BringThemHomeNow#

המשקיעים של ענקית האופנה האולטרה מהירה BOOHOO תובעים אותה על ניצול העובדים

מצבה של ענקית האופנה האולטרה מהירה BOOHOO לא הצליח להתאושש מאז התחקיר ההוא של ה"סאנדיי טיימס". כעת כ-4 שנים לאחר מכן המשקיעים דורשים פיצויים על הנזקים שנגרמו להם כתוצאה ממנו. או בעצם כתוצאה משיטת הייצור של החברה המנצלת לאורך השנים את עובדי המפעלים. 

אי שם ב-2020 התפרסם תחקיר של ה״סאנדיי טיימס״ אשר חשף כי ענקית האופנה האולטרה מהירה BOOHOO מייצרת בתנאי עבדות. 

באותה השנה בדיוק, נכנסה החברה לישראל ב"שמחה וצהלה". רבים ורבות ברחבי הרשתות החברתיות בירכו על ההגעה של המותג לארץ. ואנחנו פרסמנו כתבה מפורטת בה ממצאי התחקיר במטרה לחשוף את הצרכניות הישראליות לממדי הסקנדל. בתחקיר נמצא כי עובדי המפעלים המייצרים לחברה קיבלו בממוצע שכר שעתי של 3.5 פאונד. הם עבדו בתקופת הקורונה גם בזמן שהיה עוצר במפעל צפוף ובלי אמצעי הגנה כלל. זאת למרות שבתחילת 2020 החברה התחייבה באופן פומבי לבדוק את כל הייצרנים ולוודא את תנאי ההעסקה של העובדים. 

לאחר הפרסום של התחקיר הפסידה החברה ביומיין בלבד כ-1.8 מיליון פאונד משוויה. מאוחר יותר התגבשה במשטרה בבריטניה המסקנה כי אותם מפעלים הם חברות קש של משפחת קמאני. הבעלים של BOOHOO. וגם הפרסום הזה הביא לנזק ממשי וכך תוך ימים ספורים מניות החברה צללו ו-1.5 מיליארד פאונד נמחקו משוויה. 

ועכשיו מגיעה גם תביעה מצד חלק מהמשקיעים אשר דורשים פיצויים על הנזק שנגרם להם בעקיפין מהייצור הנצלני. 

קבוצת משקיעים של החברה התאגדה והגישה בשבועות האחרונים תביעה רשמית נגד החברה. בתביעה מבקשים 49 המשקיעים כ-100 מיליון פאונד פיצויים בגין הנזק שנגרם להם. וזאת בטענה שכל מי שרכש מניות של החברה לפני 2020 ספג הפסד אדיר. כזה שאף התעצם לאחר הפרסום של ה-BBC בשנה שעברה שהוכיח שהחברה ממשיכה בדרכה הנצלנית. עוד הקבוצה הציגה תחקיר פנימי אשר אימת את תחקיר ה"סאנדיי טיימס" והוכיחה כי הוא היה מדויק. 

עכשיו עולה השאלה האם תביעה מהסוג הזה יכולה להוות תקדים חדש בתעשייה? האם חברות האופנה האולטרה מהירות שממהרות להנפיק את עצמם בבורסה… יחששו מההשלכות? האם הדבר יכול בטווח הרחוק להוביל אותן לרצות לייצר טוב יותר במטרה להימנע מתביעות דומות? הלוואי וכך אכן יהיה

Translate