BringThemHomeNow#

תאגיד הקוסמטיקה לוריאל הפך למוביל בתעשייה ותפס את מקומה של אסתי לאודר 

המחשבה הראשונה שעולה לראש כאשר שומעים את השם לוריאל, הוא איפור. מסקרה. אולי אפילו שפתון. אבל מי שחושב שלוריאל היא רק חברת קוסמטיקה טועה ובגדול. בעצם מדובר באחד מתאגידי הקוסמטיקה הגדולים בעולם. זה שכבר 3 שנים ברציפות צומח במהירות הבזק… ומצליח השנה גם לעקוף את התאגיד הגדול בעולם, אסתי לאודר. איך זה קרה? הנה הפרטים.

חברת לוריאל הוקמה ב-1909 ונחשבת לאחת מחברות הקוסמטיקה הוותיקות בעולם, והכל התחיל בכלל בצבע לשיער. 

אי שם ב-1909 המציא הכימאי אז'ן שילר צבע לשיער אותו מכר לספרים שונים ברחבי צרפת. המוצר הראשון שלה התווה את הערך המרכזי והמורשת לאורה עובדת החברה עד היום. מחקר ופיתוח של מוצרים ביוטי מתקדמים. במשך שנים פיתחה החברה אינספור מוצרים השקיעה בטכנולוגיות מתקדמות ומרכזי פיתוח מהגדולים והחדשניים ביותר שהיו בעולם. 

משנות השמונים ואילך לוריאל תקנה מותגי קוסמטיקה וביוטי שונים ותהפוך אותם למובילים בתעשייה. מותגים שהיום אנחנו צורכים באופן קבוע אבל לא בהכרח יודעים שהם בבעלות החברה. החל מחברות איפור כמו NYX, מייבלין ואיב סאן לורן. ועד לחברות טיפוח כמו essie, kiehl's ואפילו פרדה. היום החברה מחזיקה הכל מהכל ומצליחה להמשיך ולהרחיב את המגוון שלה בכל עת. 

רק בשבוע שעבר הודיעה לוריאל כי היא חתמה חוזה עם בית האופנה מיו מיו והיא תפתח את ליין האיפור שלו. 

מדובר בחוזה שממשיך או מרחיב את העסקה שהחלה החברה עם בית האופנה פראדה בשנה שעברה. אז הושק על ידי לוריאל ליין הקוסמטיקה והאיפור של בית האופנה. ליין שהפך להצלחה אדירה במהירות הבזק.  כעת על פי הידיעות לוריאל רוצה לעשות את אותו הדבר גם עבור בית האופנה מיו מיו. זה שהחל משבוע שעבר הצטרף באופן רשמי לקו היוקרתי שלה. גם קו הבישום של מיו מיו שעד כה היה מיוצר על ידי ענקית אחרת (קוטי) יעבור לידי לוריאל והבושם הראשון תחתם יצא לשוק ב-2025. 

41 מיליארד דולר זה היה סך המכירות שגרף תאגיד הקוסמטיקה לוריאל ב-2023. עלייה שנתית של 11% בעוד אסתי לאודר מדדה מאחור.  

אז מה בלוריאל עושים טוב יותר מאסתי לאודר? נראה כי בשנים האחרונות דווקא המותגים בהם מחזיקה אסתי לאודר לא מצליחים לעמוד בקצב המסחרר של התעשייה הזו. רובם מותגים ותיקים עם מגוון מוצרים מיושנים החל מ-too faced ועד קליניק. התאגיד אסתי לאודר הכריז בחודשים האחרונים על ירידה במכירות וגל פיטורים רחב. אולי כדאי שהחברה תפסיק לקנות מותגים חדשים… ותתמקד בלפתח מוצרים חדשים עבור המותגים הקיימים… 

Translate