טקס ההכתרה של המלך צ'ארלס השלישי עבר בהצלחה. התקשורת הבינלאומית סיקרה מקצה לקצה את האירוע ההיסטורי. החל מסקירת הכרכרות ועד לאנשים שהוזמנו לטקס (כולם יכולים להירגע שהארי הגיע והתחפף במהרה). אך דווקא קוד הלבוש היה הדבר הכי חדשני באירוע. מדוע? כי המלך החדש החליט לשנות את הפרוטוקול המלכותי זה שנשמר לאורך אלפי שנים ולתת במה דווקא לאופנה המקומית של מדינתו. מדובר ברגע היסטורי וצעד כלכלי חשוב עבור תעשיית האופנה הבריטית שחווה לאחרונה קשיים.
לאורך ההיסטוריה הנוכחים בטקסי ההכתרה היו נוהגים ללבוש גלימות מיוחדות שהוכנו במיוחד עבור האירוע.
צ'ארלס השלישי, הידוע בדאגה שלו לסביבה ובקידום נושא משבר האקלים, עשה המון בכדי שההכתרה הזו תהיה אחרת. הוא קיצץ את כמות המוזמנים ב-75% (מ-8,000 ל-2,000), קיצר את אורך המעצד במטרה לבזבז פחות משאבים ואף הצהיר על יום התנדבות מיוחד וכלל ארצי כחלק מהחגיגות. האג'נדה שלו לא פסחה גם על קוד הלבוש.
על פי הפרוטוקול הרשמי, כל אנשי החברה הגבוהה המוזמנים לאירוע מקבלים גלימות מיוחדות שהוכנו מראש עבור הטקס. אלו הם הבגדים הרשמיים ועד היום לא הייתה הכתרה אחת שנראתה אחרת. עד היום, המלך צ'ארלס השלישי רצה לעשות אירוע מודרני יותר ובזבזני פחות. בהתאם הוא ביקש בהזמנה להגיע בלבוש יום הולם. משמע – קליל ונינוח. לא שמלות ערב וכתרים. הבחירה הזו פתחה צוהר עבור המוזמנות והמוזמנים ללבוש מעצבים בריטיים לאירוע ולתת במה למותגים בהם הם תומכים.
את ההצלחה של הצעד הזה אפשר לראות היום בבירור בכלי התקשורת ברחבי העולם.
החל מווג ועד ה-BBC כולם מסקרים היום את התלבושות איתם הגיעו המוזמנים. האינטרנט מתפוצץ מאימג'ים של הלוק התואם שהכין בית האופנה הבריטי אלכסנדר מקווין לקתרין הנסיכה מווילס ובתה הנסיכה שארלוט. השתיים לבשו שמלות לבנות תואמות (היה קצת קשה לראות את של קייט מתחת לגלימה הרשמית שהמלך והמלכה לעתיד היו חייבים ללבוש כחלק מהטקס). וכן גם על הכתרים הייחודים שבית האופנה עיצב עבור השתיים בשיתוף המעצבת הבריטית ג'ס קולט.
עוד מדברים על החליפה שלבש הארי של דיור אותה עיצב המעצב הבריטי קים ג'ונס. השמלות של הנסיכות ביאטריס ויוג'יני. הראשונה לבשה קיפ ג'ונס והשנייה את המותג המקיים בילהה לונדון. כמובן גם את השמלה של קמילה שהייתה של המעצב הבריטי ברוס אולדפילד וכן הלאה וכן הלאה. ברור לכל כי האופנה הבריטית הייתה בקדמת הבמה והעולם כולו עכשיו לא מפסיק לדבר עליה.
רגע האופנה הזה מגיע בדיוק ברגע משבר של התעשייה הבריטית. זו שבכירים בה טוענים כי הברקזיט והפסקת ביטול המס לתיירים מנעה מהם צמיחה כלכלית חשובה אחרי הקורונה. ומכאן עולה השאלה האם הטקס ושינוי הפרוטוקול יצליח להוות אפקט כלכלי חיובי על התעשייה? נקווה מאוד שהצעד הראשון של המלך יהיה צעד ראשון בכיוון הנכון…