BringThemHomeNow#

אורז? פסטה? פתיתים? לא, פטיט!

הכתבה הבאה לא מתיימרת לאבחן את מבנה גופך לפי צורה של פרי ולא תשלח אותך למחלקה ספציפית בלונדון בה תמצאי בגדים למידותייך. אם את לא עוקפת את המטר 64 ולא מחזיקה חייט ותופרת במרתף, אני ממליצה להמשיך לקרוא. קוראים לי הילה ואני מתנשאת למטר וחצי בדיוק. אני חושבת שכמות הפעמים ששמעתי את הקלישאה "דברים טובים באים באריזות קטנות" היא מעבר לגבול הסביר. אספר לכן מה לצערי בדרך כלל לא בא באריזות קטנות- בגדים. למרות שנושא הבודי פוזיטיב והמודעות למגוון מידות באוכלוסיה נעשים פופולאריים יותר ויותר, במדינת ישראל בה גובה האישה הממוצע עומד על מטר 63 ס״מ, המילה פטיט עושה קונוטציה לפתיתים יותר מאשר למידות. 

https://www.instagram.com/p/B5Kz-mIgBf8/?igshid=s4uatcv6x4zs
אז למה הכוונה? פטיט, למעשה, זה שם של מידה. בצרפתית Petite = קטנה.

אבל רגע, בשביל זה יש לנו XS לא? כן, בין היתר. מידות פטיט באות לענות על צורך אחר, שהוא לא מידת רוחב, אלא מידות פרופורציונליות לגוף קצר יותר. הן מותאמות למי שהיא מטר 45 עד 64, פחות או יותר. בארצות הברית למשל, סניפי אמריקן איגל פורסים ג'ינסים בחנות גם ביחס לאורכם בסנטימטרים. ברור לנו תמיד בקניית בגדים שיש איזו מידה שמתאימה לנו ואותה אנחנו מחפשות. אבל מתי לאחרונה חשבנו על מידת אורך ולא על מידת רוחב?

המודעות לאורך הבגדים חשובה לפחות כמו המודעות לרוחבם, ואני בטוחה שרבות מכן יזדהו עם הנקודות הבאות: 1. האם אי פעם נאלצתן לקחת מכנסיים לתיקון אצל התופרת, ולמרות המכפלת המעולה שהיא עשתה משהו עדיין לא ישב בדיוק כמו שצריך? 2. האם ראיתן חולצת בטן על חלון הראווה וכשמדדתן אותה היא לא חשפה אף חלק מהבטן? 3. כמה פעמים הצרתן את מכנס הב' שלכן והוא עדיין לא ישב נכון?  לכן הומצא הפטיט, ולכן הוא שינה את חיי. בתור בחורה פטיט שאוהבת בגדים ונהנית מאופנה, קיבצתי למענכן מספר טיפים פרקטיים. חשוב לציין, אני לא סטייליסטית ולא אשת מקצוע, הכל נכתב מחוויות וניסיון.

אז איפה קונות ומה עושות? בארץ –

 לצערי, אין הרבה היצע פטיט בחנויות. עם זאת, אני ממליצה על הג'ינסים במידות פטיט של טופשופ שנמכרים בחנויות וגם אונליין. בנוסף יש להם מחלקת פטיט וכל קולקציה שמתעדכנת בתדירות גבוהה יחסית.  חשוב לומר, שגם אם את עפה על בגד ויש אותו במידות "רגילות" בלבד, יש המון משתנים חשובים שיכולים לאפשר התאמה מעולה: אם מדובר בטייץ 7/8, יכול להיות שהוא יתאים גם במידה רגילה ויגיע עד הקרסול במקום גבוה יותר. חולצות שמגיעות עד האמצע בין המרפק לפרק כף היד על בובת הראווה יגיעו  אולי עד סוף היד, ויכולות להראות מעולה. המפתח הוא ניסוי וטעיה – ברור שקל יותר לקנות ישר במידות פטיט, אבל זה ממש לא שחור לבן, וגם מי שהיא מטר ובמבה יכולה למצוא בגדים מהממים ומתאימים במידות "רגילות". 

