סופרהירו הוא קורס שנתי של המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל. בכל שנה, הקורס מפגיש את הסטודנטים עם יוצרים מקהילות שונות במטרה לייצר דיאלוג פורה ומעמיק. השנה התמקד הקורס בספרות ילדים והוליד עיצובים וצילומים יוצאי דופן.
בהנחיית שירלי בר-אמוץ ודורון אשכנזי יצרו השנה סטודנטים בשנים ג' ו-ד' פריטים בהשראת ספרי ילדים
במטרה לפתח דיאלוג מעמיק בין תחומים שונים בחרו השנה המרצים לקשר בין עולם הספרות לעולם העיצוב. אך לא סתם ספרות, ספרות ילדים. במסגרת הקורס נפגשו הסטודנטים.ות עם נשות תעשייה חשובות ומשפיעות. החל מנטלי גבירץ, עורכת עיתון הילדים ״אדם צעיר״ וסופרת. ועד מייסדות עמותת ״מקומות שמורים״, אור אלתרמן ברנע ושרון גבריאלוב. במפגשים קיבלו הזדמנות לשמוע על פיתוח דמויות והעשרת התהליך היצירתי. או הנגשת הצגות תיאטרון לילדים וקהל מהמגוון הנוירולוגי (הרצף האוטיסטי, ויסות חושי ועוד).
משם יצאו למסע עיצוב מיוחד המגשר על הפער בין בגרות לילדות.
הסטודנטים עיצבו תכשיטים, פריטי לבוש ואביזרים ייחודיים אשר הפיחו חיים בדמויות מספרי הילדים שנגעו בליבם. "תוצרי הקורס מביאים לידי ביטוי את ייחודה של המחלקה בזירה המקומית." סיפרה שלי סתת, ראש המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל. "מחלקה אינטרדיסציפלינרית שמאפשרת חופש יצירה ומחשבה, ביצירה בסביבת הגוף. היכולת לחקור ולצלם בסביבה כה עשירה ומלאת משמעות הייתה חוויה בלתי נשכחת וחיברה את העבודות בחזרה למקור ממנה יצאו – עולם הספרות"
תוצרי הקורס הצטלמו בספרייה הלאומית ואפשרו לסטודנטים.ות לתעד את עבודותיהם בחללים מעוררי ההשראה.
את האימג'ים יצרה הצלמת רוני כנעני אשר הביאה נקודת מבט מרתקת. ויצרה קשר בין העבודות וחלל הספרייה הלאומית. עבודות שנוצרו בהשראת ספרים וצולמו במקום הטבעי עבורם – במשכן הספרים. כך למשל בלט הפרויקט של הסטודנטית דורין נחום. שעיצבה מערכת לבוש המבוססת על הספר ״מכתבים מפליקס״ (אנט לנגן).
מערכת הלבוש התבססה גם על הקווים לדמותו של פליקס כפי שנחום מתארת לעצמה. או עבודתה של איה גדעון, סטודנטית שנה ד׳, אשר עיצבה סיכות עשויות עץ זית בדמותו של פינוקיו (קרלו קולודי). או הפרוייקט של הסטודנטית מאיה קידר מתבונן מחדש על ספר הילדים ״העץ הנדיב״ (של סילברסטיין) ועל היחסים החד צדדיים בין הגוף לאובייקט.