בעולם כפי שהוא עובד היום, הזוי לחשוב שאחד הדברים שישפיעו הכי הרבה על מקום העבודה שלנו הוא למעשה טקסט של עמוד. זה כמעט מגוחך. בשוק העבודה של היום, שהתנועה בו היא מהירה מאי-פעם, קורות חיים הם כרטיס כניסה אפשרי לדלתות שפעם היו סגורות בפנינו. אז איך דואגות ודואגים שהכרטיס תמיד יהיה טעון?
שמי הילה. אני כותבת למגזין ARE כבר כמה שנים, עצמאית בנושאים של כתיבת תוכן, ובתקופה האחרונה גם כותבת קורות חיים. לא קמתי בבוקר יום אחד כמו ביונסה והפכתי לכותבת קורות חיים. זה היה תהליך ארוך שעירב בתוכו למידה עצמית, מחקר, עבודה מרובה עם חברים וחברות וכמובן צבירת ניסיון. הנה כמה דברים חשובים שלמדתי בדרך, שבתקווה יוכלו לעזור גם בדרכים שלכן ושלכם!
1/ החיים לא יציבים וגם קורות חיים לא – קורות חיים הם מסמך עם פורמט נוקשה.
אנחנו יודעים את זה, זה לא חדש. מה שלא נוקשה הוא התוכן. אם ראית משרה שמעניינת אותך ויש לך ניסיון עבר רלוונטי שמשום מה ערכת החוצה מהקורות חיים, זה זמן טוב להוסיף. אם התרכזת בתחום אחד בחיים שלך והוא פחות מתאים ויש תחומים אחרים שתרצי להבליט, הדבר הכי חשוב לדעת הוא להתאים את עצמך לתיאור משרה. זה לא עניין של לשקר, או לייפות את הדברים, העניין הוא להבין אם את רלוונטית ואם כן – איך להראות את זה בצורה הכי טובה וברורה.
2/ זה לא הלמה, זה גם האיך.
לא מזמן ערכתי קורות חיים לחברה שמעוניינת להשתלב במשרות שקשורות בהדרכה, חינוך ועבודה סוציאלית. אנחנו מכירות שנים ואני יודעת שהניסיון שלה רב ושמי שיקבל אותה יזכה בה. אבל מהסתכלות על המסמך חטפתי חום. אין שימוש בסימני פיסוק, השנים לא ברורות, כל הכללים שהופכים קורות חיים למסמך קריא עבור מעסיקים (שחלקם עשויים לעבור על עשרות מסמכים כאלו ביום אם לא יותר) לא מתקיימים ובכך ללא ספק מפחיתים משמעותית את הסיכוי שלה להתקבלות, למרות שמי שמתאמץ לקרוא יבין שהניסיון שלה והיכולות שלה מרשימות. בקיצור, אין מנוס. לפעמים הקנקן צריך לשקף את מה שבתוכו. תעבדו על עריכה והגהה, זה משתלם.
3/ תתארו.
נכון שלרוב אנחנו משתדלות לשמור על קורות חיים בעמוד אחד. זה לא אומר שכל משרה היא כותרת בלבד! ככל שנפרט על מה שעשינו, מיומנויות שרכשנו וצדדים בנו שהבאנו לידי ביטוי – כך המקום שנתנו למשרה הזו מלכתחילה יותר אפקטיבי. אנחנו יודעות מעולה אולי מה עשינו בסטודיו נעים בדלפק, אבל המעסיק הבא שלנו כנראה לא.
4/ תבלטו, אבל תבלטו נכון – מעסיק או מעסיקה שיקבלו המון פניות לא יוכלו לזכור את כולן.
תדאגו לעשות משהו נכון. לנסח פניה נעימה במייל, להוסיף תמונה אם הרגשתן שזה מתאים, להוסיף תיק עבודות או לינקדאין שיתנו את המעבר, אולי מכתב המלצה שלא התבקש מראש אבל יש לכן אותו. זה האקסטרה מייל שיקח אתכן את האקסטרה מייל מאוחר יותר.
5/ סדר עדיפויות
לדעתי, המיון של מה פנימה ומה החוצה הוא הדבר הכי קשה בקורות חיים. אנחנו לא יכולות להכניס הרי את כל קורות החיים שלנו, מה לבשנו לבית ספר, אילו ערכים מובילים אותנו, קשה למצוא את המקום הנכון לכתוב שמילצרנו בגיל 17 ולמעשה זה הניסיון הבין-אישי הכי טוב שקיבלנו. יש לנו עמוד אחד ואולי קצת יותר ואין לנו ברירה אלא לדעת להכניס את מה שחשוב ולהוציא את מה שלא. לדוגמה, אם את מתמודדת על משרת QA אטרקטיבית במיוחד לא בטוח שהכי חשוב לדעת שהצטיינת בכיתה ד' בריצת 60. זו דוגמה קיצונית אבל המטרה טובה.
אני רוצה לסיים את שורת הטיפים הזו בטיפ הכי חשוב להכל, לא רק לקורות חיים – והוא להבין שלכל דבר יש זמן ומקום. העולם תחרותי, משתנה כל הזמן, דורש מאיתנו המון ולא תמיד נוכל לקיים את הדרישות האלה. האם אנחנו מתאימות למשרה שאנחנו רוצות להתאים אליה ממש? אם נאלצנו לעקם את האמת מול עצמנו אז לא בטוח, וזה בסדר. אולי נהיה שם עוד שנה, אולי לא נהיה שם ונעשה שינוי – ואני יודעת שזה נשמע היפי והכל אבל זה נכון – זה להיות סלחנים וסלחניות כלפי עצמנו. בכל דבר, וגם בקורות חיים.