Thick Thrift, שוק הפשפשים הראשון למידות גדולות בלוס אנג'לס הוא הגדול בעולם להציע מבחר של וינטג' וחווית קנייה קהילתית לסוגים שונים ומגוונים של גופים. נשאלת השאלה – בקרוב אצלנו?
לפני שנה, בחודש יוני 2023, רייצ'ל פרנק, מיה פרננדז ואיה קאג'יקאווה ייסדו את Thick Thrift מהסיבה הפשוטה – הן רצו לקנות וינטג' ויד שנייה, כולל מדידות וסיבובים, כולל לשתות תה בובה, עם חברות שלהן. פרנק מספרת שכשאומרים לה "מצאת נישה ממש מגניבה!", היא מגיבה, "גירל, זו לא נישה." (תרגום חופשי מאנגלית). והיא צודקת. זו לא נישה. ברמת הסטטיסטיקה, הנישה היא נשים במידות 34-36. גם הן לא בטוחות איך לא היה דבר כזה עד עכשיו – שוק או יריד יד שנייה למידות גדולות. אז הן הקימו אחד.
בלב המאפליה
תארו לעצמכן שבוקר אחד אתן פותחות את עסק החלומות שלכן, בהתרסה מוחלטת, במקום שבו הוא הכי בלתי צפוי. זו קצת הסיטואציה עם Thick Thrift, שנפתח דווקא בלוס אנג'לס – מעוז הסלבס, הסגידה לרזון, תעשיית היופי, השמנופוביה והרדיפה אחר אידאלים בלתי מושגים, שמאכילים תעשיות שלמות של הררי קפיטליזם ומגלגלים סכומי עתק. אז שם, דווקא שם, צמח שוק הפשפשים והווינטג' של המידות הגדולות – של מגוון המידות בין XL ל-6X.
מקום שבו נמכרים בגדי יד שנייה, שלישית ורביעית, מותגי אינדי, חלקם בתפירה אישית, חלקם ממוחדשים. האנטיתזה המוחלטת לאופנה המהירה ולתרבות הרזון המערבית. כמו עשב רענן שצומח מתוך הכביש באיזור תעשייה אפור. ואולי זהו סוד ההצלחה של Thick Thrift, שחוגג יום הולדת שנה באירוע דגל גדול מאי פעם.
איך זה עובד?
הצורך – חווית קנייה שמשית וחברית בין פיסים ייחודיים של וינטג' ויד שנייה, לעומת רכישות אינטרנטיות ספורדיות בחיפוש אחר מידות גדולות – שנעדרות פעמים רבות מהחנויות הפיזיות, ומותירות לקוחות במידות מגוונות תוהות בעיניים מזוגגות מול אקססוריז בלבד, מבואסות שאין מה למדוד. במידה רבה, זו החוויה של רוב הנשים גם בחנויות סטנדרטיות לחלוטין, חוסר אונים מול מידות לא מספקות ופרופורציות לא מותאמות.
הפתרון – בערך 5 שווקי ענק בשנה, שמחזיקים מעל 130 דוכנים של אספני וינטג' ומותגים שונים, במגוון מידות גדולות. כרטיס לשוק עולה 5 דולר למשתתפת, כך שהפרויקט מצליח לממן אחסון ומשאבים לפתיחת שווקים שוב ושוב, ולקחת עמלות נמוכות מבעלי הדוכנים. השוק נגיש לפי הקריטריונים של ה-ADA, ויש בו אוהלים שמשמשים כתאי הלבשה פרטיים למדידות. המחירים נעים בין 15 דולר לפיס ועד 200 דולר. אפשר למצוא בו לא רק בגדי וינטג', אלא גם קלפי טארוט, חפצים לבית, תכשיטים, משקאות אלכוהוליים יפהפייים, קעקועים ופלאשים, פירסינג ועוד. אבל החלק האהוב עליי כנראה, לא שהייתי שם, הוא שיש כיבוד.