BringThemHomeNow#
קורס מחויטים המחלקה לעיצוב אופנה ויצו חיפה דגמים מערכות לבוש סטודנטים מגזין ARE

סטודנטים לעיצוב אופנה בויצו חיפה מציגים מערכות לבוש בהשראת עולם התעופה

תעופה, זה הנושא שנבחר השנה בקורס "מחויטים" במחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה. במהלך הקורס, שהתקיים בהנחיית רן שבני וזק לימור, חקרו הסטונדטים נושאים שונים במטרה לייצר מערכות לבוש מחויטות בדרך חדשה ואישית. מערכות הלבוש מעלות שאלות חשובות החל מזיהום סביבתי הנובע מטיסות ועד ביטוי רגשי של חרדת טיסה. הכירו את הפרויקטים השונים… 

ימין – הדגם של שקד הרוש | שמאל – הדגם של שנטי אייזנברג | צילום – תיאה פרנק
"מי מפחד מטיסות?" – פרויקט של הסטודנטית שקד הרוש 

הפרויקט של הרוש עסק בנושא חרדות הטיסה. "הדגם שלי מעביר באופן ציני ומטאפורי את חרדת הטיסה ואת ה"שליטה" באדם" מסבירה הרוש. כידוע חרדת טיסה מתאפיינת בהתקף חרדה הכולל דפיקות לב מהירות, סחרחורות ולחץ. דרך ההתמודדות העיקרית והנפוצה היא נטילת כדורי הרגעה. "השתמשתי בכדורי בליעה אמיתיים שאספתי מאינספור אנשים במשך הסמסטר אותם תפרתי בצורת QUILT. הלב מאחור מדמה לב של בן אדם באופן ציני של משחק מילים והוא מחובר לשרשרת נורות הנמצאת בשרוולים, כך שבלחיצת כפתור משלט רחוק ניתן להדליק את הבגד, מה שמביא לידי ביטוי את נושא השליטה. בנוסף, השתמשתי בדפוס משי וברקמה שמעבירים יחד את כל התסמינים של חרדות הטיסה". 

"כנגד כוח המשיכה" – פרויקט של הסטודנטית שנטי אייזנברג 

הפרויקט של אייזנברג עוסק בכוח המשיכה והחקר המתמשך שנוצר בנושא תעופת ציפורים משחר ההיסטוריה. אלו היוו השראה במשך שנים עבור האדם במגוון רחב של נושאים. כך גם מערכת הלבוש שיצרה משלבת את רעיון מעוף הציפור עם האלמנטים הטכנולוגיים המקבילים מעולם התעופה. "במערכת זו שילבתי את רעיון מעוף הציפור ותנועת הכנפיים עם אלמנטים מעולם התעופה. כמו מוטיב הכנף שנלקח מתוך פרופיל כנף אווירודינמי והפלטה המונוכרומטית (אפור, מתכת, כסף) המתקשרת לצבעי חלקי המטוס. מנגד, החולצה העשויה הדפס משי צבעוני המדגישה את נוצות הציפור. השתמשתי בטכנולוגיה של הדפסת תלת ממד ומכניקה המשתלבות בבגד מחויט" מסבירה אייזנברג.

הדגם של איאת גבארה | צילום – תיאה פרנק

איבן פירנאס איבן – הפרויקט של הסטודנטית איאת גבארה 

הפרויקט של גבארה נעשה בהשראת האדם הראשון שבנה מכונה המנסה לעוף. עבאס  איבן  פירנאס היה  ממציא,  מהנדס,  פיזיקאי  ואיש אשכולות מוסלמי אנדלוסי. הוא חקר את גוף הציפור כדי ליצר מכונת תעופה.  פירנאס עף במכונת התעופה שיצר מעל מסגד קורדובה למשך 10 דקות, אבל התקשה בנחיתה, וכתוצאה מכך נפל וסבל מפציעות עד מותו. הוא פיתח תאוריה על מבנה (האורניתופטר), המייצג מזגן חיוני המסייע לייצוב המטוס בזמן הנחיתה, ועל כן נחשב לאחד ממקורות ההשראה הראשונים לחוקרים שפיתחו את טכנולוגיית התעופה בעולם. "בפרויקט רציתי להתייחס ולהבליט את העובדה שפירנאס עסק בתעופה לפני האנשים המוכרים לנו מתחום זה. בפרויקט שילבתי אלמנטים מהאדריכלות האיסלאמית וממסגד קורדובה" מספרת גבארה.

מימין – הדגם של רג'ד דאהר | שמאל – הדגם של מור בלאיש | צילום – תיאה פרנק
"SAFETY VS LUXURY" – פרויקט של הסטודנטית  רג'ד דאהר

הפרויקט של דאהר עוסק בנושא לו הרבה אנשים לא בהכרח מודעים, הפער הבטיחותי בין טיסות פרטיות לטיסות מסחריות. נקודת המוצא שלה הייתה רמת הבטיחות והאבזור של מטוס האייר פורס 1. "אנשים במצב סוציו אקונומי גבוה זכאים לבטיחות טיסה שמרבית האוכלוסייה אינה זוכה לה" מסבירה דאהר. "מטוס ה-AIR FORCE 1 בנוי לשרוד פגיעת מטאורים, רעידות אדמה ומלחמה גרעינית. יש בתוכו בית חולים ואפילו חדר ניתוח. במטוסים רגילים לעומת זאת אביזרי הבטיחות כוללים ג'קט, מסיכת חמצן וחגורת בטיחות". כך עיצבה ג'קט המאפשר ללבוש להנות מהיוקרה של הטיסה הפרטית. ולמרות החדשנות שהוא מייצג, הוא עוצב תוך הקפדה על אלמנטים קלאסיים.

"MY CO2” – פרויקט של הסטודנטית מור בלאיש 

הפרויקט של בלאיש מדבר על טביעת הרגל הפחמנית שכל אחד ואחת מאיתנו משאירים. ובמיוחד טביעת הרגל הפחמנית שמשאיר ענף התעופה שנחשב לאחד המזהמים בעולם ובין המשפיעים על ההתחממות הגלובלית. הדגם שלה עושה שימוש בבדים וצבעים שונים כאלגוריות לזיהום שנוצר בעת טיסה. "בחרתי להשתמש בבדים שקופים, הנותנים אפקט של גזים, עשן וזיהום. יחד עם זאת, הצבע הירוק מצד אחד מדגיש את הרעל ומצד שני את הניסיון של החברה להפוך את העולם לירוק יותר, ללא הצלחה. הכובד של טביעת הרגל הפחמנית שאנחנו משאירים על כדור הארץ בא לידי ביטוי במשקלם הרב של הבדים." מסבירה בלאיש. tupbv

Translate