BringThemHomeNow#
מחדוש, מותג, חוקי, קוריאה

אל תתנו לפסיקה המשפטית להרתיע אתכם. כך תפתחו מותג מחדוש חוקי 

לפני מספר שבועות קבע בית משפט בקוריאה באופן ברור תקדים משפטי ראשון בתעשיית המחדוש. תקדים שאומר כי מחדוש הוא הפרה של זכויות יוצרים וסימני מסחר. אבל הוא גם הציע דרך למחדש באופן חוקי. הנה כל הפרטים… 

בפרק האחרון של הפודקאסט של המגזין, סיידנוט, דנו עורכת המגזין עמית ורעות זאנטקרן באירוע המכונן שקרה בתעשיית האופנה המקיימת. זה שקבע כי מחדוש יכול להיות לא חוקי.  

באמצע חודש אוקטובר ולאחר הליך משפטי ממושך זכתה לואי ויטון בתביעה נגד עסק תיקונים קטן מדרום קוריאה. בית האופנה תבע את העסק משום שמחדש תיקים עבור לקוחות בצורה שלטענתו פגעה בזכויות היוצרים והמסחר שלו. וזאת משום ש"התיקונים" הפכו את המוצרים לשונים מהמקור והשארת הלוגו יוצרת בלבול צרכני. 

בית המשפט פסק פעמיים לטובת בית האופנה ויצר תקדים משפטי ראשון. שכן עד לאותו יום תביעות דומות הסתיימו בהסכמים חסויים שנחתמו מחוץ לבית המשפט. והתחום היה "אפור" בלשון המעטה. הקביעה המשפטית שמחדוש יכול להיות לא חוקי הפחידה רבים. ואם עד לאותה קביעה גם ככה מותגים שקיבלו איומים בתביעה עצרו את פעילותם… עכשיו יש למותגי על ובתי אופנה עילה מבוססת יותר לתבוע כל מי שעושה שמתקרב למוצריהם.

אך בית המשפט גם הציע פתרון מאוד פשוט לבעיה, כזה שלא יכחיד את תחום האופנה המקיים. 

בתי אופנה רבים טוענו לאורך השנים כי תחום היד שניה והמחדוש מרוויחים פרסום על גבם. הדוגמא הטובה ביותר היא המאבק המשפטי בין שאנל לפלטפורמת הוינטג' והיד השנייה WHAT GOES AROUND COMES AROUND. בו טענה שאנל בין היתר, כי הפלטפורמה מקדמת את עצמה תוך שימוש במוצרים ובסמלי המסחר בהם השקיעה לאורך שנים. מאבק משפטיי שנגמר בניצחון מוחץ לבית האופנה. 

בית המשפט בקוריאה התייחס לטענה הזו שהשמיעה גם לואי ויטון והציע לממחדשים פתרון יצירתי. כזה שישים דגש על עיצוב חדשני. וימנע באופן גורף על סיכוי להיקלע לבעיה משפטית בעתיד. על הפתרון ודוגמאות למעצבים שכבר מיישמים אותו תוכלו לשמוע בפרק החדש של סיידנוט.

Translate