4 חודשים. זה הזמן שיש לענקית האופנה האולטרה מהירה SHEIN לעשות את השינוים הנדרשים ממנה מצד האיחוד האירופי. שכן כעת הכריז עליה האיחוד כחלק מחוק ה-DSA. חוק שנוצר במטרה להילחם בתאגידי אינטרנט גדולים ולאפשר ללקוחות גלישה ורכישה בטוחה. אז מה זה בעצם אומר?
חוק ה-DSA של האיחוד האירופי נוצר במטרה לייצר חלל בטוח יותר באינטרנט.
מי מחויב בו? כל חברה אינטרנטית הפועלת בתחומי האיחוד ולה מעל 45 מיליון משתמשים חודשיים. החוק כולל מגוון פרמטרים וחוקי משנה בהם צריכות פלטפורמות אינטרנטיות לעמוד. כולן נועדו למנוע מחברות ענק ותאגידי לנצל את הכוח שלהן כדי לתמרן / לשלוט בתוכן בו אנחנו צורכים.
כך לדוגמא, כל פלטפורמה חייבת לתת לגולשים שלה את האפשרות לדווח על פוסטים או תוכן המכיל שירות, מידע או טובין לא חוקי. הפלטפורמות אמורות גם להכיל מנגנון שמראש יוריד כל תוכן כזה וימנע את ההפצה שלו. עוד החוק מונע את האפשרות לפרסם למשתמשים על פי המידע האישי שצברה עליהם הפלטפורמה. כך לדוגמא, ענקית כמו SHEIN לא תוכל להציע מוצרים ללקוחות על פי דתם, מוצאם, דעותיהם הפוליטיות או נטייתם המינית.
אבל למה דווקא SHEIN אתם שואלים?
ענקית האופנה האולטרה מהירה הצליחה להגיע ליעד – 45 מיליון משתמשים חודשיים באירופה. עם ההצלחה המסחרית מגיעות גם ההגבלות החוקיות של האיחוד. והפעם אולי יותר מתמיד לחברי האיחוד אינטרס ורצון עז להגביל את הפלטפורמה. והסיבה? פשוט מאוד, מדובר בענקית סחר סינית. ממש כמו בארה"ב שם רק השבוע נחתם החוק להחרים את טיקטוק. גם באיחוד האירופי רואים בחברות הסיניות שאוגרות מידע על אזרחיהן איום.
אספקט נוסף הוא הניסיון להילחם בזיופים וחיקויים שמגיעים מהמזרח.
האיחוד האירופי משקיע המון בפיתוח התעשיות המקומיות שלו. ואפשר להגיד גם שהוא שם דגש על אחת התעשיות החזקות ביותר בתחומיו, תעשיית האופנה. במטרה להמשיך ולחזק את התעשיייה והכסף שהיא מייצרת יש להכריז כמובן מלחמה על תרבות החיקויים שמגיעה מהמזרח.
החלת חוקי ה-DSA מעמידה את ענקית האופנה האולטרה מהירה במצב חדש ומאתגר. תחת החוקים אסור לה למכור חיקויים, זיופים ומוצרים אסורים. במידה ותעשה זו היא תחטוף דוחות ענק שיכולים להגיע לכ-6% מסך ההכנסות השנתי שלה (!). בתגובה לפרסומים מסרה SHEIN כי היא עומדת לעשות את השינוים הנדרשים ולעמוד בכל סעיפי החוק. האם זה יקרה? נחיה ונראה.