הידיעות שמתפרסמות בשעות האחרונות לא נותנות שום מידע רלוונטי על המקרה. אבל דבר אחד בטוח, משהו קורה בצמרת תעשיית האופנה. אבל האם מדובר במינוים לא מוצלחים או ציפיות גבוהות מדי של מנכ"לים. ומה קרה בבלומרין?
מעצב האופנה וולטר צ'יפוני מונה למעצב הראשי של בית האופנה בלומרין בנובמבר האחרון.
הקולקציה הראשונה שלו עבור המותג עלתה על המסלול ממש לפני כמה שבועות בשבוע האופנה במילאנו. והיא היתה הכי רחוקה שאפשר היה לדמיין מעיצוביו של קודמו בתפקיד, ניקולא בורגנו. ב-4 השנים שהיה בורגנו בתפקיד הוא הצליח להפוך את המותג לפצצת אנרגיה מנצנצת שחוגגת את ה-Y2K ומייצרת טרנדים שהמשיכו איתנו כמה שנים אחר כך (למרות התצוגה של המלאכים). הויז'ן של צ'יפוני היה שונה, לביש יותר ואפילו יש שיגידו מנומנם. אבל על פי דיווחים הרבה יותר דומה לנראות המקורית של המותג.
ההודעה על העזיבה הפתיעה רבים. מנכ"ל החברה המחזיקה בבית האופנה מרקו מרצ'י אמר בהודעה המשותפת של הצדדים כי הוא מודה לצ'יפוני שהשקיעה כל כך הרבה מעצמו בקולקציה. "זו הייתה חוויה יוצאת דופן. אני מאחל לוולטר הרבה מאוד הצלחה בהמשך הדרך". קר קצת. הפרידה של המעצב הייתה ארוכה יותר אך ציטוט אחד תפס את עינינו. "אני רוצה עכשיו להתרכז ביוזמות חדשות ופרויקטים חברתיים והומניטריים לפני שאחזור בתאריך מאוחר יותר למסלול".
אז האם אחרי קולקציה אחת לא מוצלחת בחרו הבכירים בחברה לזרוק את המעצב ולחפש מישהו חדש שיעשה את העבודה?
כנראה שעבור בלומרין כן. החברה צמצמה את התמונות מהתצוגה של צ'יפוני באינסטגרם. הורידה אותה לגמרי מהאתר והחזירה את הקולקציה האחרונה של בורגנו במקום. גם בעמוד האינסטגרם עולים צילומים מהקולקציה של בורגנו במקום פמפום הקולקציה שהוצגה רק לפני שבועות בודדים. והדבר ממחיש בצורה נפלא את הנושא הבוער שכולם מדברים עליו. איך המנכ"לים והמנהלים ממנים אנשים שהם חושבים שיצרו להם מכירות. איך הפוקוס הפך מעיצוב משמעותי ואומנותי לכזה שיצבור לייקים ושיתופים. וכן גם איך הבכירים מסרסים כל פרץ יצירתיות ומכוונים לכיוון המכירתי. ואיך כאשר הם זוכים לביקורות לא טובות, המעצב הראשי עף מהחלון או מואשם בהכל.
אבל איך אפשר להחליט או לקבוע הצלחה אחרי תצוגה אחת בלבד? האם לא למדנו כלום מההד התקשורתי שהשתנה לחלוטין סביב המעצב סאבטו דה סרנו? בעוד אין פרטים על מה קרה בין הצדדים, ברור שיש ללחץ התעשייתי חלק בתופעה. תופעה שמתרחבת מעונה לעונה ונראית כמו צונאמי שמאיים להשמיד את הבסיס של היצירה.