BringThemHomeNow#
בזמן שבאסיה מדובר בפרקטיקת מכירות בסיסית, שמכניסה מאות מילארדים. בעולם המערבי עוד לא הצליחו להבין את הלייב שופינג. עכשיו כשהתעשייה חרדה מהסגירה האפשרית של טיקטוק, בכירים רבים מחפשים אלטרנטיבות. ובוחרים להמר על קניות בשידור חי.

האם הלייב שופינג יחצה את הים ויהפוך לדבר הבא בעולם האופנה? 

בזמן שבאסיה מדובר בפרקטיקת מכירות בסיסית, שמכניסה מאות מילארדים. בעולם המערבי עוד לא הצליחו להבין את הלייב שופינג. עכשיו כשהתעשייה חרדה מהסגירה האפשרית של טיקטוק, בכירים רבים מחפשים אלטרנטיבות. ובוחרים להמר על קניות בשידור חי. 

@live.shoping.douyin #liveshoppingdouyin ♬ suara asli – live shoping douyin

זה אולי מרגיש לכם קצת כמו ספיישל של ערוץ הקניות, אבל מדובר בפרקטיקת המכירות המצליחה ביותר בסין

כן, בסין קניות בשידור חי נחשבות לתופעה שחוללה מהפכה במסחר האלקטרוני. על פי נתונים ב-2022 בלבד הכניסו מותגים בסין מעל 500 מיליארד דולר בלייב שופינג בלבד. באותה תקופה בדיוק בארה"ב מי שהתנסו במכירה בשידור חי הרוויחו כ-20 מיליארד דולר בלבד. אלא שאז הגיעה חנות הטיקטוק עם נוסחה חדשה לקניה ישירה ש"הסבירה" לצרכן האמריקאי על מה מדובר. 

בספטמבר 2023 השיקה ענקית הטכנולוגיה ביתא דאנס, הבעלים של טיקטוק את TIKTOK SHOP. כדי לקדם את המוצרים שאפשר היה לקנות באופן ישיר דרך הפלטפורמה נחנכה גם האפשרות למכור בלייב. הצרכנים שהיו רגילים לסרטוני ההמלצה בפלטפורמה הבינו שהלייב לא כל כך שונה. ושאפילו האפשרות לשלם בתוך האפליקציה בלחיצת כפתור אחת… חוסכת להם הרבה כאב ראש. ואכן לפי נתונים של חברת eMarketer חלה עלייה של 29% במספר הרכישות שבוצעו במהלך שידורים חיים בפלטפורמות שונות בשנת 2024.

@samuari.kenny She is killing it. #douyin #tiktokshop #multiverse #chinese #chinatiktok ♬ original sound – Samuari Kenny

חברות טכנולוגיה רבות הבינו את הערך שיש ללייב שופינג. ופיתחו תוספים ופלטפורמות שיספקו את נק הקפיצה ליוצרים האמריקאים.

עוד לפני שהיה חשש להמשכיות של טיקטוק עמלו רבים על מנת לייצר פלטפורמות מכירה דומות. היום  חברות כמו Whatnot או CommentSold מציעות פתרונות פשוטים. פתרונות המאפשרים לכל מותג להזרים תוכן שניתן לקנייה בערוצים מרובים. כולל אתרי האינטרנט שלהם והרשתות החברתיות. מחקר של WGSN, מצא כי שיעורי ההמרה של קניות בשידור חי גבוהים, בממוצע, פי 10 מאשר "מסחר אלקטרוני מסורתי". והצרכנים שנחשפים אליו לאט לאט מבינים את חוויית הקניה האינטימית. 

מותגים שכבר השכילו לאמץ את הפרקטיקה רואים עליה גדולה במכירות. כך למשל פלטפורמת היד שניה היוקרתית מבריטניה Luxe Collective, מנצלת את הלייב שופינג כדי להניע רכישות חוזרות. כאשר 70% מהצרכנים שרכשו בשידור חי הופכים ללקוחות חוזרים. ואחד מהם על פי הדיווחים הוציא 80,000 אירו מאז נחשף ללייב שופינג במאי. על פי הנתונים שהם חשפו החברה הפיקה 2 מיליון אירו מקניות בשידור חי בטיקטוק בשנת 2024 בלבד (!). 

ומתי הפרקטיקה תגיע לארץ? נכון להיום עוד לא ראינו מותגים שניסו לעשות משהו מהסוג. אך מותגים צעירים שיאמצו את הנושא כבר עכשיו יכולים להיות אלו שיובילו את המגמה. בהחלט מדובר בנושא ששווה להתעמק בו.

Translate