האם הקידום הממומן באינטרנט הגיע לקצה גבול היכולת? אם תשאלו את מותגי הביוטי הבינלאומיים התשובה היא כן. בחודשים האחרונים אפשר לראות איך הם חוזרים למקורות ומתחרים דווקא על נדל"ן בחלל הציבורי.
בעשור האחרון הדימניקה של תעשיית הביוטי הבינלאומית השתנתה מקצה לקצה. כאשר המותגים השולטים הם דווקא מותגים עצמאיים
הדוגמא הטובה ביותר וזו שהייתה הראשונה לחולל את המהפכה היא כמובן גלוסייר. החברה שפתחה אמילי וויס מייסדת הבלוג Into the Gloss, והפכה בזמן קצר לתנועה של ממש. גלוסייר שינתה הכל. החל מהאופן בו התעשייה ראתה מיתוג ושיווק ועד לאופן בו אנחנו הצרכניות רואות ומתעדפות טיפוח. היא הוכיחה לראשונה כמה כוח מותג עצמאי קטן יכול לצבור. ונתנה השראה לרבים אחרים לשבור את המשוואה ולייצר קוסמטיקה שונה ממה שהעולם היה רגיל אליו.
היום בקדמת הבמה וחוד החנית של התעשייה עומדים בעיקר מותגים עצמאיים. מותגים של אנשים פרטיים שבחרו לייצר את המוצרים שהיו חסרים להם ולהעשיר את הקהילה שלהם. בין אם מדובר במותגי קוסמטיקה כמו INN BEAUTY שקמו לעשות קוסמטיקה נקייה במחיר נגיש. או BREAD שנוסד כדי לייצר מוצרי שיער לאוכלוסיה האפרו אמריקאית בצורה הכי מודרנית שיש.
אותם מותגים עצמאיים זכו לכוח והתהילה שלהם בזכות הרשתות החברתיות. שם בנו פלטפורמות ענק עם מיליוני עוקבים
מרבית המותגים העצמאיים התחילו בצורה הפשוטה ביותר עם עמוד אינסטגרם או טיקטוק. את ההצלחה שלהם הם יכולים לזקוף לרשתות החברתיות שהפכו את המוצרים ויראלים. וקידמו את העשייה שלהם ברחבי העולם. בהתאם מאמצי השיווק הראשונים של המותגים הללו היו גם במסגרת החלל הזה. התמקדו בקידום ממומן ופיתוח הקהילה. רצו להגדיל אותה ולצמוח עוד ועוד. אך מה קורה כאשר הקידום הממומן כבר לא מביא את התוצאות אליהן הם שואפים?
על פי הדיווחים ברחבי העולם ובהתאם לגישת השיווק הרווחת לשנת 2024, מותגי הקוסמטיקה זונחים את הסושיאל לטובת החלל הציבורי
כתבה חדשה שהתפרסמה ב-BOF תיארה כיצד רואים עלייה בקמפייני שיווק מסורתיים בחלל הציבורי. מה זה אומר? שלטי חוצות, פרסומות על אוטובוסים ומוניות ואפילו בהפסקת הפרסומות. נראה כי אותם מותגים הפכו כל כך גדולים ברשתות החברתיות שלא נותר להם עוד למי להגיע. וכי החלל האינטרנט הפך צפוף מדי.
אז על מנת לבדל את עצמם מאחרים ולהגיע לקהלים חדשים המותגים בוחרים לחזור למקורות. עם קמפיינים שיביאו להם פחות נתונים בזמן אמת. אבל יותר תשומת לב בטווח הארוך. "הלקוחה שלנו אולי בת 20 אבל אולי היא גם לא" אמרה מייסדת INN BEAUTY מריאנה וואיט ל-BOF.
אחת הדוגמאות המתוארות היא זו של מותג האיפור Patrick Ta Beauty. המותג, לו כמעט 4 מיליון עוקבים באינסטגרם, בחר לייצר קמפיין בחלל הציבורי. הוא קנה שלטי חוצות ברחבי המדינה, כולל טיימס סקוור. ובמקביל עלה עם פרסומת בטלוויזיה. למרות שהוא לא יכול למדוד את כמות החשיפה כמו באינטרנט הוא כן דיווח על עלייה בחיפושים. 40% צמיחה בכמות החיפושים אחר שם המותג בארה"ב מרגע עליית הקמפיין לאוויר.
ומה ניתן ללמוד מהדבר גם לעסקים המקומיים שלנו? שלא מדובר רק בחוויה הפיזית של לפגוש את המותג במציאות. אלא גם באפשרות לתת לו במה רחבה יותר בחלל שדווקא עכשיו נותר יתום. ואולי לחזור אחורה זה בעצם… הזדמנות?