BringThemHomeNow#
BOOHOO שהתחילה כענקית האופנה האולטרה מהירה הפכה בשנים האחרונות לקבוצה המחזיקה באינספור מותגים ואתרי סחרי. אלא שכעת הרכישות שעשתה הופכות לנטל. וכאשר החובות גדלים וסקנדלים של עבדות מודרנית מרחפים באוויר… חבר המנהלים דורש שינוי.

אחרי סקנדל העבדות – קבוצת BOOHOO נאלצת למכור חלק ממותגיה 

BOOHOO שהתחילה כענקית האופנה האולטרה מהירה הפכה בשנים האחרונות לקבוצה המחזיקה במותגים ואתרי סחר רבים. אלא שכעת הרכישות שעשתה הופכות לנטל. וכאשר החובות גדלים וסקנדלים של עבדות מודרנית מרחפים באוויר… חבר המנהלים דורש שינוי.

בחצי השנה האחרונה נפלו המכירות במותגי BOOHOO בממוצע ב-15% אשר הכניסו את המותג לחוב של 222 מיליון פאונד 

ענקית האופנה האולטרה מהירה בוהו החלה את דרכה בכלל בדוכן קטן למכירת תיקים בשוק של מנצ'סטר. משפחת קאמאני שניהלה אותו הצליחה מהר מאוד להתפתח מדוכן בשוק למפעל טקסטיל. שהפך במרוצת השנים למעצמת אופנה בינלאומית. כאשר מגפת הקורונה התפרצה המותג העסקים של המותג האינטרנטי פרחו. והדבר אפשר לנו לצמוח ולאף לקנות מתחרים. זאת למרות כמות הסקנדלים בו שמו נקשר והנזק שנעשה למותג בעקבותיהם (ייצור בתנאי עבדות מישהו?). 

בחלוף 4 שנים מאותה פריחה הקבוצה הגדולה מוצאת את עצמה מנווטת את אחד מהמשברים הגדולים של התעשייה. המותגים האינטרנטים שרכשה והחזיקה הפכו למעמסה כלכלית. המכירות ממשיכות להתמעט בגלל האקלים הכלכלי. ואם לא הספיק שהעלויות בשמיים גם חבר המנהלים לא מרוצה. 

רק ביוני האחרון תבע חבר המנהלים את הקבוצה על הנזק שנגרם להם בעקבות התחקיר של ה-BBC והממצאים שהצביעו על העסקה בתנאי עבדות.

לאחר הפרסום של התחקיר ב-2020  הפסידה החברה ביומיים בלבד כ-1.8 מיליון פאונד משוויה. ולמרות שעבר זמן הנזק שלו ממשיך להשפיע על המותג. שכן למרות "ההבטחות" של החברה, בכל פעם יצא עובד אחר לתקשורת ואמר שכלום לא השתנה. לפני מספר חודשים קבוצת משקיעים של החברה התאגדה ותבעה כ-100 מיליון פאונד פיצויים בגין הנזק שנגרם להם. על מנת לאשש את טענותיה אף הציגה תחקיר נוסף של ה"סאנדיי טיימס" אשר הוכיח כי הוא כל מה שהתפרסם… היה מדויק.

אז איך מרגיעים את המשקיעים? השבוע התפרסם כי הקבוצה מפטרת את המנכ"ל ובודקת מחדש את פורטפוליו המותגים שלה 

על מנת לרכך את הנזק הכלכלי שנוצר מהירידה במכירות קבוצת BOOHOO פתחה בתהליך ייעול. במסגרתו כל המותגים של הקבוצה יוערכו מחדש. על פי הקבוצה יש שינוי משמעותי באופן בו קהל היעד שלה דור ה-Z רוכש. ועל מנת להמשיך ולשרת אותו עליה לוודא כי המותגים שהיא מחזיקה פונים אליו ומציעים לו מוצרים בצורה הנכונה. כך לדוגמא, יבחנו מותגים כמו קרן מילאן או אתר הסחר דיבינהאס על מנת לוודא שהם מצליחים לטרגט את הקהל הנכון. 

"[אנחנו] ממוקדים בלקחת את הצעדים הנכונים על מנת להבטיח שקבוצות בוהו תמשיך לשרת את על בעלי המניות. העסק התפתח מאוד בשנים האחרונות. והרבה מעבר לקהל היעד הראשוני שלנו שהיה אופנה צעירה. הגיע הזמן לבחון מחדש את המבנה של העסק. ובמטרה למקסם את הערך לבעלי המניות" אמר יושב הראש ומייסד הקבוצה מוחמד קאמאני. וזאת לאחר שפיטר את המנכ"ל ג'ון ליטל והודה לו על השירות שעשה לקבוצה…

Translate