בעוד תעשיות רבות קיבלו מכה אמיתית במגפת הקורונה, תעשיית הביוטי התפוצצה. לכולנו היה זמן ללמוד איך להתאפר, לסדר ואפילו לעשות לעצמנו טיפולי פנים. ובהתאם היינו צריכות עוד מוצרים. רצינו לנסות דברים חדשים ותרמנו באופן אקטיבי להתפתחות הבלתי נשלטת של תעשיית הביוטי והאיפור. ואז הגיעה האינפלציה ושינתה את נתונים המכירות. אז למה אנחנו עדיין רואים בתי אופנה משיקים ליינים של איפור?
תעשיית הביוטי והקוסמטיקה לא יכלה לקבל מתנה טובה כמו מגפת הקורונה.
בואו זה לא שהתעשייה הזו הייתה בקשיים לפני. ב-2019 מכרה התעשייה מוצרים בסך 350 מיליארד דולר. השוק היה עשיר ונסמך בעיקר על מכירות מוצרי קוסמטיקה. כמחצית מהרווחים הגיעו ממוצרי טיפוח וקוסמטיקה. בעוד שמוצרי איפור, שיער ובישום היוו יחד את מחצית המכירות השניה. בהחלט שוק משגשג ויפה שנפל ב-8% אחוז בתחילת מגפת הקורונה.
אלא שהיום כשלוש שנים מאז פרוץ המגפה היא כבר עושה 450 מיליארד דולר בשנה. והתחזיות צופות הכנסות של 570 מיליארד בשנה עד שנת 2027. וכשהתחזיות מנבאות כל כך הרבה רווחים נראה הגיוני שיהיו מי שירצו חלק מהעוגה. כך ראינו בחודשים האחרונים כיצד קונגלומרטים נלחמים על מותגי ביוטי שונים ועשרות חברות נמכרות במחירים אסטרונומיים. קחו לדוגמא את המכירה של מותג הבישום Creed. החברה נרכשה במטרה להרחיב את פורטפוליו הביוטי של קרינג ב-3.8 מיליארד דולר.
אלא שאז הכתה האינפלציה בשוק ואנחנו כבר רואים ירידה במכירות מוצרי ביוטי ברחבי העולם
בסקר שנעשה לא מזמן בפריז 45% מהנשים ענו כי הן מתכוונות לחסוך על מוצרי ביוטי וקוסמטיקה בחודשים הבאים. האינפלציה בבריטניה, אחת מהמדינות המובילות במכירות במוצרים אלו בעולם, עומדת היום על 10%. בסקר שנעשה, על ידי אגודת הביוטי הבריטית, דיווחה אחת מכל חמש נשים שהן מתכוונות לקנות פחות מוצרים בזמן הקרוב.
אך נראה כי הנתונים הללו לא מעניינים את אנשי העסקים שרוצים להצמיח עוד מותגים ולהניב מהם עוד כסף.
כך יוצא שאנחנו רואים בתי אופנה גדולים, כאלה שמעולם לא נכנסו לתחום, משיקים ליינים שלמים לקהל הרחב. קחו לדוגמא את בית האופנה פאקו ראבן שבמסגרת מתיחת הפנים האחרונה בחר לשים את כל הביצים בסל הביוטי. ממש לפני שבועות ספורים הושק המותג מחדש, כאשר הוא נקרא עכשיו ראבן, עם חנויות פופ אפ בהם מוצג ליין האיפור היוקרתי לראווה. ממש היום נכנס גם בית האופנה פראדה לתחום והשיק ליין קוסמטיקה וליין איפור אקסקלוסיביים שאמורים לתת להיות המקפצה הבאה שלו במכירות.
אך האם ההשקות האלו והרכישות הגרנדיוזיות של הקונגלומרטים ישתלמו? נראה כי תעשיית הביוטי לא עוצרת, היא אולי רק קצת מאטה. אבל השאלה האמיתית שיש לשאול היא – מתי ההשקות וההשקעות בתחום מצד בתי האופנה וסלבריטאיות יגרמו לקהל לאבד עניין לחלוטין.