BringThemHomeNow#
כבר חודשים רבים מדברים על המיזוג הענק בתעשיית האופנה האמריקאית. זה שאמור היה לאחד 2 קבוצות לקונגלמורט אמריקאי ראשון. אלא שהשבוע התברר כי הדבר לא יצא לפועל ובגלל התערבות של ממשלת ארה"ב למען הצרכן. 

עוד מכה לאופנה האמריקאית? בית המשפט בארה"ב מנע את מיזוג טפסטרי וקאפרי 

כבר חודשים רבים מדברים על המיזוג הענק בתעשיית האופנה האמריקאית. זה שאמור היה לאחד 2 קבוצות לקונגלמורט אמריקאי ראשון. אלא שהשבוע התברר כי הדבר לא יצא לפועל ובגלל התערבות של ממשלת ארה"ב למען הצרכן. 

נתחיל מההתחלה, מי הם בכלל קבוצות טפסטרי וקאפרי? 

חברת טפסטרי האמריקאית היא בעצם חברת COACH ששינתה את שמה התאגידי ב-2017 במטרה לשנות את אופי העסק ולהתחיל לרכוש עוד מותגי ובתי אופנה. מאז אותו שינוי היא רכשה מותגי עלית אמריקאים כמו סטיוארט ויצמן או קייט ספייד. 

באותו אופן בדיוק פעלה גם חברת קאפרי שהיא בעצם חברת MICHAEL KORS. גם כאן החברה שינתה את שמה התאגידי ויצאה לרכוש מותגים אחרים. ואכן מאז אותו שינוי רכשה את בית האופנה ורסצ'ה ומותג ההנעלה ג'ימי צ'ו. 

מדוע שני הצדדים החליטו להתמזג? 

לא מדובר באמת במיזוג אלא מכירה. השנים האחרונות לא היו טובות לאף אחד מהתאגידים שלא הצליחו להפוך לבעלי ההשפעה שחשבו שיהיו. בעוד שני הצדדים נקלעו לחובות קאפרי של מייקל קורס הייתה במשבר הכי גדול. טפסטרי הציע לקנות את התאגיד כולו צעד שהיה הופך אותה לקונגלומרט אמריקאי ראשון בתחום האופנה.

אז למה המכירה של קאפרי לטפסטרי לא יצאה לפועל? 

מהרגע שיצאה ההודעה על הקניה והמיזוג העתידי רבים בתעשייה וגם בעולם הפיננסים הספידו את העסקה. וזאת משום שעל מנת לצאת לפועל היית החייבת ההעסקה לעבור אישור של הממשל ולהוכיח כי היא לא הופכת למונופול. שכן שני התאגידים פועלים בתעשיית האופנה ומחזיקים במותגים מתחום לאקשרי בטווח המחיר הבינוני.

השבוע ואחרי אינספור הליכים משפטיים קבע בית המשפט בניו יורק כי מיזוג יהפוך את החברה למונופול ואין אישור חוקי להוציא אותה לפעול. החשש של בית המשפט אותו לא הצליחו להפריך עורכי דינם של התאגידים היא כי הקונגלמורט החדש ישלוט בסגמנט שלם של תיקי מיד ריינג'. שכן המיזוג היה מחבר בין קואץ', קייט ספייד ומייקל קורס המותגים השולטים בסגמנט. לפחות בארה"ב. 

ומה עכשיו? 

העתיד לא מזהיר עבור החברות ששילמו המון כסף על מנת לנסות ולהוציא את העסקה לפועל. בעוד טפסטרי יכולה לחזור לשגרה ולנסות לעשות צעדים עסקיים אחרים. קאפרי נשארת ללא תזרים המזומנים שהייתה זקוקה לו. החברה ממשיכה לרשום קשיים ברבעונים האחרונים ועם ירידה של 13 אחוז במכירות תהיה חייבת למכור חלק מהמותגים שרכשה. המלצה שלנו? לוותר על ורסאצ'ה. 

Translate