BringThemHomeNow#

האם מגפת קורונה ממשיכה לפגוע בתעשיית האופנה גם לאחר שנגמרה? 

תעשיית האופנה הבינלאומית וסקטור היוקרה היו הראשונים שנפגעו אנושות ממגפת הקורונה. אלא שהיום שנה מאז הסתיימה באופן רשמי ו-4 שנים מאז פרצה יש מי שטוען כי היא עדיין ממשיכה לפגוע בתעשייה. ובצורה שאי אפשר היה לדמיין. אבל האם אכן אפשר לומר שהמגפה הובילה למצב הנוכחי? 

 הרבעונים הראשונים של 2024 כבר מאחורינו. ובששת החודשים שחלפו היה ניתן לראות כיצד תעשיית האופנה הבינלאומית ממשיכה להיחלש. 

אם תחילה זלזלנו בבית האופנה ברברי שממשיך להאשים את המגפה בהפסדיו כעת יש לתירוץ שלו רגליים. בחודשים האחרונים התפרסמו אין ספור דיווחים ונתונים המראים כי חלה האטה בקצב המכירות בתעשייה כולה. כאשר בתי האופנה הגדולים בעולם באופן גורף מדווחים על ירידה חדה במכירות. ואפילו ענקיות אופנה ותיקות ואהובות כמו זארה לא מצליחות לעמוד ביעדי המכירות שלהם ומורידות את תחזיות הצמיחה ב-2% לפחות. 

ואם חשבנו שמשובר רק בית האופנה גוצ'י (שספג גם ברבעון השני בדיוק כמו בראשון של ירידה 20% במכירות) ובבחירות המינוי המשונות של הקברניטים בבתי האופנה הגדולים. ברור היום כי מדובר בכלל בתפיסה הצרכנית ושינויי הרגלי צריכה. כזה שנובע בעיקר מיוקר המחיה שלא מפסיק להעמיק מרגע לרגע. 

@oranotrita I know I’m not the only dealing with this rn. Like how are we suppose to do this? I don’t understand. 😔 #lifestyleblogger #growthmindset #mindsetmotivation #lifeupdate ♬ original sound – ORA
ולא רק הנתונים מצביעים על כך. ברשתות החברתיות ניתן לראות שהייאוש מוביל צעירים רבים לשנות את הרגלי הצריכה שלהם. 

רק לפני כמה חודשים הפכה ויראלית אורה נוטירטה האמריקאית בטיקטוק. וזאת לאחר שבכתה למצלמה כי אין לה כסף לשכר דירה. הצעירה סיפרה מדם ליבה על כך שהיא עובדת קשה ולא יכולה לממן לעצמה קורת גג. צעירים רבים ברחבי העולם הזדהו עם המסר. והשיח שנוצר סביב הנושא הוביל אפילו לטרנד חדש – האנדר קונסמפשן. בו צעירים ממליצים אחד לשני מה להפסיק לקנות. איך לחסוך כסף ואפילו כאופנה… איך הם ממשיכים להשתמש בפריטים הישנים שלהם ולא מסכימים לקנות פריטי אופנה חדשים.

אז איך הקורונה קשורה לזה? רבים טוענים כי מאז פרוץ המגפה לא שונו התנאים הכלכליים ברוב המדינות מצב שהוביל את הצעירים לכדי משבר. 

גם בסרטון של אורה וגם בחיים עצמם כולנו יודעים שהמחיר של הכל עולה. הקורונה הובילה את העולם למשבר כלכלי ואינפלציה שלא נרגעת. המלחמות של השנים האחרונות לא תרמו עוד. ואם תעשיית האופנה הבינלאומית חגגה בהתחלה את היציאה מהסגרים כי אנשים מתו לצאת ולקנות אחרי שנים שלא יכלו… עכשיו היא חווה את השלב הבא אחרי "החגיגה". עכשיו בפעם הראשונה היא מרגישה את המיתון.

@dainty.nugs Some underconsumption tips ive been trying to follow this year, i am actually spending WAY less already than last year on material items and way more on experiences, traveling, hobbies and spending time with loved ones! #underconsumption #deinfluencing #underconsumptioncore ♬ original sound – speedz!

על פי הנתונים מדינות רבות בעולם עוד לא שינו את התנאים הכלכליים שלהם מאז פרוץ המגפה. יפן אף על פי הדיווחים מעלה את הריבית במטרה למנוע אינפלציה ולאור אחוזי האבטלה שמטפסים. ארה"ב ובריטניה נמצאות עדיין בתנאי הריבית שנקבעו אז במהלך הקורונה. ואפשר לומר שכלכלית – העולם לא חזר לעצמו מאז פרוץ המגפה. 

 ומה קורה בארץ? כעם חפץ חיים הישראלים בשונה מעמים אחרים יודעים לחיות "במשבר". 

אצלנו ממזמן שכחנו מהקורונה לפחות כצרכנים. למרות שחלה ירידה של 27% בכמות הטסים לחול רק במאי האחרון לפי דה מרקר. עדיין מעל 3 מיליון ישראלים עברו או יעברו בנתב"ג רק בחודשי הקיץ. ניתן לראות כמות גדולה של מותגים צעירים נפתחים למרות המצב. ואיך אינספור אנשים יוצאים, קונים ותומכים בהם. ואפילו ראינו את ההוצאות באשראי מתפסות כאשר בינואר האחרון בשיא המלחמה הישראלים בזבזו 5% יותר מב-2023 וגם מב-2022. 

חזרה לתעשיית האופנה – על פי BOF זו הפעם הראשונה בה מנהל הכספים של LVMH מודיע כי הוא לא יודע מה תהיה התחזית לרבעון הבא. 

בכתבה שפורסמה במגזין נכתב כי המסקנה אליה הגיע ז'אן ז'אק גיון היא מהרבעון ה-2 של 2024 היא שאין לו מושג מה יקרה ברבעון הבא. "אנחנו לא יודעים מה יהיה התשקיף לרבעון הבא" אמר וניסה להסביר כי הנתונים הנוכחיים לא נותנים לו בסיס טוב להשוואה. ונראה שכתעשייה שרגילה להרוויח ללא מעצורים זו סטירת הלחי הראשונה שהיא מקבלת כנראה מאז ומעולם. 

Translate