BringThemHomeNow#

ההצלחה של מותג ההלבשה התחתונה פמינה? צוות פיתוח ועיצוב ותיק של נשים 

אולי לא ידעתם את זה אבל מאחורי מאות פריטי ההלבשה התחתונה של החברה הישראלית עומדות נשים. כן, זה סוד ההצלחה של פמינה אשר פועלת למעלה מ-6 עשורים בשוק המקומי. בשנים האחרונות מאז יצאה לדרך עצמאית היא מקפידה לשים בקדמת הבמה את העשייה שלה. וממשיכה בכל העת לתת לנשים לייצר עבור נשים. אז מה זה בעצם אומר? 

בפרק האחרון של הפודקאסט של המגזין, סיידנוט, אירחנו את סמנכ"לית השיווק של מותג ההלבשה התחתונה לשיחה על העשייה של החברה ויצירה נשית. 

מעל 60 שנה עובדת חברת פמינה אשר הוקמה ברמת גן לייצור הלבשה תחתונה נגישה ואיכותית למען נשים. מאז ומתמיד, סיפרה לנו כדורי, היה המותג מורכב כמעט לגמרי מנשים. שכן כאשר מדובר במוצר נשי החברה מאמינה כי אין מי שייצר, יעצב וישווק אותו טוב יותר מנשים. עד שנות ה-90 היה המותג מעבר לעיצוב גם מייצר את כל מוצריו בארץ. אלא שאז במטרה להנגיש את המוצר לקהל רחב יותר התקבלה החלטה. ולראשונה הועבר הייצור לסין. "מדובר היה בצעד עצוב עבור החברה. אך משמח עבור הצרכניות. זה מה שאפשר לנו להנגיש את ההלבשה התחתונה ללקוחה".

ב-2013 התקבלה עוד החלטה שהפכה אבן דרך עבור המותג. המעבר שלו ממודל סיטונאי למודל מכירה עצמאי. בפרק סיפרה לנו כדורי כי עד אותה שנה נמכרה החברה בכ-300 נקודות ברחבי הארץ. הלקוחות היו רגילות לקנות את המותג בחנות ההלבשה התחתונה הקרובה לביתן. אך הן לא בהכרח "זיהו" את המותג ממנו רכשו. הבחירה לעבור למודל עצמאי היא זו שעזרה על פי סמנכ"לית השיווק לייצר קשר חדש עם הלקוחה. כזה יש לה אליו גם חיבור רגשי. 

ומה בנוגע לייצור? בפרק דיברנו גם על תהליך העיצוב של חזייה על ידי הצוות אשר מעצב לכל דגם כ-16 מידות שונות.

במה ייצור הלבשה תחתונה שונה מכל בגד אחר? איך מתייחסים לנושא כאשר ניגשים לייצר מוצר חדש? על פי כדורי תהליך הפיתוח יכול לקחת שנים וכל מרכיב קטן בדרך יכול לערער את העיצוב כולו. "פיתוח חזיה הוא תהליך מאוד מורכב מכמה סיבות. חייב להיות פיטינג מאוד מאוד מדויק. מידה יושבת על המון ניואנסים." 

כל זה ועוד תוכלו לשמוע בפרק האחרון של סיידנוט שנוצר בשיתוף חברת ההלבשה התחתונה פמינה.

Translate