מי-רן מנקס היא שחקנית, מורה ליוגה ויוצרת תוכן בתחום האקולוגיה ודימוי גוף חיובי. בין היתר היא גם מקדמת שיח פתוח ובריא על וסת ומיניות. כבר תקופה שהרבה מהתוכן של מנקס נוגע בוסת ובכל מה שקורה לנו סביבה כנשים. הגישה הפתוחה של מנקס לנושא אולי נתפסת כמתקדמת לחלק. אבל בעיניי היא מגיעה בתקופה שנשים זקוקות לתוכן הזה יותר מאי פעם.
בתור נערה הקשר שלי למחזור החודשי שלי היה קשר של הסתרה. מעין סוד שאני שומרת ביני לבין עצמי. אני זוכרת שבחטיבת הביניים ניגשתי לכתוב על הלוח והכיתה סביבי שעד אותו רגע געשה ולחששה, נאלמה דום. הסיבה: כתם דם גדול על הג'ינס שלי שאף אחד לא פספס. אחת הבנות ניגשה אליי ולחשה לי באוזן. רצתי לשירותים והסתגרתי שם עד סוף היום. הרגשתי שאף אחד לא יסתכל עליי באותה הצורה שוב. הסוד שלי נחשף.
עשר שנים אחר כך ואני יושבת במעגל הנשים של מי-רן מנקס. בסוף הסדנא הצהרתי מול הנשים סביבי – "אני ממש רוצה לקבל כבר מחזור!". ונרשמה הזדהות בקהל. בסדנא של מי-רן קיבלתי הסבר מדעי לתחושות שאני חוזרת אליהן בכל חודש בחזרתיות מרשימה. כמו התחושה שיום אחד אני יכולה לכבוש את העולם. ויום לאחר מכן אני לא רוצה לצאת מהמיטה. נחשו מה? אני לא משוגעת והמדע בצד שלי. הידיעה הזאת מנחמת אותי כשאני ממשיכה במסע שלי ויודעת שאני לא לבד. אז אחרי שגיליתי המון, ישבתי עם מי-רן לראיון. כדי לשמוע עוד עליה ועל הסדנא החדשה.
אז איך הכל התחיל?
"בשנים האחרונות במיוחד עם העמקת תרגול היוגה שלי אני מחזקת את הקשר והחיבור שלי עם הגוף והמערכות שלי. כחלק מחיזוק הקשר הזה נוצר גם חיבור מאוד חזק לכל מה שקשור למחזור ולווסת. ב-2016 הייתי בניו יורק. איכשהו התגלגלתי לערב נשים בסימן ווסת ונשיות. עשו לנו הרצאה בה סיפרו לנו על כל מיני צמחים שיכולים לעזור לכאבי וסת. ונתנו טיפים לשיפור איכות החיים שלנו בתקופה הזאת. בסוף המפגש הכירו לנו אפליקציה בשם CLUE. היום כבר נראה לי שכולן מכירות אותה. זאת אפליקצית שעוקבת ומתעדת את כל שלבי המחזור. בהתחלה לא הבנתי את זה אבל אפשר להזין לשם הכול. איזה חשקים יש לך, איך העור שלך נראה, איך השיער שלך נראה, אם עשית כושר, אם יש לך חשק מיני. מאז אני במעקב ובתיעוד של המחזור שלי. זה עזר לי להבין המון על המעגליות של התקופה והדפוסים שחוזרים אצלי."
״כחלק מהמסע האישי שלי, בשנתיים האחרונות יש לי פינה באינסטגרם שבה אני מזמינה את העוקבות לדבר על כל נושא הקשור לווסת. פתאום הבנתי שיש כאן נושא שהמון נשים רוצות לדבר עליו. ויש פוטנציאל מאוד גדול לחיבור בין עולם התוכן שלי לנשים נוספות. אחרי שהלכתי ללמוד את שיטת המודעות לפוריות נפתחו לי העיניים בקטע אחר! פתאום למדתי על מלא דברים שקורים לי בגוף ולא היה לי מושג. למרות שכן חקרתי את הנושא באופן פעיל. המון דברים הקשורים לאיך את מרגישה לאורך החודש התבהרו. ושאלתי את עצמי איך לא כל הנשים יודעות את זה?"
מי-רן מספרת איך תוך כדי למידה מתמדת ויצירת תוכן רב בנושא היא הבינה שהגיע הזמן להעביר את השיח המדהים והחשוב שקורה עם נשים באינסטגרם שלה גם למפגש אמיתי.
"יש קבוצת יוגה שאני מלמדת בבית אורן, בגלל שזאת קבוצה שיש בה בעיקר נשים אנחנו מדברות הרבה על מה שקשור לתרגול יוגה בזמן הווסת. עד שהן ביקשו שיהיה שיעור שמדבר רק על זה וזה היה מין פיילוט עבורי לסדנא. לקח לי קצת זמן להבין איך אני רוצה לעשות את זה אבל כשהגיע הזמן הנכון זה היה מאוד ברור.״
בשנתיים האלו בהן את מדברת על ווסת באופן גלוי באינסטגרם, התוכן שפרסמת הגיע גם לעמודי בידור למיניהם – איך הרגשת לגבי זה?
