בארבע השנים האחרונות ומתחת לרדאר של תעשיית האופנה הצליח בית האופנה הישראלי MC לבנות לעצמו קהל לקוחות אדוק. מעצבת האופנה מיטל כרמלי, אשר עומדת מאחוריו, מצליחה עונה אחר עונה לייצר אופנה בלתי מתפשרת. מאחורי כל דגם עומדות בחירות מושכלות המאפשרות חופש יצירה שמצליח לייצר אופנה איטית, איכותית וגבוהה ממש כאן במדינת ישראל.
מאז שנוסד ב-2019 הצליח MC לכבוש את הצרכנית הישראלית למרות גישת העיצוב ה"לא מקובלת" שלו.
"נכנסתי [למקצוע] בענווה. התחלתי בקטן ממקום של אהבה ומשיכה ליצירה ולאופנה, והצלחתי לבטא את התשוקה הזאת דרך הבגדים". סיפרה לנו כרמלי על כניסתה לתעשיית האופנה בשיחה שניהלנו בסטודיו המותג ברמת השרון. מדובר בכלל בקריירה השניה של המעצבת. הראשונה הייתה רחוקה מאוד מתעשיית האופנה. שכן בשנים מאז סיימה את לימודיה האקדמיים בכלל עסקה בעריכת דין ואף ייסדה פירמת עורכי דין הנושאת את שמה.
אלא שלקוחה אשר פוגשת בפעם הראשונה את עיצוביה לעולם לא תדע שהיא אינה "מעצבת" באופן הפורמלי של המילה. "המון פעמים אני מרגישה שאין לי את ארגז הכלים המובנה של הלימודים האקדמיים. אבל 'המחסור' הזה מוביל לכך שאני נטולת חסמים ותבניות. אני לומדת תוך כדי תנועה ואני אוהבת את זה." מאז שייסדה את המותג חרטה כרמלי על דגלה את כל מה שהיא מעריכה באופנה ;נוחות, איכות בלתי מתפשרת ועיצוב מדויק.
"ידעתי שאני רוצה מותג שלא מתעכב בתהליך הייצור שלו על מחיר. אני לא מתפשרת על איכות. והמחיר הסופי של המוצר מאפשר לי לעבור דרך נטולת עכבות."
המותג מוגדר ומנוהל כמותג אופנה איטית גבוה. בהתאם, מרבית פריטי המותג מעוצבים ומיוצרים בארץ מהחומרים הטבעיים הטובים בעולם. כל פריט ופריט עובר תהליך עיצוב קפדני אשר מבטיח כי באיכות וכן גם הנוחות הן ברמה הכי גבוהה שיש. ועל כן, טווח המחירים של המוצרים יכול להגיע לאלפי שקלים לפריט בודד. " מרחב היצירה שלי הוא באמת אין סופי. שיקולי עלויות ייצור כמעט ולא קיימות ולכן עולם שלם של חומרי גלם ושיטות ייצור מהגבוהים בעולם פרוסים בפניי. העיצוב עצמו הוא הקו המנחה והשאר מתאפשר בזכותו."
בעוד הגישה תואמת את אופיה של האופנה האיטית אנחנו תהינו איך מגיבה הצרכנית הישראלית לנושא. שכן הדעה הרווחת בשנים האחרונות מתעדפת דווקא כמות על פני איכות. "מבדיקה מקיפה שעסקה בניתוח קהל הלקוחות שלנו עלה כי 95% מהלקוחות שלנו הן לקוחות חוזרות. זה נתון חשוב ומרגש עבורנו, לדעת שלמרות שהפריטים נתפסים בתחילה כיקרים הלקוחות חוזרות שוב ושוב כי זה עובד להן. נוח להן, ומחמיאים להן. זה אופן התייחסות אחר לבגד."
ומה לגבי פריצה אל שווקים מעבר לים? בעוד המותג בודק שווקים נוספים, הפעילות בישראל תתקיים במקביל.
"אנחנו בוחנים אופציות התרחבות כל הזמן. יש לנו לקוחות בכל העולם ובעתיד הקרוב אנחנו מתכננים לצאת לפופאפים מושקעים בערים שונות. האירוע הראשון יתקיים בניו יורק שם יש לנו קהל לקוחות גדול." ולמרות שיש למעצבת הכרה בכך שאפשרויות ההצלחה בחו"ל הן בלתי מוגבלות… היא ממשיכה לציין כי הפעילות בישראל תישמר ותהיה במקביל לעשייה בחו״ל.
כך המטרות והשאיפות של המעצבת ממוקדמות כעת בהעמקת הקשר עם הלקוחה והמשך העשייה הירוקה. "אני רוצה לספק הזדמנות לראות בגדים באור שונה. אנחנו מקפידות להשתמש בבדים טבעיים בלבד בתהליך העיצוב שלנו. ונמנעות מבזבוז חומרי גלם במובן ה״ירוק״ של המילה השאריות מוצאות את ייעודן בשימושים אחרים, כל שארית בד הופכות לשקית למשל. השאיפה היא להקפיד על ייצור מקומי, מחומרים איכותיים בליווי אנשי מקצוע שהם אמנים בתחומם."
מהשיחה עם המעצבת והביקור בסטודיו יצאנו טעונות באנרגיה. העשייה המקיימת לצד הבחירה לייצר אופנה בלתי מתפשרת שהולכת נגד הזרם היא נדירה בנוף המקומי. אך נראה כי האומץ והעיצוב הכל כך כנה ואישי של מיטל כרמלי מצליח לחדור ללבבות של הצרכניות. ואף לשנות להן את התודעה והתפיסה בצורה מהותית.