בימים האחרונים מסתובבת בוואטסאפ הודעה שטוענת כי ענקית האופנה H&M מוכרת חולצות תמיכה בפלסטין. אלא שבדיקה פשוטה באינטנרנט העלתה כי מדובר בפייק ניוז. המוצרים המצולמים לא קשורים במותג והתמונה לא צולמה בכלל בחנות של הרשת. אז מה היה שם? הנה כל הפרטים…
לפני מספר ימים עלה ציוץ בחשבון טוויטר של ישראלי.ת מקנדה ובו תמונה של לקוח מחזיק חולצת תמיכה בפלסטין עם הכיתוב – "אז H&M אני מניחה שבחרתם צד?".
בתמונה אפשר לראות לקוח עומד בחנות כאשר ביד אחת הוא אוחז חולצה עם הכיתוב "פסלטין". החולצה הלבנה ומעבר לכיתוב שלה מעוטרת באלמנטים המדמים כאפייה. על הקולב ליד תלויה חולצה נוספת גם היא נראית כחולצת תמיכה בתושבי עזה. הציוץ צבר אלפי לייקים ומאות שיתופים ומהר מאוד גם התחיל לרוץ בקבוצות הארץ בוואטסאפ. מיותר לומר כי הציוץ הביא רבים לצאת כנגד הרשת. ואף נשמעו קריאות להחרמתה על עיצוב הפריט.
אלא שחדי עין יכלו לזהות במהרה כי על הקולבים המצולמים כתוב שם של מותג אחר וכלל לא מדובר בחנות של ענקית האופנה השוודית.
בצידה הימני התמונה אפשר לראות בבירור קולב ועליו בגדי ילדים. כאשר מגדילים אותו ניתן לראות שם ארוך של חברה אחרת. חיפוש זריז באינטרנט הוביל אותנו לגלות שמדובר בכלל בחולצה של מותג מהעולם הערבי בשם THE GIVING MOVEMENT. המותג נוסד בכלל בדובאי ומייצר את כל מוצריו באיחוד האמירויות. חלק נרחב מהעשייה שלו היא לייצר חולצות ולתרום לקהילה. וכך 4 דולר מכל מכירה שלהם הולך לסיוע ורווחת אלו שצריכים.
למותג מספר חולצות עליהם שמות של ערים / מדינות ערביות. בהתאם למצב התחיל המותג בחודשים האחרונים לייצר כמובן חולצות עם המילה פלסטין. החולצות המוצעות למכירה מעוטרות במילה פלסטין וכוללות כולן אלמנטים של כאפייה. על אחת אף רשום "את הדבר הראשון שאני חושב עליו כשאני קם. והדבר האחרון שאני חושב עליו כשאני הולך לישון". ממש פואטי.
ענקית האופנה H&M כמובן הכחישה כל קשר לאירוע ואף מיהרה להגיע אל המצייצ.ת ולבקש להוריד את הפרסום השקרי מהאינטרנט.
״לא מדובר בפריט של H&M והוא אינו נמכר באף אחת מהחנויות שלנו בארץ או בעולם.״ מסרה לנו מנציגי החברה בארץ כאשר ביררנו על הנושא. ענקית האופנה השוודית פועלת בארץ קרוב ל-15 שנים ומחזיקה 21 סניפים. וזאת מעבר למותגי הבת שלה COS וכן גם and other stories. מעולם הרשת לא תפסה צד פוליטי ולא ייצרה פריטים המעבירים מסר פוליטי כזה או אחר.
ושוב נוצר מצב בו אנשים מפיצים פייק ניוז מבלי לבדוק קודם כל את העובדות. כך לפני שאתם ממהרים להכריז על אדם או מותג שתופסים צד, שווה בכלל לבדוק את המידע שהגיע אליכם. כי קיילי ג'נר לא בעדנו, טיילור סוויפט בחרה מעריצה ישראלית מהקהל במקרה ו-H&M לא קשורה בשום שלב לתמונה מהוואטסאפ.