בפעם הראשונה מוזמנת מחלקה ישראלית לצורפות ואופנה להציג עבודות של סטודנטים במוזיאון העיצוב של מינכן. התערוכה המסורתית של המוזיאון מציגה תכשיטים מאקדמיות מובילות בעולם. השנה ובפעם העשירית תיפתח התערוכה הייחודית ותציג את עבודותיהם של הסטודנטים והסטודנטיות מההמחלקה לצורפות ואופנה מבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים.
התערוכה במוזיאון Pinakothek der Moderne שבמינכן נחשבת לשיאו של שבוע התכשיט החשוב והמרכזי בעולם: השמוק (Schmuck – Munich Jewelry Week)
לאורך השנים כל מחלקה הוזמנה להציג במשך שבוע את יצירותיהם של הסטודנטים. אלא שהמחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל זכתה להצעה חריגה – להאריך את זמן ההצגה עד יולי 2023. את התערוכה, שתקרא ״הסגסוגת״, יאצרו פרופסור ורד קמינסקי ופרופסור עינת לידר. ובה יוצגו עבודותיהם של הסטודנטיות.ים והבוגרות.ים של המחלקה המייצגים את העם ומגיעים ממגזרים, עדות ודתות מגוונות.
"העבודות שיוצגו במסגרתה מבטאות מתח בין האוניברסלי למקומי. בין פונקציה למחשבה טהורה. בין מלאכת יד ליצור תעשייתי. הישענות על העבר לבין חתירה לייצוגים עכשווים. בין מזרח למערב. או בין עבודה בתוך בועה לבין תגובה למציאות העכשווית. למעשה, ניגודים אלו הם המאפיינים העיקריים של המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל." כך נמסר בהודעה החגיגית שיצאה לעיתונות.
האקדמיה לאומנות ועיצוב בצלאל דוגלת כמעט 120 שנים בחינוך למצוינות ואחראית על הכשרת דורות של יוצרות ויוצרים מן המובילים בתחומם.
האקדמיה אשר הוקמה ב-1906 הינה הוותיקה והמובילה בישראל לאמנות, עיצוב וארכיטקטורה. עצם ההזמנה להציג בתערוכה הנחשקת נחשבת להבעת אמון יוצאת דופן ביצירה של המחלקה. אל ערב הפתיחה של התערוכות מגיעים אלפי אנשי תעשייה. ביניהם מרצים, אוצרים ואספנים מוכרים מרחבי העולם. כך שמעבר ליוקרה שמקנה ההשתתפות באירוע מדובר גם בהישג חשוב לתעשייה המקומית. שכן ההשתתפות תקדם באופן משמעותי את הצורפות המקומית בזירה הבינלאומית. דבר חשוב מאוד בימים אלו.
נראה כי המחלקה מצליחה בעשייתה ומצליחה בשנים האחרונות לקבל את ההד התקשרותי אליו היא שואפת. שכן היא מצליחה לקדם יצירה חדשנית ומתקדמת המצליחה לכבד ולהוקיר את המסורת והמקום בו נוצרה. אנחנו כבר מחכות בקוצר רוח לראות כיצד יגיב הקהל הבינלאומי לתערוכה וכיצד יתקבלו יצירותיהם של המשתתפים בעולם.