BringThemHomeNow#

קמפיין של דה רוקוקו שאמור היה לייצג בודי פוזיטיביטי נגנז – ומעלה שאלות על יח"צ, שמרנות ושיווק 

אנחנו חיות עכשיו בזמן בישראל שבו ירכיים של נשים שמוצגות לראווה הן לא דבר של מה בכך. חברת הפרסום "מגה מדיה", למשל, טוענת שגורמים בעיריית רמת השרון מנעו מקמפיין שבו נשים מצולמות בבגדי ים להיות מוצג על גג הסינמה סיטי. המותג מצידו טוען שגופים שונים של נשים אינם דבר פרובוקטיבי. עיריית רמת השרון טוענת – פייק ניוז

דה רוקוקו הוא מותג אופנה מקומי, שכיאה למותג צעיר ומעודכן – חרט על דגלו בודי פוזיטיביטי. 

שזה ממש עניין בסדר גמור. אם מותג יכול לבחור להיות אנטי פוזיטיביטי, הוא גם יכול להיות בעד, והוא יכול לעשות לכאורה מה שהופך אותו למותג – בראש ובראשונה, רווחי. זו נקודת מוצא חשובה לדיווח הנוכחי, שכתבה עליה בחכמה בר אומנסקי.

תוך כדיי התנועה העולמית של בודי פוזיטיביטי, שהיא כאן כבר שנים, תנועה אחרת שנמצאת כאן היא שמרנות. היא נמצאת כאן שנים גם כן, ולשתי התנועות האלו יש הרבה מה להגיד אחת על השנייה. הן לא עובדות טוב ביחד – לא חברות. עם זאת, לשתיהן משותף דבר אחד – מישהו, איפשהו למעלה, מצליח או מצליחה להרוויח באמצעותן. שליטה, כסף, כוח – רווחים קפיטליסטיים.

עכשיו ממש שתי התנועות האלו נפגשו בהתנגשות לא מחמיאה, אבל מעניינת. גורמים בחברת הפרסום או בעיריית רמת השרון לכאורה, מנעו מקמפיין בגדי ים של דה רוקוקו לעלות בשלט חוצות בסינמה סיטי גלילות. שלט החוצות היה אמור להציג את התמונה הבאה, כפי שחשפה ופירטה באינסטגרם שלה הרוקוקו עצמה: 

לא טעיתן. בתמונה יש בנות בבגד ים. 

אנחנו כבר יודעות שאנחנו לא יכולות לעלות ככה לאוטובוס בלי שיעירו לנו במקרה הטוב, והאמת שהיו מקרים גרועים יותר מעולם גם עם משמעותית יותר בגדים על הגוף. אנחנו יודעות כבר שנים שבתי ספר יסודיים, חטיבות ותיכונים ישקיעו משאבים בלבחון את אורך המכנסיים של נערות בכניסה לבית ספר, בעוד שרמת הלימודים והחינוך תישאר מוזנחת ונמוכה. האם אנחנו מופתעות שהשלט לא עלה? לא. 

עם זאת, כפי שעולה מהפוסט של הרוקוקו – הבעיה היא בהתנגדות של השמרנות לבודי פוזיטיביטי, כאילו שהגופים השונים או גווני העור השונים הם אלו שהכריעו את הכף לפרובוקציה. אבל האמת שזה פשוט עוד קמפיין במאה ה-21 לפרסום בגדי ים, שזו זכותו של כל מותג. השמרנות לא רואה הבדלים בין מבני הירכיים, והיא לא חמורה יותר כי היא נעשית כנגד קמפיין שיש בו לכאורה את הנימה החברתית של דימוי גוף חיובי ועידוד פלורליזם של גופים. גם אם זה היה קמפיין כזה – והיו בו נשים שהן באמת לא תואמות אידיאל, נשים נמוכות, ושמנות, ושעירות, עם אקנה – כל מה שקרה פה הוא פגיעה במותג, עסק. התנגשות של ערכים של גופים גדולים שונים בעלי השפעה ואינטרסים. 

העולם ימשיך להסתובב. נשים מושטרו קודם וימושטרו אחר כך, בין אם בידי גורמים דתיים של צניעות ושמרנות ובין אם בידי גורמים קפיטליסטיים שיעמידו פנים שהם לטובתך ולטובת החברה כי הם ליהקו דוגמנית שחורה או מישהי במידה 38.

Translate