BringThemHomeNow#

האם האיחוד האירופי מעניש את תעשיית האופנה הבריטית על הברקזיט? 

מספר כתבות ודוחות שפורסמו בשבועות מצביעים על תופעה חדשה באירופה. על פי נתונים נראה כי האיחוד האירופי "מעניש" את בריטניה על הברקזיט. עונש שבא לידי ביטוי בעולמות המסחר והייצוא ונראה בצורה הכי בוטה… בתעשיית האופנה הבריטית. מה זה אומר? הנה כל הפרטים. 

בראשון לפברואר 2020 עזבה באופן רשמי הממלכה המאוחדת (בריטניה) את האיחוד האירופי. 

ההחלטה לעזיבה הגיעה בעקבות משאל עם שערכה המדינה ב-2016. בו על פי הממצאים סברו כ-51% אחוזים מתושבי המדינה כי יציאה מהאיחוד תטיב למדינה לאורך זמן. אותם אנשים חששו שפוליסת ההגירה של האיחוד, המצב הכלכלי שלו והאופן בו הוא "לוקח" משאבים מהמדינה ידרדרו אותה לתהום. וכך לאחר 47 שנות חברות, נסוגה הממלכה מהאיחוד בעוד הליכי "ההתנתקות" הרשמיים ממשיכים עד היום. 

מאז אותה החלטה חל שינוי שלילי ביחסי המסחר בין מדינות האיחוד לבריטניה ונראה כי המצב רק הולך ומחמיר. 

כאשר החליטה לצאת בריטניה מהאיחוד הוטלו עליה אינספור רגולציות החלות על כל מדינה שאינה חברה בו. כך למשל על פי ידיעות שונות הפכה הבירוקרטיה על יצוא אופנה וטקסטיל בריטי למחמירה יותר. וזאת מבלי לציין כי מיסים שעד כה לא הייתה המדינה מחויבת לשלם הוטלו עליה. בעוד מדובר בהליכים מקובלים ותנאים דומים לאלו של שאר מדינות העולם… תעשיית האופנה והטקסטיל הבריטית חטפה מהן מכה אנושה. 

על פי נתונים הרווח שהייתה עושה בריטניה על יוצא מתעשיית האופנה עמד ב-2019 על כ-9.7 מיליארד דולר. בעוד הנתונים שהתפרסמו בשנה שעברה מצביעים על ירידה משמעותית מאז ברקזיט. שכן ב-2023 הרווח על הייצוא עמד על כ-3.4 מיליארד דולר בלבד. 

בעוד ההליך עצמו מקובל, נראה כי תעשיית האופנה הבריטית זוכה ליחס מחמיר יותר מהאיחוד. 

כך למשל בכתבה שהתפרסמה ב-BOF סיפרו חברות בעילום שם סיפרו כי הן נאלצו להעביר את הייצור למדינות אירופה. כן קראתם נכון, במטרה לשמר את מצבן הכללי ולהימנע מבירוקרטיה, מיסים וחסמים חברות רבות בחרו לסגור את מפעליהן בבריטניה. ולהעביר את הייצור שלהם לתחומי האיחוד. כתוצאה מכך אלפי אנשים איבדו את עבודתם. ומפעלים שהיו קיימים מעל 100 שנים סגרו לצמיתות את פעילותם. 

מיותר יהיה לציין את נפילתו החופשית של בית האופנה ברברי, שמאז הקורונה ו הברקזיט לא מצליח להתאושש. אך בעוד מותגים גדולים יכולים "להתמודד", המעצבים והמותגים הצעירים לא. להם אין הכסף והיכולת לשלם או לצלוח לאורך זמן את הבירוקרטיה. ולמה אנחנו אומרים שרק תעשיית האופנה זוכה ליחס מחמיר? כי דוח שהכינה ThinkTank ונקרא UK in a Changing Europe מצביע כי דווקא תחומים אחרים לא נפגעו. קחו את תחום השירותים לדוגמא. הוא חווה עלייה של 30% בפברואר של 2020.

אז למרות שאין שום "חוק" או "רגולציה" שמענישה באופן ישיר את התעשייה הבריטית. ברור כי החמרת ההליכים נגד הממלכה מובילה לעונש… עקיף שפוגע בתעשייה כולה. 

Translate