בחודשים האחרונים נראה כי שום דבר לא יכול לעצור את קים קרדשיאן והחברה המצליחה שלה סקימס. סקימס עוד לא בת 4 וכבר הצליחה לכבוש פסגות אדירות מימדים. החל משיאי מכירות, קולקציות עם בתי אופנה ואפילו שיתופי פעולה רשמיים עם גורמים ממשלתיים בארה"ב. רק השבוע פרסמה החברה 2 שת"פים חדשים וחגגה השקה מוצלחת למוצר קונטרוברסלי וגם התרחבות למוצרי גברים. ועולה השאלה האם קים וסקימס, לא צומחות מהר מדי?
מותג ההלבשה התחתונה סקימס הצליח ב-4 שנים להפוך לאחד הגדולים והמוערכים בארה"ב. כזה ששווה על פי הערכות 4 מיליארד דולר.
את סקימס השיקה כוכבת הריאליטי ואשת העסקים קים קרדשיאן אי שם ב-2020. אז לא יכולנו לדמיין שחברת המחוכים שהקימה מתוך הצורך האישי שלה ב"איסוף" טוב יותר תהפוך למפלצת שהיא היום. סקימס הצליחה תוך פחות מ-4 שנים להפוך לאחד המותגים המוכרים בעולם, מדורגת במספר 17 ברשימה היוקרתית של LYST. אחד ממותגי ההלבשה התחתונה הכי רווחים בעולם, צמיחה של 15% בשנה האחרונה עם רווחים של מעל ל-500 מיליון דולר. ושווי שוק מהגבוהים בתעשייה, כ-4 מיליארד דולר לאחר סבב הגיוס האחרון.
בהתאם גם שיתופי הפעולה שהמותג מתכנן צומחים ומתפתחים. אם חשבנו ששיתוף הפעולה עם פנדי היה הגדול והחשוב של המותג. אז טעינו. רק בשבוע האחרון הצליחה החברה לרשום שלל הישגים מרשימים – התרחבות למוצרי גברים. קבלת החוזה להיות המלבישה (התחתונה) הרשמית של שחקני האן בי אי. השקת חזייה חדשה המקנה ללובשת מראה של פטמות זקורות ששבר את האינטרנט. וכן גם (היום) השקת שיתוף פעולה חדש על מותג התכשיטים הבינלאומי סברובסקי.
אך האם התרחבות כה מהירה ואינספור שיתופי פעולה בזמן כה קצר יכולים בטווח הארוך לפגוע במותג.
לפני כשנתיים בשיחה מאוד לא קשורה התלוננתי בפני סוכנת מוכרת בתעשייה כי אחד הלקוחות שלה, שחקן במקצועו, צריך לעשות עוד תוכניות. הטיעון שלי היה ברור "אני מתה לראות עוד ממנו. הוא הכוכב הכי גדול עכשיו למה הוא לא עושה יותר ומכה בברזל כל עוד הוא חם?". על פניו חשבתי שאני צודקת, מפרגנת ואף מרימה. אלא שאז הסתובבה אלי אותה אישה מוערכת ואמרה בטון חד וחלק. "אם הוא יעשה כל כך הרבה עכשיו עוד שנתיים לא תרצי לראות את הפרצוף שלו". ואכן היא צדקה שכן באותה שיחה השוותי אותו לשחקנית אחרת שפעלה באותה תקופה "נכון" בעיני והיום… אני לא יכולה לראות את הפרצוף שלה.
האסטרטגיה שלה היתה פשוטה, להפוך את הלקוח לטרנד שיחייה בעולם המשחק הישראלי לאורך שנים. לא לנצל ולהפוך לגחמה רגעית. את אותה אסטרטגיה אפשר ליישם בכל תעשייה. כי באמת כשאנחנו רואים יותר מדי ממשהו לאורך זמן לאט לאט מתחיל להימאס לנו. אלא שתעשיית האופנה היום חיה על גחמות, על ייצור, מכירה ורווח מהיר.
וכך למרות שסקימס זכתה לאינספור הישגים משמעותיים מבחינה עסקית היא נופלת בראייה שלה לטווח הארוך.
4 השקות בשבוע אחד, הם אכן טירוף חושים מבחינה שיווקית (אולי הבחינה בה קרדשיאן מבינה הכי טוב). מדובר בהצלחה אדירה שכן כל העולם מדבר עליה. אבל כניסה כל כך מהירה לכל זירה בלי הבחנה יכול לשחוק את הלקוחות. לבלבל אותן. מה גם שבעולם כל כך רווי מותגים שמירה על נאמנות לקוח הפכה לכמעט בלתי אפשרית.