כמובן, שתמיד ניתן להיעזר בתופרת. במשך זמן רב הייתי קונה במידות רגילות ושולחת לתיקון. אבל האמת, שהותשתי מלשלם על כל כך הרבה בגדים פעמיים- בחנות ואצל תופרת. לא את כל הבגדים אפשר לקצר, וישנם בגדים שזה לא משנה כמה התופרת מעולה וכמה תשפצי את הבגד- הפרופורציות מלכתחילה לא נכונות והכיס מכסה לך 100% מהתחת במקום 70%, וזה פשוט לא נראה טוב. היום אני מוצאת פתרונות אחרים, שהם בעיקרם הקניות באינטרנט. 

https://www.instagram.com/p/B942EqHlI6U/
אונליין

 מניסיוני, אסוס מחזיקים במגוון הגדול ביותר של בגדי פטיט, במחירים שווים לכל נפש. אני ממליצה על אסוס במיוחד בגלל אותו מגוון מחירים, אבל עוד יותר בעקבות מגוון הבגדים. בעוד שברשתות אחרות ניתן למצוא ג'ינסים פטיט ומספר פריטים אחרים, באסוס את יכולה להרכיב מלתחת פטיט שלמה ומעולה. מידת הפטיט לא מגבילה אותך, וזו תחושה מדהימה. אני יכולה להעיד על עצמי שבאופן אישי אני נהנית הרבה יותר לקנות מאסוס, שמייצרים בגדים למידות שלי, מאשר לקנות ברשת לא ידידותית למידות פטיט ולהיאלץ לשלם גם לתופרת. 

בחו"ל

משיטוט באתרים בינלאומיים של מותגים, גיליתי שרשתות רבות המוכרות בארץ מחזיקות במידות פטיט, שפשוט לא מגיעות למכירה בחנויות בארץ. לכן, אם נפלה בזכותכן ההזדמנות לטוס לאיזה טיול שופינג אחרי בלגן הקורונה (אני נכנסת ברוב המזוודות למקרה שתרצו להחזיר לי טובה), באירופה ובארצות הברית אמריקן איגל מחזיקים מידות פטיט, מקס אנד ספנסר, יוניקלו, מיסגיידד, מייסיס, H&M ורבות אחרות. גם אם אין מחלקת פטיט ברורה, המוכר/ת ידעו להכווין אתכן לרישום של מידות הגובה. 

https://www.instagram.com/p/B2w3vkZliM-/
איך לומדות להתלבש בהתאם לגובה שלנו?

באנגלית, הרשת מלאה בטיפים לבנות פטיט. רוב התוכן שנתקלתי בו קצת רעיל ולא נעים. משפטים כמו "איך להפוך את גופך לאשליה ארוכה", "איך למנוע מרגלייך להראות קצרות". נשים את זה על השולחן- אידיאל היופי חי וקיים והוא לא פטיט. זה לא משנה. אנחנו קצרות וזה בסדר גמור. יש כתבות עם טיפים מעולים לנמוכות, אבל צריך לזכור שלא הכל עובד לכולן תמיד, ושיש מקום לטעם אישי. אותם טיפים הם לא נוסחאות הכרחיות ומוכחות. אם אני אלבש צבע אחיד, מכנסיים בגזרה גבוהה, ונעליים בצבע המכנסיים כפי שמנחים אותם טיפים, יש סבירות גבוהה שאראה כמו צבע פנדה יותר מאשר מישהי שמתלבשת מעולה בהתאם לגזרתה. ולכן, מה שאני אוהבת לעשות הוא להסתכל על רפרנסים. ישנן סלבריטאיות אהובות ואופנתיות שהן פטיט, ומתוך שאיבת השראה ממה שהן לובשות אפשר ללמוד המון וגם לפתח סגנון וטעם אישי. ביניהן: אגם רודברג (כן כן!), שאקירה, ליידי גאגא, אריאנה גראנדה (מטר 55 בלי הקוקו), ואמיליה קלארק, שרובנו מכירות כחאליסי. 

ממני אליכן, בהרבה כתבות על מידות "לא רגילות" יש איזו פניה של באדי פוזיטיב לקוראות, מעין סיום כזה של "תאהבו את עצמכן כמו שאתן". זה אמנם לא נושא הכתבה, אבל חשוב לי להדגיש שבמיוחד בימי הקורונה, עם העיסוק הלא פוסק של התקשורת בדיאטות והפחד הסביבתי הזה מהשמנה, קריטי מתמיד להבין שהחיים קצרים ולא צפויים, ושאנחנו לא יכולות להרשות לעצמנו לא לאהוב את עצמנו כמו שאנחנו, ככה, ללא תנאי ובכל מידה. אבל אני מוכנה להעיד שזה תהליך קל יותר כשהג'ינס לא נשרך אחרייך ויושב בול.

Translate