על פי ההודעה הרשמית שיצאה LVMH רשמה הכנסות של 79.2 מיליארד יורו בשנת 2022 ממותגיה בלבד. בעוד עסקי הקונגלמורט השוטפים הניבו רווח של 21.1 מיליארד יורו. מדובר בעלייה של 23%. שוב – במספרים שמתייחסים לשנה החולפת בלבד, זה די ענק.
הקונגלמורט LVMH נוסד ב-1987 ומנהל כיום כ-75 מותגי יוקרה.
קבוצת LVMH שאנחנו מכירים היום נוסדה ב-87' על ידי מיזוג בין מותג האופנה לואי ויטון (שנוסד ב־1854) לחברת השמפניה Moët & Chandon (שנוסדה ב־1743) ויצרנית הקוניאק Hennessy (שנוסדה ב־1765). התאגיד מנהל כיום 75 מותגי יוקרה מתחומים שונים. כך לדוגמא, הוא כולל בתוכו בתי אופנה חזקים כמו לואי ויטון, כריסטיאן דיור, סלין, Loewe ומארק ג'ייקובס. מותגי תכשיטים כמו טיפאני ואפילו את ענקית הריטייל לקוסמטיקה SEPHORA. חטיבת האופנה בלבד, דיווחה על מכירות של 38.6 מיליארד אירו לשנה החולפת.
מדובר בהישג משמעותי בהתחשב בשינויים העולמיים שחווינו בשנים האחרונות
המלחמה באוקראינה הובילה את הקבוצה לצאת מרוסיה. שחרור הגבלות הקורונה המאוחר בסין הגביל מכירות. האינפלציה הגואה בעולם. כולם הקשו על השווקים אך ניתן לראות שלא בהכרח על תחום הלאקשרי. סין כידוע היא "מוקד הצריכה" השני בגודלו בעולם לתעשיית היוקרה אחרי ארה"ב. והשנים האחרונות היוו אתגר. שכן חנויות ומחסנים נפתחו ונסגרו בשל התפרצויות השונות וממשלת סין הסירה את ההגבלות רק בדצמבר 2021. אך מתברר שהסרת ההגבלות שמחה מאוד את קהל הצרכנים שנהרו לחנויות.
LVMH היא כעת החברה הרשמית הגדולה באירופה לפי שווי שוק, מה שהופך את ראש התאגיד, ברנרד ארנו, לאדם העשיר בעולם לפני אילון מאסק של טסלה וג'ף בזוס של אמזון לפי פורבס.
נקודה מעניינת נוספת היא שלפי ההודעה, היתה גדילה משמעותית במכירות ביפן. כנראה שטוב לעשות עסקים עם יאיוי קוואסמה. מה לגבי עתיד מוצרי היוקרה בשנה הקרובה? יש הטוענים שהשנה הקרובה בשוק לא נראית כזו מזהירה לפי התחזיות. המלחמה באוקראינה, עליית האינפלציה ומצב כלכלי הלא מדהים בארה"ב ובאירופה עלולים לגרום לעליית מחירים. מצד שני, דור ה-Z מציג נוכחות חזקה יותר ויותר בקרב הצרכנים, ולהם גישה יותר פתוחה לרכישת יוקרה (אנחנו פשוט בעד איכות על פני כמות). כך ניתן להסיק שאולי גם 2023 עוד תפתיע.
בעוד חדשות – אם עוד לא שמעתם על סקנדל הגריין וושינג של VETEMENTS זה הזמן להתעדכן… וגם עוד עדכונים וחדשות תוכלו גם בעמוד האינסטגרם של המגזין