BringThemHomeNow#
דונלד טראמפ, תעשייה, אמריקאית, כלכלה, תעשיית האופנה, סין

התרגיל של ענקית האופנה האולטרה מהירה שיין לעקוף את המיסים של טראמפ 

מה לא תעשה ענקית האופנה האולטרה מהירה שיין על מנת להמשיך את רווחיותה? בחודשים האחרונים ומאחורי הקלעים הפעיל התאגיד הסיני על מנת למצוא תוכנית עוקפת טראמפ. עכשיו כאשר הנשיא לשעבר חזר לבית הלבן התוכנית יוצאת לפועל ומתגלה גם לציבור. והיא אכן מאוד יצירתית…. 

כבר בשלב הקמפיין הכריז טראמפ כי הוא יעלה את המיסים על פריטים מיובאים. אך עם כניסתו הפך את ההבטחה לדבר הראשון על סדר היום שלו. 

בשבועות האחרונים ראינו את הנשיא טראמפ מכריז באופן כמעט בוטה על מלחמת סחר מול סין. וכן גם על המדינות השכנות שלו מקסיקו וקנדה. בשלב הראשון הודיע שכל סחורה שתגיע מהמדינות הללו תמוסה ב-10% יותר לפחות. בשלב השני ביטל את חוק "דה מינימיס". זה שפוטר ממכס חבילות בערך נמוך. 

שירות הדואר של ארה"ב הודיע מיד לאחר מכן על איסור כניסת חבילות מסין והונג קונג, וגם ביטל אותה זמן קצר לאחר מכן. נשיא ארה"ב התערב והעיד כי יהיה עיכוב ביישום ביטול החוק. וכי הוא ממתין לפיתוח מערכות גביית תעריפים מתאימות כדי ליישמו. 

השינויים של טראמפ מהווים אתגר משמעותי ל-SHEIN או TEMU שכן המודלים העסקיים שלהן מסתמכים על פטור זה 

לשיין כבר היתה תוכנית מגירה. היא תמזער את ההשלכות הכלכליות של תעריפים החדשים בצורה יצירתית.  גיוון בסיס הייצור שלה. מה זה אומר? על מנת להימנע מתשלום המכסים שיין בחרה להציע תמריצים לספקים הסיניים להקים מפעלי ייצור בוייטנאם. הראשונה בהם היא העלת התשלום שלהם על סחורות בעד 30%. עוד דווח בבלומברג כי התאגיד מבטיח נפחי הזמנות גדולים יותר. לוחות זמנים ארוכים יותר לייצור וגם תמיכה לוגיסטית. ואף שינוע של החומרים והמוצרים מסין לוייטנאם. 

דובר של שיין הכחיש את כל פרטי התוכנית שפורסמו. וטען כי החבר לא מנסה להעביר את הייצור לוייטנאם.  כבר יצא לנו לראות איך התאגיד הקים מספר קווי אספקה באזורים כמו ברזיל וטורקיה. אך מוקד הייצור העיקרי נותר תמיד בסין. ה"התרחבות" לוייטנאם מוכיחה כי לתוכנית טראמפ כבר יש השפעה חזקה של על תעשיית האופנה. וכי מדובר במגמה רחבה יותר של חברות בינלאומיות שבודקות כיצד הן יוכלו לייצר בצורה שתפחית סיכונים באקלים הנוכחי.

Translate