BringThemHomeNow#

כך תופעת האנבוקסינג תשנה את פני עתיד הצרכנות

"כאן מוצרים נהיים ערומים", היא הסיסמה אשר עומדת מאחורי ערוץ יוטיוב מבין המוצלחים ביותר בשנים האחרונות הנקרא "תרפיית אנבוקס". לערוץ, אשר הוקם לפני מעל לעשור ע"י אדם בשם לואיס הילסנטגר, שש עשרה מיליון עוקבים ולואיס הוא מחלוצי ז'אנר סרטונים זה. ההצלחה המטאורית שלו מעידה על ז'אנר מסקרן ויחודי שכולם יכולים להנות ממנו. אז איך סרטוני פתיחת חבילות הפכו לכלי שיווקי כה משמעותי, וכיצד הם תורמים לצרכנים, יוצרי התוכן והעסקים כאחד?

סרטוני פתיחת חבילות כוללים אדם המצולם כאשר הוא פותח חבילה שהוא לא יודע את תוכנה. המצלמה מתעדת את תגובותיו הפיזיות והרגשיות, מתוך מטרה לחלוק עם הצופה את ההנאה שבאקט זה. הוא חווה את דעתו בנושא המוצר או הפריט, מציג זוויות פיזיות ואישיות שונות בעניין. סרטונים אלו ממלאים את הפלטפורמות הדיגיטליות שלנו, ונראים לא רק בערוצי יוטיוב בעלי מיליוני צפיות כמו במקרה של הילסנטגר. הפייסבוק, אינסטגרם, ובשנים האחרונות גם טיק טוק, כולן פלטפורמות בהן נעשה שימוש יומיומי והן מוצפות בסרטונים כאלו.

לצפות בחוויה של אדם אחר לפני שאני צוללת לחוויה משלי. אנבוקסינג הפך לכלי שיווקי משמעותי עבור חברות ומותגים, שכן יש חשיבות רבה לאותנטיות וכנות בזכות התקדמות האינטרנט וחוות הדעת האישיות שמשתמשי הרשתות החברתיות מפיצים בפלטפורמות השונות. לכן איכותו של מוצר נמדדת כיום לרוב דרך הציון החברתי שקיבל ברשת. כמובן שזה לא ציון מספרי, אלא הלך הרוח ומדד התגובות החיוביות אל מול השליליות. האותנטיות של ביקורות כה חשובה לי, שכמעט תמיד לפני רכישה אחפש סרטון אנבוקסינג למוצר שאני מעוניינת לקנות, ולרוב כנראה שאני מתכננת לרכוש אותו כיוון שנתקלתי מלכתחילה באחד כזה, כחלק מהשיטוט היומיומי שלי ברשת.

יש כל כך הרבה גיוון בשוק היום. כל מוצר שנבקש לעצמנו – נוכל למצוא עשרות אלפי סוגים שונים שלו.

משווקים שונים, מדינות אחרות, חברות שונות. הביקוש גדל וההיצע לא נגמר, לכן לא פלא שמחקר מצא כי 39 % מבני ה-16-24 משתמשים באינסטגרם בכדי לבצע קניות אימפולסיביות ומיידיות. חוויית האנבוקסינג נמצאת איתנו כבר כמה שנים ותרמה לגידול וצמיחה של עסקים חדשים בתחומים שונים, אם זה בחשיפה לצרכנים חדשים ולקוחות נוספים, או במדד הציון החברתי שקיבל מוצר ברשת והעלאת השקיפות. אלו הפכו אותו לכלי משמעותי שתורם גם לעסקים, וגם לצרכן עצמו.

מה הופך את האנבוקסינג לכלי מנצח עבור הצרכנים, יוצרי התוכן והעסקים כאחד? כולם אוהבים מתנות. בכל מבוגר מסתתר ילד קטן שעדיין נהנה מהריגוש הפשוט של לפתוח מתנה או חבילה. לרוב הן מקושטות בצבעים נחשקים, סרטים וברכות, מילים וטקסטורות. האריזה מגרה ומפתה, ולכן לא פלא שגם כמבוגרים אנחנו נרגשים להיות במעמד פתיחת אריזה. אז כיצד אנבוקסינג ככלי שיווקי ברשתות החברתיות מייצג את הרגש הזה?

י 1. יוצרי תוכן ומובילי דעת קהל שבנו קהילות דיגיטליות מקיימים קשר מתמשך עם מותג שמזדהה עם ערכי הקהילה, ולכן יוצר התוכן יקבל פריטים לשימושו מטעם המותג. עיקר הנתינה כאן מתמקדת בעצם קבלת המתנה אצל יוצר התוכן, וההבנה כי קהל היעד שלו הוא רלוונטי לשוק אליו מכוון אותו מותג. 

י 2. הרגשות של יוצר התוכן משקפים את האישיות שלו, והיא זו שהקהילה מתחברת אליה ומזדהה עמה. הוא יחלוק את השלבים השונים שבקבלת החבילה ובהבנה כי היא דוייקה עבורו ועבור חברי הקהילה, וינהל שיח אקטיבי בעניין השימוש העתידי באותו פריט.

