות. החוק החדש שנכנס לתוקף עם השנה החדשה בעצם אומר שתעשיית הפרוות כולה אינה חוקית עוד במדינה. וכן גם מי שימכור מוצרי פרווה חדשים יענש על פי חוק. ממש כמו אדם שמכר סם או נשק לא חוקי.  אבל מה זה בכלל אומר?

אז מה זה בכלל אומר? 

היום לא תוכלו לרכוש מוצרי אופנה ועיצוב שונים חדשים בהם נעשה שימוש בפרווה אמיתית. החוק אוסר על מכירת מוצרים חדשים. אך הוא לא אוסר מכירת מוצרים אלו ביד שניה. כלומר אם תלכו לחנות וינטג' כן תוכלו לקנות מעיל מהסוג שכבר יוצר ונמכר בעבר. המטרה? לסגור אחת ולתמיד את התעשייה הזו שפוגעת בבעלי החיים למטרות אופנה ולייף סטייל. 

החוק לא כולל שימוש בעורות או זמש ומוצרים העשוים מחומרים אלו עדיין מותרים למכירה. עוד החוק לא פוגע בזכויותיהם של אלו שכבר רכשו מוצרים כאלו בעבר שכן אין איסור על לבישת פרווה או איסור על בעלות מוצרים אלו. 

איך זה בכלל קרה ויצא לפועל?

מאז 2011 מנסים אקטיביסטים במדינת קליפורניה לאסור על מכירת פרוות. אז הסכימה עיריית מערב הוליווד לאסור על מכירת מוצרים אלו בגבולותיה והכניסה את החוק העירוני לפעולה ב-2013. לאט לאט הצטרפו עוד ערים ליוזמה שהחרימה מוצרי פרווה חדשים. על פי מחקר שעשה אקונומיק סנוס ב-2017 תעשיית הפרוות האמריקאית מגלגלת יותר מ-574 מיליון דולר בשנה. כך נמצא כי מדינות ניו יורק וקליפורניה אחראיות על 43% ממכירות מוצרי הפרווה בארה"ב. מדובר במכירות בסך 129 מיליון דולר בשנה רק במדינת קליפורניה.

ב-2019 עברה באופן רשמי הצעת החוק המדוברת. ומאז ועד היום עשו מגוון רחב של חברות צעדים במטרה לעמוד בדד ליין של החוק שהיה ינואר 2023. כך לדוגמא, חנויות כלבו גדולות כמו בלומינגדיילס, מייסיס וניימן מרקוס סגרו את המחלקות הייעודיות שלהן. וקונגלומרטים גדולים כמו, קרינג קבוצת זנגה, סאקס פיט' אווניו ועוד התחייבו להפסיק לייצר מוצרי פרווה עד סוף 2022. 

"אנחנו מודים למדינת קליפורניה על הצעד המשמעותי שהיא עושה כנגד תעשיית הפרווה האכזרית ביישום החוק הזה."

מסרה בהודעה פומבית ג'ני ברג מנהלת איגוד החי של ארה"ב. הצעד הזה מגיע לאחר שכ-20 מדינות באירופה כבר אסרו מכירת פרוות. היום מנסים באירופה לקדם חוק שיכול על כל האיחוד האירופי שימנע גידול חיות למען תעשייה זו ואיסור מכירה אחיד. 

וזה לא כל המאבקים שיש השבוע – בימים הקרובים יתייצבו אדידס וטום בראון למשפט המתוקשר שיקבע למי מותר להשתמש בפסים. 

Translate