מכירים את זה שאתם רואים חבר לובש משהו ואתם יודעים שמדובר באהבה ממבט ראשון? זה בדיוק מה שקרה לי עם המותג subtlebody. חברה הגיעה ליום צילום עם חולצה שהיתה פשוט מושלמת. הבד, הגזרה, התיפורים הכל קסם לי. ביקשתי למשש אותה והמגע הראשון היה זה שחתם את העסקה. מיהרתי לשאול של מי היא והתשובה שקיבלתי הגיע באותה התלהבות שהייתה לי, "subtlebody".
כשהיא הסבירה לי מי עומד מאחורי הכל כבר היה לי ברור. כי בעצם מדובר בחבר מהלימודים שאת היצירה שלו אני מעריכה בערך מ-2012. ומעצבת צעירה שיצא לי לראות בין כותלי המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר. היום אני שמחה להכיר גם לכם מקרוב ובאותה התלהבות את מעצבת המותג, שירה אנגלר, והעשיייה הכל כך מיוחדת שלו.
אז שירה ספרי לנו קצת על עצמך. מי את, מה עושה?
"היי! אני שירה אנגלר, בת 30 מגבעתיים, בוגרת המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר. אני המעצבת של המותג subtlebody, בו אני מעצבת ביחד עם חברי הטוב, מיכאל מזרחי. בעוסק מורשה אני רשומה דווקא בתור "מאיירת" – כשאני לא עושה בגדים אני מאיירת ומעצבת דמויות ללקוחות בחו"ל, זה מן פיצול אישיות שיש לי."
ספרי לנו קצת על המותג שהקמתם
"subtlebody הוא מותג אופנה שבמרכזו עומד תרגיל מחשבתי: הזמנה להתבונן בעולם שלנו, הפנימי והחיצוני, ולצקת לתוכו משמעות ייחודית. כמו לשכב על הדשא ולהתבונן בעננים: הם שם, לא תלויים בנו ומשתנים תמיד. ואנחנו יכולים למצוא בהם צורות ומשמעות שהם השתקפות של החוויה האנושית שלנו. התוצאה היא בגדי יוניסקס נעימים לגוף, מנחמים, מאפשרים תנועה פיזית וגם מחשבתית. בבגדים יש ניקיון ודיוק של צבעים ודיטיילים. ואל השקט הזה הלובש מוזמן לצקת את הפרשנות האישית שלו. אלה בגדים שיותר מאשר לתת אמירה ברורה, המטרה שלהם היא להעלות שאלות."
האם תמיד רצית להיות חלק מתעשיית האופנה?
"סיימתי את הלימודים בשנקר ב-2020, בשיא הסגרים של הקורונה. ואין ספק שהלימודים העלו שאלות חשובות לגבי התעשייה. כמה חודשים אחרי שסיימתי את התואר קיבלתי הודעה ממיכאל מזרחי, במאי ואיש קריאייטיב גאון, שלא הייתה בינינו היכרות מוקדמת. מיכאל חיפש מעצבת אופנה לפתח איתה פרויקט נסיוני. אני בכלל חשבתי שאנחנו הולכים לעבוד על סרט.
כשנפגשנו באמת היה למיכאל תסריט בראש. אבל מהר מאוד השיחה התגלגלה ודיברנו על תרבות, על קהילה, על חוויות ילדות עם בגדים – עגומות ומוצלחות. על המשמעות של האובייקט הזה, בגד, בחיים האישיים, הרוחניים והחברתיים שלנו. אלה סוגיות שתמיד היו נקודת המוצא שלי בעשייה, והיה כיף לפצח אותן עם מישהו אחר. גילגלנו הרבה הרהורים כאלה והתחלנו לתרגם אותם לבגדים, וככה הפרויקט עצמו התגלגל והחליף שמות עד שקיבל את צורתו הנוכחית ב-subtlebody, אז כבר הרגשנו שאנחנו עושים משהו מיוחד והייתה לנו התחלה של מותג ביד. כל התהליך קרה באופן מאוד טבעי, מתוך המפגש שלי עם מיכאל."
קו העיצוב של המותג מאוד נקי ומיוחד. איך היית מגדירה אותו? מי קהל היעד לו אתם מציעים את הבגדים?
"הייתי מגדירה את subtlebody יותר כמותג wellbeing מאשר אופנה. זו לגמרי הגישה שאיתה אני ומיכאל ניגשים לעצב. כתוצאה מכך יוצא שהמטרה של המותג פחות מחוברת לעולמות האופנה והסטייל, עולמות שלרוב מתמקדים בדמות שאני מלביש על עצמי ומציג החוצה לעולם. הקשר בין האדם לבגד שלו תמיד סיקרן והניע אותי יותר מאשר הקשר שאדם מייצר עם הסביבה באמצעות לבוש, ואחת מהמטרות של subtlebody היא להציף את הקשר האינטימי הזה לתודעה.