"תראי, אני לא עוצמת את העיניים והאוזניים ואומרת זהו – העולם מוכן לתוכן הזה. ברור שיש מקומות שעוד קשה להם להכיל כאלה דברים וזה בסדר, זה חלק מהתהליך הטבעי וככה קורה שינוי. אבל אני חייבת להגיד שדווקא העמודים שפרסמו את זה הם היו הכי מדהימים וחמודים, הם פרגנו והתייחסו לזה בראש פתוח."
את מרגישה שיש איזשהו חוט שמחבר בין הנושאים שאת מתעסקת בהם?
"ברור. הרבה שנים לא הבנתי איך כל הדברים שאני עושה מתחברים והברכה בהתבגרות היא שבגיל 32 התמונה נהיית לי מאוד ברורה. יש את היוגה שמלווה אותי מגיל 17 וגם בשנים האחרונות אני מלמדת. שם התחיל המסע של החיבור לגוף. ביחד עם זה למדתי דיקור סיני וארומתרפיה. אני שחקנית אז יש לי גישה פתוחה וביטחון לעמוד מול אנשים ולדבר. לאחרונה הוספתי לי עוד כובע ואני לומדת להיות מחנכת ומנחת קבוצות למיניות בריאה, לאט לאט אני גם מכניסה את התוכן הזה לדיון באינסטגרם שלי. מבחינתי כל הדברים האלה משתלבים ורק היום אחרי הרבה שנים של חיפוש אני מבינה איך הכל מתחבר. ושאני גם אמשיך להרחיב את הידע שלי. גיליתי מקור תשוקה מאוד גדול בחיים שלי וזה כיף ומזל לדעת לא לצמצם את עצמי לדבר אחד."
למי ולאילו גילאים הסדנא מותאמת?
"אני מעדיפה 18 ומעלה. אבל יש יוצאות מן הכלל – אם מישהי פונה אליי והיא סקרנית ללמוד ולחקור ובשלה לכך אני אאפשר לה להגיע בשמחה. הסדנא מתאימה לנשים שעדיין נמצאות בגילאי הפוריות ורוצות ללמוד עוד על הגוף שלהן ולהעמיק את הקשר שלהן עם הגוף והמחזוריות המהממת שלו."
איזה תגובות את מקבלת אחרי סדנא?
"התגובה הנפוצה ביותר היא כמובן, "איך לא מלמדים אותנו את זה בבית ספר? איך לא ידעתי את זה עד גיל 25/32/19? איך זה הגיוני שאנחנו נמצאות בכזה מרחק מהגוף שלנו?" והחלק המגניב הוא לפגוש אותן בצד השני של הסדנא. כי אז הן מבינות מה עובר להן בגוף ואחר כך יכולות גם לתקשר את זה החוצה. שם קורה השינוי המהותי – כי שאישה מבינה שבימים שלפני הווסת יש תנועה טבעית של התכנסות, פחות לפגוש אנשים ויותר שקט אז היא כבר לא מתנגדת לזה וכועסת על עצמה. היא פשוט יודעת להסביר את זה לסביבה שלה. את מסבירה שעכשיו זה לא מתאים לך וזה מה שאת מרגישה. מי יכול עלייך כשאת יודעת מה טוב לך?"
איך את מרגישה כשאת יוצאת מסדנא?
"אני יוצאת בתחושת סיפוק מאוד גדולה, בתחושה שכנראה עשיתי משהו חשוב. אני מקווה שאני עוזרת לעוד נשים להכיר את עצמן ולהיות חלק ממעגל שיש בו חיבור ושיתוף, שיש בו תחושה מאחדת ומנחמת ואני שמחה להחזיק את המעגל הזה ולהיות חלק ממנו. ואז כמובן מלא ביקורת עצמית על איך אני יכולה להיות יותר טובה בפעם הבאה (צוחקת). אבל זה הכי טבעי שיש."
אני הגעתי אלייך בגיל 23 והסדנא חיברה לי כל כך הרבה נקודות ופערים של ידע שפשוט לא היה לי. איך את מרגישה לגבי זה שהתוכן לא מונגש לנו מגיל צעיר?
"הכי קל זה להאשים את הבית ספר, את מערכת החינוך, את ההורים, את כל העולם ואחותו ולהגיד איך לא ידענו את זה עד עכשיו? אבל בתכלס זה לא משנה. כי אנחנו לומדות את זה עכשיו ומכאן אנחנו לומדות איך להתנהל קדימה ולקחת אחריות על הקשר שלנו וההיכרות שלנו עם עצמנו."
תוכלי להסביר בכמה מילים על התנודות הרגשיות שנשים עוברות במהלך המחזור החודשי?
"אני יכולה להגיד ששינויים הורמונלים זה דבר אמיתי והשינויים האלה משפיעים לנו על המצב הרגשי. יש לזה גם הסברים שהם כמעט אבולוציוניים. אני חושבת שכשמי שסקרנית תלמד על המערכת ההורמונלית הזאת, שאגב היא לא כזאת מורכבת, היא תקבל הרבה סדר בראש. לגבי מה שקורה בגוף שלה במהלך המחזור החודשי ותקופת הווסת. היא תבין שיש מחזוריות ויש מאחוריה היגיון שנובע משינויים הורמונלים שהם טבעיים ובריאים."
בסדנא מי-רן מעבירה את התוכן בהרחבה ובצורה קלילה, נעימה ומאוד נגישה וברורה לכל אחת. בתור מי שחוותה את הסדנא והיו לה הרבה שאלות, אני מאוד ממליצה להתמסר לחוויה ולצאת עם כמה תובנות חשובות לגבי הגוף והנפש.