BringThemHomeNow#

האם קמפיין היח"צ החדש של SHEIN יעזור לה לשקם את תדמיתה בעולם?  

בחודשים האחרונים ענקית האופנה האולטרה מהירה עשתה מספר צעדים למען שיפור מעמדה. מדובר בצעדים שננקטים כחלק מתוכנית יחסי ציבור גדולה שמטרתה לשפר את מעמדה בעולם. אך בעיקר בארה"ב, השוק עליו היא נואשת להשתלט. אבל באיזה צעדים מדובר? והאם התוכנית תצליח להשיג את מבוקשה?

בשבוע שעבר התקיים בקליפורניה שבוע הסחר העולמי בו אחד מהנואמים הראשיים היה ראש חבר המנהלים של SHEIN, דונלד טאנג. 

טאנג, שהחל בכלל כיועץ השקעות, הגיע אל ענקית האופנה האולטרה מהירה לפני כשנתיים. מאז הוא מנסה לשנות את הדימוי שהתקבע לה בעולם ובארה"ב בפרט. כידוע SHEIN התפרסמה בשנים האחרונות בעיקר בגלל אירועים שליליים ואינספור חשדות. החל מהעתקה בוטה של מותגים ויוצרים צעירים ועד לשימוש לא חוקי בכותנה סינית, ייצור בתנאי עבדות ואפילו התחמקות מתשלומי מיסים בארה"ב. חשדות ואירועים יש לציין שהחברה ממשיכה להכחיש עד היום. 

כחלק מהאירוע התראיין טאנג גם למגזין WWD וסיפר על אותם הצעדים שהחברה נוקטת.

על פי הראיון ענקית האופנה האולטרה מהירה מנסה להגיע לכמה שיותר אנשים בשוק האמריקאי מסיבה אחת. עלות הפריטים שלהם לא מחויבת בתשלום מיסים. מה זה אומר? חברה ממדינה זרה המוכרת ומשלחת את מוצריה לצרכנים ארה"ב מחויבת בתשלום מיסים רק אם היא עולה על 800 דולר. מכיוון ומוצריה של הענקית עולים דולרים בודדים היא לא צריכה לשלם אף מס ומרוויחה לא מעט מכך. 

כדי "לתקן" את הדבר הציע יושב ראש חבר המנהלים לשלם את המיסים למרות זאת. דבר לא מקובל ולא ממש הגיוני. עוד הוא טוען כי הדבר הכי טוב לטפל בבעיה יהיה ההנפקה בבורסה האמריקאית. "כך החברה תהפוך ציבורית ושקופה למדינה". ומדובר כמובן בטיעון שעובד לטובת החברה שמנסה כבר תקופה להנפיק את עצמה בארה"ב במטרה לגייס עוד כספים.

מעבר להצעה ה"נדיבה" לשלם מיסים שהיא לא מחויבת בהם, החלה ענקית האופנה האולטרה מהירה גם לספק כותנה מטורקיה. 

חלק מהצעדים שננקטים קשורים באופן ישיר לסקנדלים בהן נקשרה החברה. כך שמח טאנג לספר ל-WWD כיצד החברה החלה לקנות כותנה רק בטורקיה. ובכך יפסיקו את השימוש בכותנה הסינית האסורה שמיוצרת בעבודת כפייה על ידי המיעוט האויגורי. צעד נוסף שהחברה שוקלת הוא להעביר את מפעליה למקסיקו בשביל למנוע ייצור בתנאי עבדות. אלא שגם לצעד הזה שיקול כלכלי על פי דבורה בלגם שכתבה את הכתבה. שכן סחורה המיוצרת ומיוצאת אל ארה"ב לא מחויבת במס. 

לא מפתיע שחברה כמו SHEIN פוצחת במסעות יח"צ בינלאומיים רשמיים שלב ליבם – גרין וושינג. ראינו את זה כבר בעבר. אלא שמסע היח"צ הזה נועד להלבין את החברה דווקא בעיני מדינות ומשקיעים פוטנציאלים. ונראה כי קל מדי לזהות את התחבולה שכן לכל צעד שתואר על ידי טאנג יש אמנם טיעון חיוני אך מאחוריו עומדת עוד בחירה מושכלת להשגת הון.

Translate