ענקיות האופנה האולטרה מהירות הסיניות מתחילות לעשות שינוים לאור מלחמת הסחר המתפתחת. השלב הראשון הפסקת הפרסום. השלב השני העלאת מחירים גורפת. הנה כל הפרטים
ענקיות האופנה האולטרה מהירות מסין ניסו במשך שנים לכבוש את הקהל האמריקאי. וכעת עומדות לאבד אותו לחלוטין
ידוע שהצרכנים האמריקאים אוהבים לקנות בזול. הדבר היה נכון עוד הרבה לפני שכמו ענקיות כמו שיין או אלי אקספרס. אלא שבשנתיים האחרונות הצליחו הענקיות הסיניות להיכנס אל ליבם של האמריקאים. הן הוציאו מיליארדים בתקציבי שיווק על מנת לתפוס את תשומת ליבם. וגרמו להם בטווח הארוך לבזבז הרבה יותר מבעבר, על כלום.
הדוגמא הטובה ביותר לכך היא המאמץ של TEMU להפך לשם מוכר בכל בית בארה"ב. הענקית התחילה לפעול בארה"ב כבר ב-2022 וניסתה ליצור תחרות לאמזון. אך לא קיבלה את ההכרה בה רצתה למרות תקציבי השיווק המנופחים שהקדישה למדינה. שהגיעו לכ-3 מיליארד דולר בשנה שהיו מיועדים לפרסומות, פרסום בדיגיטל וגם תקציבי אינפלואנסרים. ב-2024 היא יצרה פרסומת סופרבול פרסומת שעלתה 21 מיליון דולר ל-90 שניות בלבד. ומאז באמת הגיעה לווליום עליו כיוונה.
אלא שאז נפתחה מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין והענקיות הללו מצאו את עצמן באמצע.
שתי הענקיות חיזרו מעט טוב מדי אחרי הקהל האמריקאי. שכן המאמצים שלהם הדליקו נורה אדומה אצל נשיא ארה"ב. אשר החליט לעשות סוף לחגיגה ולמנוע מהחברות הסיניות לעשות רווח נקי על גבו של הממשל האמריקאי. הוא פתח במלחמת סחר, הטיל מכסים וביטל חוק שקבע כי חבילות בשווי של פחות מ-800 דולר לא יהיו חייבות במכס.
הצעדים הללו הובילו את הענקית הסיניות לחשוב מחדש על צעדיהן.
בשלב הראשון ראינו כיצד הן מורידות את נפח הפרסום במדינה. על פי נתונים שהתפרסמו ב-BOF ונאספו על ידי חברת סנסור טאוור, מאז ה-31 במרץ ירדו נפחי הפרסום של SHEIN ו-TEMU באופן דרסטי. כאשר הפרסומות של טמו ירדו ב-30% בכל הפלטפורמות ואלו של שיין ב-19%. עוד דווח בעולם כי המשלוחים לארה"ב כבר לא חינם ואף עולים יותר מבעבר.
במשך זמן רב ניסו לראות כיצד יעברו את הייצור למדינות זרות. אך כאשר הבינו שהדבר לא יתרום להם, החליטו להעלות את מחירי המוצרים. דבר שצרכנים רבים שלהם בעולם חששו ממנו. ומה תהיה ההשפעה בטווח הארוך? אולי, אבל ממש רק אולי. טראמפ יצליח.