י 3. התחושה שנוצרת אצל הקהילה היא כי אותו פריט הוענק למעשה לכלל הקהילה, ולא רק לאותו יוצר תוכן.

שיטה פסיכולוגית שנועדה לטיפול בבעיות שינה –  סיבה נוספת להצלחתם של סרטוני האנבוקסינג היא אסמר.

תחושה פיזית המאופיינת בעקצוץ נעים בגוף עקב גירוי חיצוני נעים – כגון דיבור רך, תיאור ריח וטעם, רישרוש, נקישות או כל גירוי דומה. ובראשי תיבות: ASMR- Autonomous Sensory Meridian Response. בתחילת שנות האלפיים אסמר שימש ככלי פסיכולוגי אלטרנטיבי לטיפול בבעיות שינה והורדת לחצים, ועם הפיכתו לסנסציה בעשור האחרון, מומחים רבים החלו לחקור את השפעתו המדעית עלינו. עדיין אין ממצאים ברורים, מה שבטוח הוא שסרטוני אנבוקסינג משלבים את כל האלמנטים ההכרחיים לאסמר מושלם. הטכנולוגיה מספקת מצע מושלם עבור אסמר – שכן דיבור רך, רישרוש ונקישות כאלמנטים ווקאליים מקבלים טון יותר חד, מוקלט היטב והרגשה כי אותו אדם מדבר סנטימטרים אחדים מאיתנו. הצבעוניות, חדות המסך, דעות וסרטונים והתמונות של אותה חבילה מספקים חוויה ב-360 מעלות. לא צריך מצלמה מיוחדת ומקצועית, רק סמארטפון שיעשה את העבודה כמו שצריך.

בחציה הראשון של שנת 2020, מונח החיפוש "ASMR" ביוטיוב דורג במקום השני אצל משתמשים בארה"ב, ובמקום השלישי אצל משתמשים מכל רחבי העולם . בשנת 2019 הוא דורג במקום הראשון והמכובד בארה"ב. בהתאם גם עלתה במאות אחוזים כמות המותגים והחנויות שנפתחו בשווקים השונים בעולם. כל אלו הבינו ששיווק טוב כיום לא מצריך בהכרח שלט פרסום יקר מעל כביש מהיר, אלא שליחה בדואר של אריזה מושכת שרק פתיחתה בלבד- תהפוך ויראלית ותביא לקוחות נוספים.

אנבוקסינג לא הולך להעלם, להפך- הוא רק משתדרג עם אמצעים טכנולוגיים נוספים ומסקרנים.

קחו לדוגמא, שימוש בפונקציית הפילטר באינסטגרם עבור שיווק מכשיר הטלפון החדש OnePlus 8 של המותג OnePlus. המכשיר החדש שוחרר לשוק בשיא מגפת הקורונה בחודש אפריל 2020, בזמן בו חנויות רבות היו סגורות לזמן ממושך. הרצון לייצר חוויה אישית ייחודית של אנבוקסינג לא חלף גם כשאיום הקורונה ריחף מעל המותג, והמותג החליט שאם הצרכנים לא יגיעו לחנות הפיזית הם יגיעו לתוך הסמארטפונים של הצרכנים עצמם. לכן, הם יצרו פילטר מציאות רבודה לתוך לסטוריז באינסטגרם בו ניתן לראות את קופסת המכשיר עצמו נפתחת מול עינינו על גבי כל משטח שנבחר. יותר מזה ניתן היה "לפתוח" את חבילת המכשיר בעצמנו, לסובב אותו לכל הכיוונים ולבחור צבעים שונים.

דוגמא מעניינת נוספת היא הקופסאות הריקות של אדידס. לפני שנתיים שלחה אדידס ליוצרי תוכן פופולריים בתחום שתי קופסאות נעליים: קופסא אחת ריקה כאשר פתחו אותה חיכה להם ברקוד. כשסרקו אותו, נגלה לעיניהם במציאות רבודה הדגם החדש אשר רק יצא! בקופסא השניה חיכה הזוג הפיזי והאמיתי. 

במגרש הישראלי אפשר לראות ברשתות החברתיות כמות אדירה של עסקים קטנים המשווקים את עצמם לצד הגדולים יותר וגם הענקים שביניהם, ואין ספק שזה חשוב והכרחי. עסקים קטנים מקבלים חשיפה מטאורית דרך קהלים שונים וכך מקבלים יותר מקום ולקוחות גם אם הם אינם קיימים זמן רב כמו העסקים הגדולים יותר. בתקופה כזו שבה המשבר הכלכלי השפיע על עסקים בכל גודל, יש חשיבות לכוח של הצרכנים ובאמון שלהם בסיפור של המותג. לכן אני צופה שהאנבוקסינג ישאר איתנו לאורך זמן, ויהווה חלק אינטגרלי בחוויה שלנו כצרכנים בעולם דיגיטלי ובשיווק מוצרים ללקוחות עבור עסקים.

Translate