BringThemHomeNow#
מחקר חדש שהתפרסם כחלק מדוחות סוף השנה מראה כי המאמצים של הקמעונאיות בארה"ב למלחמה נגד החזרות השתלמו. אך למרות שחלה ירידה משמעותית עולה דווקא תופעה מטרידה אחרת. הונאת החזרת שיטתית מצד הלקוחות…אם בשנה הקודמת ראינו את העלייה המטורפת והנסיקה של שוק הדיופים.

האם מלחמת הסחר האמריקאית תזניק את שוק היד שניה למימדים חדשים?

למרות שהמכסים הבינלאומיים של טראמפ נמצאים ב"השהייה". המכסים שהוטלו על סין יכנסו לתוקף בחודש הבא ויובילו לעליית מחירים עבור הצרכנים האמריקאים. למרות שהפגיעה בכיס של הצרכן קשה, יש מי שחוגג את האירוע. שוק היד שניה. 

החל מה-2 במאי יכנסו כל המכסים החדשים של טראמפ על סין לתוקף. ובצירוף ביטול חוק "דה מינימיס" יהפכו את הקניות אצל הענקיות הסיניות לדבר יקר ולא כדאי. 

על פי התוכנית המקורית של הנשיא, החל ממאי כל חבילה תיבדק ותהיה חייבת בתשלום מכס של 30% או 25$ לפריט. אלא שעם פרסום התוכנית הגיבה סין בהעלאת מיסים משלה לארה"ב. דבר שגרר את טראמפ לשלש את המס. וכעת החל מה-2 במאי כל חבילה שתגיע מסין לא משנה מה סכומה תיעצר. היא תהיה חייבת בתשלום מכס של 90% או כ-75 דולרים לפריט. סכום שיעלה ב-2 ביוני ל-150 דולר לפריט.  

למרות שביטול חוק "דה מינימיס" הוא נושא הועלה לא מעט בארה"ב. את הצרכנים הדבר תפס לא מוכנים. בקונגרס ביטול החוק זכה לתמיכה מלאה. וזאת לאור העובדה ששווי הסחורות שנכנסו לארה"ב תחת הפטור זינק מ-5.5 מיליארד דולר בשנת 2018… ל-66 מיליארד דולר בשנת 2023. הפסד כלכלי גדול וברור למדינה. הנפגעות העיקריות הן כמובן ענקיות האופנה האולטרה מהירה SHEIN ו-TEMU. שגם הזמנה קטנה של 15 דולרים בלבד תהפוך לכמעט 30 אחרי מכס.

אבל מי ירוויחו? על פי כתבה חדשה ב-BOF תעשיית הוינטג' והיד שניה מברכות על הדבר ומעודדות את הצרכנים לנצל את האירוע כדי לעשות שינוי. 

אלון רותם, סמנכ"ל האסטרטגיה של פלטפורמת היד שניה thredup, רואה את השינוי באופן חיובי. "עם התפשטות האופנה המהירה, זה משהו שתמכנו בו מאוד. מכיוון שהוא יוצר יתרון תחרותי לא הוגן." רותם מאמין כי תאוות הצרכנים האמריקאים לא תדעך אבל כן תוכל להשתנות. וזו בדיוק ההזדמנות של שוק היד שניה לתפוס את המושכות.

"אם אופנה אולטרה מהירה יקרה עכשיו בכ-30 אחוז או יותר. הצעת הערך של המכירה חוזרת הופכת להרבה יותר משתלמת".  שווי השוק של הוינטג' והיד שניה עומד נכון ל-2024 על 43 מיליארד דולר. על פי התחזיות עוד לפני מלחמת הסחר הוא עתיד היה לצמוח לשווי של 125 מיליארד דולר עד 2028. עכשיו דמיינו מה יקרה… איתה. 

 

ובנושא אחר, 

אחרי ההצלחה של זאק פוזן בגאפ, יותר ויותר מותגי אופנה גדולים בוחרים למנות קריאייטיב דירקטור. בשבוע שעבר יצאה גם אנד אדר סטוריז חברת הבת של הענקית H&M בהצהרה. בפעם הראשונה מאז נוסדה יהיה לה מעצב ראשי.

Translate