חודש מרץ הוא חודש המודעות לוירוס הפפילומה ברחבי העולם. וירוס הפוגע בנשים וגברים כאחד ומהווה את הגורם העיקרי לסרטן צוואר הרחם לצד סוגים נוספים. בשיתוף פעולה מיוחד יצרה המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר יחד עם עמותת "הבית של בר" קולקציית טי שירטים בהשראת סיפורי החולות והמחלימות.
המטרה של הפרויקט המדובר היתה ברורה, לעודד התחסנות ובדיקות סקר בעזרת אופנה.
היום משיקים שני הגופים קמפיין מיוחד במטרה להעלות על נס את תחום הסרטנים הגניקולוגיים בכלל וסרטן צוואר הרחם ווירוס הפפילומה בפרט. כ-80% אחוז מהאוכלוסייה בישראל חשופה לוירוס הפפילומה האנושי (HPV). הוא פוגע ומסכן באותה מידה נשים וגברים ולמרות כל זה, מרבית האוכלוסיה לא מודעת אליו. הוירוס והסרטנים הגינקולוגים שהוא יוצר, הם אחד מגורמי התמותה הנפוצים ביותר עבור נשים.
כך במטרה לייצר אופנה “מצילת חיים” התקיים בשנקר האקתון מיוחד ליצירה משותפת ומרגשת. הסטודנטים נפגשו עם נשים שונות שלוקחות חלק בעמותת "הבית של בר". החל מנשים אותן מלווה העמותה ועד למייסדת שלה בר לוי וכן גם מנהלת תחום סרטן צוואר הרחם בה ומחלימה בעצמה, וניה בן חור פאר. במשך 48 שעות ובהנחיית המרצים עידית ברק ורונן לוין, יצרו הסטודנטים בשנקר דגמים מיוחדים בהשראת סיפורן האישי של המטופלות.
מתוך תהליך היצירה הזו נולדו עיצובים מרגשים ו-3 נבחרו לקחת חלק גם בקמפיין הגדול של העמותה להעלאת המודעות.
הקמפיין הוא הפקת אופנה מיוחדת בה משתתפות נשים מובילות מתחום התקשורת, רופאות בכירות במערכת הבריאות הישראלית ומחלימות מסרטן גינקולוגי. קמפיין אשר התפרסם החודש בשלל מדיות בארץ. בנוסף 5 הסטודנטים שעיצבו את הדגמים הנבחרים זכו למלגות כספיות מטעם העמותה. "אנו גאים לקחת חלק בפרויקט המשותף עם עמותת "הבית של בר". ולהפגיש את הסטודנטים שלנו עם מנכ"לית העמותה והמחלימות. לשמוע את סיפוריהן ולהבין את עומק המלחמה שחוו." סיפרו אילן בז'ה ראש המחלקה לעיצוב אופנה, ומיקי קידר ראש המחלקה לעיצוב טקסטיל. "וזאת כדי ליצור אופנה שמתכתבת עם הקמפיין, ליצור אופנה שתחולל שינוי בשיח הישראלי ותעזור לעורר את המודעות".
"הפרויקטים המרגשים שהעמותה מקיימת יחד עם שנקר הם עוד הוכחה לכך שלאופנה יש תפקיד משמעותי בביטוי העצמי שלנו ובשפעה על החברה." סיפרה בהודעה לעיתונות בר לוי, מנכ"לית ומייסדת "הבית של בר". "כבת למעצבת האופנה שרית רוזנברג-לוי ז"ל, שנפטרה רק לפני שנתיים מסרטן גינקולוגי, אין גאה ממני להמשיך את החזון שלה ולעשות שימוש באופנה ככלי להעלאת מודעות בקרב הציבור הרחב."
4 מתוך 5 ישראלים ידבק בפפילומה במהלך חייו.
בהתאם לנתוני רשם הסרטן הלאומי משנת 2020, מדי שנה מאובחנות 250 נשים בסרטן צוואר הרחם. ועוד כ-1600 נשים מאובחנות בנגעים טרום סרטניים (דרגה 3) בצוואר הרחם. כ-90 נשים נפטרות מדי שנה. לעוד מידע על הוירוס והחיסון נגדו כנסו לאתר העמותה .