במקום לעמוד מול המראה עם השאלה: "האם זה נראה עליי טוב?", אנחנו מנסים לנתב את השיח חזרה פנימה, לגרום לאדם לשאול קודם כל, "איך זה מרגיש? איך אני מרגיש?". השאלה מתייחסת לבגד ובשאיפה שלי תהדהד לעוד סיטואציות בחיים. במובן הזה קהל היעד שלנו הוא אותם אנשים שסקרנים לשאול שאלות. שמזהים בבגד, שבסוף הוא רק אובייקט, הזמנה להבין משהו על עצמם. אנחנו באמת מאמינים שלתרגיל הרטרוספקטיבי הזה יש את הכוח לשנות לטובה את העולם. ספציפית בחרנו בבגדים כפלטרפורמה לתרגיל הזה, אבל זה יכול להיות כל דבר."
שיטת הייצור שלכם מיוחדת, כאשר יוצא דרופ הוא קטן ומשובח. למה בחרת לעבוד בשיטה הזו?
"אנחנו מפתחים כל מוצר בדקדקנות עד שהוא בשל בעינינו לצאת לעולם, אז הייתי אומרת ששיטת העבודה הזו נובעת קודם כל מהפרפקציוניזם שלי ושל מיכאל. כל דרופ הוא פרויקט חדש עבורנו בו אנחנו מנסים ללכוד באמצעות הבגד חוויה אנושית. שהיא לעתים חמקמקה, בתהליך שמצריך הרבה זמן להרהורים והתבוננות. פיתוח של גזרה אחת יכול לקחת אפילו שנתיים, כמו לדוגמה במכנסי "cosmos" שלנו.
אנחנו אוהבים לפצח כל פרט קטן, ללבוש את הפריט ביום-יום שלנו עוד בשלבי הפיתוח המוקדמים כדי להרגיש אותו על הגוף, לבחון את החוויה שלו, לעצור ולנסח אותה שוב ושוב. לפעמים עיצוב שייעדנו לעונה הבאה יישאר להתבשל עוד עונה ואפילו שתיים, עד שנרגיש שהוא לגמרי subtlebody. התוצאה היא תמהיל מאוד מדויק של פריטים, שבעינינו מקיימים באופן מושלם את המהות שייעדנו להם, הם עובדים בפני עצמם כ-״פיסים״ וגם משתלבים ביחד לקולקציה אין סופית."
ספרי לנו על קולקציית החורף החדשה שלכם?
"הדרופ האחרון שלנו כולל הודי וסווטפנטס שקראנו להם ביחד nook, מילה באנגלית שאפשר לתרגם לגומחה קטנה ונעימה בחדר, הפינה שהיא שלך. ה-nook יכול להיות החדר שלי, ריח מוכר, זכרון נעים או חבר אהוב. זה המקום החמים והחבוי שחוזרים אליו כדי למצוא קצת שקט. המטרה של הפריטים בדרופ היא לאפשר לך לקחת את התחושה הזאת איתך לכל מקום. בהודי, לדוגמה, יש הזדמנויות להכניס פנימה לשקט שנמצא בתוך הכיס או בכובע, שיש בהם דיטיילים שדייקנו ופיצחנו עד שלמות. את המכנסיים יצרנו בסילואטה עגלגלה, רכה ועוטפת.
ההודי מגיע בארבעה צבעים והמכנסיים בשלושה, אפשר ללבוש אותם כסט אבל אני מאוד ממליצה לערבב, יוצאים שם שילובים שובי לב. הם עשויים מבד 100% כותנה מפנק שיש לו תחושה נוכחת ומנחמת מאוד על הגוף. תמיד מרגש אותי לראות אנשים לובשים אותם, פתאום משהו בגוף מתרכך. בנוסף, בקרוב נשחרר סריג צמר חדש בשם terrain: הבד שלו סרוג בצורה יחודית, בצבעים שהזכירו לנו נופים וחומרים מהטבע. ראינו בו הרים מושלגים, אדמה לחה או סלעים צבעוניים. גם בסריג יש משחק בין החוץ לפנים, בין הפראי לבית החם, בין הרפתקה למשהו מוכר. את הדרופ אפשר למצוא באתר שלנו."
ומה נראה מכם בעתיד הקרוב?
"ביום שישי הקרוב, 16.02.2024, נתארח לפופ-אפ בחנות friends and family החדשה שנפתחה בתל אביב. זה חלל יפהפה ומוקפד שמציע אופנת גברים (אבל לא רק) מעולמות הסטריט ובגדי העבודה. החברים ב-friends and family, ממש כמונו, אוהבים בגדים טובים ויודעים להעריך את המלאכה המורכבת של עשיית בגדים. יהיה כיף גדול להתארח בין המותגים המעולים שהם מביאים לארץ, בנוסף הכנו חוויה מפתיעה בחלל החנות. הפופ-אפ יתקיים ב- 16.02.2024, בשעות 11:00-16:00 בכתובת רוחמה 12, תל אביב."