BringThemHomeNow#

זו הסיבה שהאמריקאים כועסים על ראלף לורן והמשחקים האולימפיים

מי שחושב שהמשחקים האולימפיים הם אך ורק חגיגה של ספורט מפספס את הפואנטה. המשחקים האולימפיים הם אחת הדרכים הטובות ביותר של מדינות מכל רחבי העולם להראות את הזהות שלהן. במשך שנים נכנסות המשלחות האולימפיות לטקס הפתיחה בלבוש מסורתי או תלבושות שעוצבו במיוחד עבורן למאורע. אם חשבנו שהסערה הכי גדולה שיצאה מהמשחקים האולימפיים היתה סימון בייליס. מסתבר שבארה״ב מדברים בכלל על נושא אחר. מה הוא? התלבושות שעיצב המעצב ראלף לורן למשלחת האמריקאית.

כן זה אולי נשמע קצת כמו משחקי הרעב. אבל האמת היא שבטקס הפתיחה האולימפי עושים את זה כבר שנים. אז מה בלבוש המשלחת האמריקאית כל כך הטריד את האומה? על פי רוב – חוסר ייצוג.

״בכל אולימפאידה מלביש ראלף לורן את המשלחת המגוונת והמשובחת שלנו בלוקים שנראים כמו להקת כיסוי ל-Vampire Weekend״ רשמה בטוויטר כתבת הניו יורק טיימס אסטד הרנדון. מכיוון שלבוש המשלחת מהווה חלק בלתי נפרד בייצוג הזהות האמריקאית לא מפתיע שרבים יצאו נגדו בזמן הטקס. לעיצוביו של לורן אסתטיקה המזוהה עם האליטה האמריקאית. אסתטיקה ששואבת השראה מלבוש הקולג׳ והאחוות של שנות ה-70. וכן גם משחק הפולו שהוא בסיסו משחק של אנשים לבנים ועמידים. ולמרות שהמותג היה בין הראשונים שהביא לקדמת הבמה מגוון רחב של ייצוגים אנשים עדיין משייכים את הבית האופנה לפרווילגיה לבנה.

בית האופנה ראלף לורן מלביש את המשלחת מאז 2008. החוזה דורש מהחברה המלבישה לדאוג למספר מערכות לבוש לכל אחד מ-1,100 אנשי הצוות של המשלחת. על פי דיווחים בתקשורת האמריקאית הדבר עולה לבית האופנה בערך 10 מליון דולר. העלות הגבוהה מאפשרת רק למותגים וחברות גדולות את האופציה בכלל לגשת למכרז. מצד שני למותגים שכן יש את סכומי הכסף הנדרשים יש גם המון מה להרוויח מחוזה שכזה. החברה שמעצבת את הלבוש הרשמי זוכה גם למכור את מדי המשלחת בחנויות שלה לקהל הרחב. ראלף לורן לדוגמא מוכר את מדי הנבחרת בחנויות הדגל מסביב לעולם במחירים גבוהים. כך לדוגמא על פי WWD נמכר הג׳קט הרשמי ב-695$. מתוך ההכנסות 10% אחוז עובר לוועד האולימפי של ארה״ב.

עוד עלתה ברשתות החברתיות ההאשמה נגד בית האופנה שמדי הנבחרת אמנם אמורים לייצג את האומה האמריקאית, אך יוצרו בכלל במדינות אחרות בעולם. עד כה לא הייתה פנייה ישירה מטעם בית האופנה בנושא. אך נראה גם שאין בהכרח ביסוס לטענה ושמדובר רק בדגמים שנמכרים בחנויות לקהל הרחב.

למשלחת הישראלית עיצבה גם הפעם את מדי המשלחת חברת קסטרו, אולם הם לא נמכרים לקהל הרחב בחנויות.

לפי ניתוח מידע מהרשתות החברתיות של חברת Launchmetrics. מה-28 ליולי ועד ה-2 לאוגוסט ראלף לורן זכה לחשיפה שעולה היום בשוק – 14.8 מיליון דולר רק מהחסות הזו. נייק לעומת זאת באותה תקופה זכו בזכות החסויות לחשיפה השווה בשוק כ-14.7 מליון דולר. המותג SKIMS של קים קארדשיאן שנתן לספורטאים את ההלבשה התחתונה לתחרות, זכה לחשיפה בסכום של 8.6 מליון דולר.

אבל האם המחאה ברשתות החברתיות תגרום לוועד האולימפי של ארה״ב לשקול מחדש את החוזה של ראלף לורן? האם באולימפאידה הבאה נראה מותג אחר מעצב את מדי הנבחרת עם דגש על ייצור מקומי? נכון לעכשיו נראה שכל הצדדים מרוויחים והזעם ברשתות החברתיות יחלוף כמו תמיד…

Translate