אתן ביקשתן ואני לא יכולה לוותר על האפשרות. סקשן הביוטי של מגזין ARE יוצא לדרך. כמה פעמים התייעצתן עם קוסמטיקאית שאמרה מילים גדולות ולא הבנתן על מה מדובר? כמה פעמים ניסיתן להתייעץ עם חברות רק כדי לגלות שגם הן לא 100% מבינות מה קורה ״שם״ באמת. אז הנה אני פה כדי לעשות סדר וסוף סוף לדבר על קוסמטיקה בגובה העיינים. והיום נדבר על הנושא הכי קרוב לליבי והכי כואב בליבי – קרם ההגנה.
לא סתם בחרתי להתחיל בסיקור קרמי הגנה. אם הייתי יכולה להמליץ לכן על מוצר קוסמטיקה אחד שלא תעזבו את הבית בלעדיו הוא יהיה קרם הגנה. נדירות הפעמים בהן ענו לי כן, כששאלתי על שימוש יום יומי בקרם הגנה. אבל למה לא אני שואלת? הרי העור שלנו הוא האיבר הכי גדול בגוף שלנו והפגיעה בו לרוב בלתי ניתנת לתיקון. במיוחד אם מדובר בנזקי שמש. אני לא רוצה להישמע כמו אמא שלכן.ם אבל… היא צודקת. אז למה הוא כול כך חשוב? למה אי אפשר לוותר עליו גם בבית? ואיזה קרם הגנה יתאים לכן.ם?
אז בואו נתחיל ונענה על השאלה הראשונה – למה הוא כל כך חשוב?
כשאנחנו מדברים על קרם הגנה הדבר הראשון שיעלה לרובנו לראש הוא שמש. אבל האם ידעתם שהיום אתם נחשפים לקרינה גם בתוך הבית? מטרתם של קרמי ההגנה הוא למנוע חדירת קרני שמש אולטרה סגולות לעור. קרניים שיכולות לגרום לגוף המןו נזקים. החל מהזדקנות ועד למחלות שונות כמו סרטן. אם נתייחס בפרט לנזקים הנגרמים לעור הפנים, יש אלפי מחקרים שמוכיחים כי חשיפה ללא הגנה מאיצה (מאוד!!) את הזדקנות העור. אותה חשיפה פוגעת באלסטיין, בקולגון ובתאים של העור. דבר שלאורך זמן מוביל לקמטים, כתמי שמש, בעיות טקסטורה בעור ועוד. על פי המחקרים אותה ״הזדקנות מואצת״ תתגלה אצל אנשים שלא השתמשו כראוי בקרמי הגנה בגילאים 20 – 30.
יש חשיבות לאיכות המוצר, כמות החומר שמורחים וכן גם תדירות ואופן המריחה. אמרתי המון אבל לא אמרתי כלום? נצלול פנימה.
איכות המוצר
כשאנחנו מדברים על איכות המוצר אני לא מדברת על המחיר שלו. אלא על החומר עצמו. האם ידעתן שעדיף לבחור בקרם הגנה ולא קרמים שונים שמכילים גם הגנה? חווה זינגבוים מסבירה כי כאשר מוסיפים למוצר קוסמטי SPF מקבלים מוצר שהיעילות הקוסמטית וההגנתית שלו פחותה. למה זה? משרדי הבריאות והרישוי בעולם מחייבים את הייצרנים לעמוד במבחנים ״פעילות״ שיוכיחו את אמינות ויעילות המוצר. כדי לעמוד באותם מבחנים על היצרנים לעמוד בתקנים מחמירים המאפשרים רק אחוזים ספציפיים של חומר פעיל לכל מוצר. לדוגמא (היפוטית כי אני לא חווה כן?) אם מותר להכניס למוצר 50% חומר פעיל ורוצים שהוא יזין, ימנע הזדקנות ויגן מהשמש תקבלו 16.6% כמות חומר פעיל לכל אחת מהדרישות. לכן תמיד עדיף לבחור קרם הגנה מלא! לא קרם לחות עם הגנה ולא קרם BB עם הגנה מהשמש. עוד פקטור חשוב באיכות המוצר הוא כמות ה-SPF שהוא מקנה. SPF הוא מדד מעבדתי המעיד על כמות זמן ואיכות ההגנה מהשמש. בשנים האחרונות הגביל ה-FDA את המדד והכריז שמכיוון ש-SPF 50 נותן 98% הגנה זה יהיה הרף העליון. ההמלצה האישית שלי היא לבחור קרם הגנה החל מ-40 SPF ומעלה. כל דבר אחר, לי אישית, מרגיש לי קשקוש. אבל הדעה הרווחת היא שהחל מ-30 אתן מכוסות. הבנתן? אז… אני אשאיר את הבחירה בידכן.
אופן ותדירות המריחה
הרבה פעמים שואלים אותי מהי כמות קרם ההגנה שיש לשים על הפרצוף. אם תשאלו את האינסטגרם וגם אותי הכמות הנכונה היא 2 אצבעות לאזור הפנים והצוואר. מה זה אומר? מרחו קוו נדיב על כל אצבע והתחילו למרוח על אזור הפנים והצוואר. שימו לב למרוח שכבה שווה ונדיבה על כל הפנים כדי לא ליצור ״חורים״. המלצה חרדתית אך הגיונית אחרת, (חייבת לתת קרדיט למורגן סטיוארט) היא לשים קרם הגנה כל בוקר גם על גב היד. אזור גב היד הוא אזור בו שכבת העור דקה, עדינה וסובלת גם היא מהזדקנות מאוצת. בואו נדבר רגע על תדירות המריחה. באופן אישי אני מאמינה במריחה כל בוקר ובמידה ומתקלחים / שוטפים פנים במהלך היום אז מיד אחרי. במידה ואתם יוצאים לבריכה / ים / פעילות בשמש הקופחת אני ממליצה להימרח כל 90 – 120 דק׳. וזה לא סותר בשום שלב את החוק הפשוט לצאת מהבית עם כובע!!
עוד פרט חשוב שלא מדברים עליו- מתי להימרח!
התשובה היא בבית לפני היציאה לשמש. קרמי ההגנה הכימיים (זאת תהיה כתבה בפני עצמה), בשונה מקרמי הגנה מינרליים, מכילים מרכיבים הנספגים בעור ורק לאחר זמן נכנסים ל״פעולה״. כמה זמן? בדרך כלל הממוצע הוא בין 15-25 דק׳. זו הסיבה שיש להימרח לפני שיוצאים מהבית, ולפחות חצי שעה לפני! מכירים את מריחה וקפיצה למים? זה שווה ערך ל-לא מרוח. מריחה בשמש עצמה? שווה ל-15 עד 25 דק של חוסר הגנה.
יש לכם עוד מידע שפספסתי? רוצים לחלוק את הטיפים שלכם למריחה נכונה ואו שימוש ראוי בקרם הגנה? כתבו לנו פה בתגובות או בחשבון האינסטגרם של המגזין