BringThemHomeNow#
*לצורך הכתבה, שורות אלו נכתבו בעזרת AI עד החלקים שהן לא...נסו לבחון בעצמכם.ן בעידן של תזזיתיות אופנתית, בין סרטונים בטיקטוק לצמיחתם של מותגי אופנה סופר מהירים כמו Shein, קבלת ההחלטות עבור קנייני האופנה הופכת למורכבת יותר ויותר... שוק האופנה הגלובלי מאופיין בטרנדים מהירים ומשתנים, מה שמעלה את הלחץ על הקניינים לזהות ולנצל אותם בצורה חכמה. WGSN

האם כלי ה-AI של פלטפורמת הטרנדים WGSN משאיר מקום לקניינים אנושיים?

*לצורך הכתבה, שורות אלו נכתבו בעזרת AI עד החלקים שהן לא…נסו לבחון בעצמכם.ן

בעידן של תזזיתיות אופנתית, בין סרטונים בטיקטוק לצמיחתם של מותגי אופנה סופר מהירים כמו Shein, קבלת ההחלטות עבור קנייני האופנה הופכת למורכבת יותר ויותר… שוק האופנה הגלובלי מאופיין בטרנדים מהירים ומשתנים, מה שמעלה את הלחץ על הקניינים לזהות ולנצל אותם בצורה חכמה.

מונישה קלר, מנהלת מודיעין אופנה ב-WGSN וקניינית עבר בחברות אופנה מהירות כמו גאפ ואמזון, מתארת את הלחץ הרב המופעל על הקניינים ואומרת "אם משהו משתבש בהחלטת הרכישות והמכירות, ראשו של הקניין עולה על הגרדום".

בשוק כה רווי שתופס תאוצה רבה יותר מעונה לעונה, רוצים כל המותגים מהנמוכים ביותר ועד מותגי העל, ללא יוצא מן הכלל, להגיע לפסגת המכירות. ולהביא את הבשורה הבאה.כך בתגובה לאתגרי השוק, חברת חיזוי הטרנדים הגדולה WGSN , השיקה פלטפורמה חדשנית לקניינים. פלטפורמה המאגדת את כל הכלים והתחזיות שלה במקום אחד. בין היתר, היא כוללת שירות חדש לניתוח טרנדים בטיקטוק, שמזהה מגמות בעלות “כוח עמידה”. ואף מספק תחזיות מתי כדאי לרכוש או להפסיק לרכוש פריטים אלו. 

באמצעות מודל AI מתקדם, WGSN מנתחת נתונים ממדיה חברתית, מסלולי האופנה וקמעונאות. ובוחנת משתנים כמו השפעת המסלול מול פופולריות חברתית. לאחר מכן, מומחי מגמות משלבים את המידע עם גורמים חיצוניים. כדי לספק לקונים כלים לתכנון טוב יותר.

WGSN ידועה כפלטפורמה מועילה מאוד בקרב מעצבים. שכן היא מרכזת תחתיה השראות רבות ודוחות זמנים ברמה הגבוהה ביותר.

כיום היא שמה דגש מיוחד על קנייני האופנה. וזאת במטרה לעזור להם להתמודד עם קצב השינויים המהיר ותחושת הלחץ שהחברות מטילות עליהם. “יש תפיסה שטיקטוק מכתיב את הטרנדים, אך בפועל מדובר בשיווק טרנדים קיימים.” אמרה פרנצ’סקה מוסטון, סגנית נשיא ב-WGSN. 

אז איך בדיוק עשוי כלי ה-AI החדש לפגוע בקניינים? 

לצד ההתפתחות המהירה של טכנולוגיות מתקדמות כמו AI, צומחת במקביל מגמה של חיבור פנימי. רצון להגברת התקרקעות והשתייכות לקהילה אנושית. עולם הקניינות מאז ומעולם התבסס לא רק על ניתוחי שוק ודאטה. אלא גם על תחושת בטן חזקה ואינטואיציה של הקניין. חברות כמו Net-A-Porter ו”פקטורי 54” בארץ עושות שימוש בכלים מתקדמים. אבל הן גם תלויות בכישרון ובטעם האישי הייחודי של קנייניהן.

השאלה הגדולה היא האם שימוש אינטנסיבי בטכנולוגיות AI יפגע בשיקול הדעת האישי שלנו? האם תחושת הבטן תדעך בעולם שבו כל צעד ידוע מראש ומתוכנן? האם בסופו של דבר נראה את כל המותגים נראים דומים זה לזה, ונאבד את הייחודיות שטבועה בטעם האישי של קניינים מקצועיים? כי בנינו אנחנו כבר שם…

האם אימוץ כלים אלו באופן שוטף עלול להפוך את חווית הקניינות למשהו גנרי וחסר כל רגש שבו קשה להבחין בין מותג אחד לאחר? במילים אחרות, עד כמה מקום עוד יש לקניין להפעיל את חושיו ואישיותו בעידן שבו כל דבר מקודד ומחושב?

ככל שהעולם הופך דיגיטלי יותר, אנשים מחפשים מרחבים שבהם יוכלו לבטא את עצמם ולהתחבר לאחרים על בסיס ערכים וטעם משותפים. בחברות אופנה, שילוב מאוזן בין AI לאנושיות עשוי לאפשר לקניינים להתקרב יותר לצרכנים ולייצר בחירות המבוססות על חיבור רגשי אמיתי, ולא רק על תחזיות של אלגוריתם… טובים ככל שיהיו כלים אלו, על אנשים מוכשרים בתעשייה אסור לוותר.

Translate