את סער תמיר הכרתי לפני כמה שנים, היא הייתה עם הבן זוג שלי במכינה. לאחרונה נחשפתי לקמפיין ההדסטארט שסער והשותפה שלה לשייט, נויה בר-עם, פתחו. הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס, שכרגע עומד על 69% מהסכום הנדרש ונשארו עוד 9 ימים להגיע ליעד. השתיים מנסות להיות הנשים הישראליות הראשונות שישתתפו במקצה שלהן באולימפיאדה. עכשיו הן מגייסות כסף כדי להצליח ולהגשים את החלום להגיע לפריז 2024. אז ישבנו איתן לראיון לשמוע על המסע לאולימפיאדה, הקשיים בדרך ואיך זה להיות ספורטאיות בארץ…
איך הגעתן להיות שייטות?
נויה: "אבא זרק אותי בים, בחוג שייט, ומשם התגלגלתי. הבנתי שאני רוצה להיות שייטת כמקצוע כשהייתי בת 16 וזכיתי במדליה הבינלאומית הראשונה שלי."
סער: "אני גדלתי במושב צופר שבערבה, חיים בתוך בועה. אבא שלי שלח אותי ואת האחים שלי לחוג שייט באילת בעיקר כדי לתת לנו ערך מוסף. שנתערבב עם עוד ילדים, נתבגר ונתחספס. מפה לשם התאהבתי בשייט ובים וזה הפך להיות המרכז של החיים שלי."
אם כך מאיזה גיל אתן חולמות להגיע לאולימפיאדה?
נויה: "מגיל 10 חלמתי על להגיע למשחקים האולימפיים. אבל בגיל 16 ידעתי בוודאות שזה מה שאני רוצה לעשות, להיות ספורטאית אולימפית."
סער: "מגיל 16 כאשר התחלתי להתחרות על דגם 470 (הדגם האולימפי) ידעתי שאני רוצה להגיע למשחקים האולימפיים. בגיל 18 הייתה לי הפסקה מהספורט והתגייסתי לצבא שירתתי ביחידת סנפיר בחיל הים. לאחר השחרור מהצבא הרגשתי שהחלום בוער בי ואני חייבת לחזור להתחרות ולזכות במדליה."
מה בעצם נדרש מכן כדי להגשים את החלום האולימפי הזה?
נויה: " בעיקרון נדרשות מאיתנו שעות על גבי שעות של אימונים. אימוני ים ארוכים, אימוני כושר, הכנה מנטאלית, יציאה למחנות אימונים בחול והשתתפות בתחרויות. וכל זה כדי להגיע הכי מוכנות שאפשר לתחרות מטרה – שהיא אליפות העולם. זאת התחרות בה מחלקים כרטיסים למשחקים האולימפיים. יש מספר מקומות מוגבל, רק צוות אחד מכל מדינה משתתף במשחקים האולימפיים ויש פחות כרטיסים ממדינות…"
אז ספרו לנו על הקושי בתור ספורטאיות להגשים את החלום הזה דווקא במדינת ישרא
סער: "הקושי העיקרי בתור ספורטאית בארץ הוא קושי כלכלי. לוקח זמן עד שמקבלים תמיכה כלכלית, רק אחרי שמגיעים להישגים מסוימים מקבלים תמיכה וגם היא לא מאפשרת לחסוך כסף נגיד. רוב הספורטאים צריכים תמיכה מהבית. מה שהופך קשה או כמעט בלתי אפשרי לצאת מהבית ולהיות עצמאי.
האם לדעתכן יש הבדל בין הנשים לגברים מבחינת התמיכה של המדינה? האם אתן מקבלות יחס שונה?
סער: "לא אין הבדל בתמיכה, תומכים בגברים ובנשים באופן שווה. יותר מזה אפילו יש את ארגון אתנה שמעודד ותומך בנשים בספורט. ומספק מעטפת נוספת."
הקמתן הדסטארט במטרה לגייס כסף לאולמפיאדה ספרו לנו מה המטרה שלכן ואיך אפשר לעזור?
"פתחנו בפרויקט גיוס המונים במטרה להצליח לגייס 240,000 שקל. כרגע אנחנו עומדות על 61 אחוז מהיעד הסופי. הקונספט של ההדסטרט הוא הכל או כלום. או שמצליחים להגיע ליעד ומקבלים את כל הסכום או שהכל הולך. זו הסיבה שאנחנו צריכות כל תמיכה שהיא כדי להגיע ליעד . מתרומה קטנה ועד לשיתוף פעולה עם חברות גדולות שירצו לתמוך בנו. בנוסף יעזור לנו שיתופים והפצה של הפרויקט כדי להגיע למעגלים רחוקים יותר."
ומה התוכניות אחרי שתהיו הנשים הראשונות מישראל שזכו במקצה זה באולימפיאדה?
"נרצה לעזור לעוד נערות צעירות להעז לחלום בגדול ולהגשים את החלום, ונרצה להעביר את הידע שצברנו לאורך הדרך הלאה. ולהפוך את המסע הזה לאפשרי."
אם אתן ואתם רוצים לעזור לסער ונויה להגשים את החלום האולימפי אנחנו ממליצות לכן ולכם להיכנס לקמפיין ההדסטארט לתרום לשתף ולספר לקרובים. כל שיתוף יעזור וכל תרומה תקדם אותן עוד צעד אל עבר החלום האולימפי…