BringThemHomeNow#

צאו מהכלאפון או שלא: 5 הסחות דעת חיוביות למצוא בטלפון

אני מחפשת מילים שעדיין לא נכתבו על עידן הסמארטפונים ויכול להיות שגם אם אמצא אותן – לא אחדש לכם דבר. אני ילידת סוף שנות ה-90 (אמא, אני נחשבת וינטג'?), נולדתי לעולם שיש בו אינטרנט והתבגרתי לעולם שהאינטרנט שולט בו. לא, האינטרנט לא אשם, אלא האנשים שעומדים מאחוריו – הם אחראים לעובדה שאנחנו פשוט לא מצליחים לנתק את הפנים מהמסך ואת האצבעות מהמקלדת. 

איור בתמונה הראשית – ורד גולדמן 
https://www.instagram.com/p/B2C3rSxj7P8/

לא צריך להיות פסיכולוג כדי להבין את ההשפעות של הרשתות החברתיות ו״בילוי״ הזמן שלנו מול המסכים על חיינו, על המצב הנפשי, המנטלי ואפילו הפיזי שלנו. צעירים רבים (ולא רק) מספרים על תחושת דיכאון ועלייה בהתקפי חרדה אחרי בילוי זמן ממושך באינסטגרם. ואני לא רוצה להתחיל לדבר על פגיעה בדימוי הגוף, התמכרות ללייקים, אהדה פיקטיבית, או ביריונות ברשת. כל אלה הם חלק מתופעות הלוואי של ההתקדמות הטכנולוגית בעשור האחרון ותוצאה של הדבר שעדיין לא למדנו לעשות כמו שצריך: לצרוך בתבונה.

שלא תבינו לא נכון, אני בעצמי אחת מאלה. בימים שאין לי אפשרות לצאת לטיול בחוץ או להנות מכל הטוב שהעולם מציע (כי… החיים), לפעמים אני מבזבזת את הזמן היקר שלי בחיפוש חסר תכלית ברשת כדי להסיח את הדעת. מזל שבנוסף להוגי הרשתות החברתיות, יש יזמים שפיתחו אפליקציות שנותנות פייט מכיוון אחר. לפניכם: חמש דרכים להסיח את הדעת ולקבל קצת שקט – מבלי להניח את הטלפון בצד.

ההמלצה הראשונה שלי היא אפליקציית Medium

שמקדמת את עצמה, בתרגום ישיר לעברית, עם הסלוגן: 'תחכים לגבי מה שחשוב לך'. זו פלטפורמה לקריאה ובניגוד לאפליקציות של כלי תקשורת או ספרים אינטרנטיים, מדיום מציעה כתבות שונות בתחומים שאתם בוחרים בלבד. אחרי הורדת האפליקציה (חינמית, אגב) תוכלו לבחור מתוך מגוון קטגוריות מה מעניין אתכם ולא מדובר רק בכותרות רחבות כמו אופנה, כלכלה או תרבות, הם יורדים לתתי-נושאים, כך שהמבחר באמת רחב. לפני בחירה במאמר תוכלו לראות את זמן הקריאה הממוצע שלו, ככה שאם אתם לא בקטע של כתבות ארוכות: חפשו מאמר שלוקח 2-5 דקות של קריאה. האפליקציה אמנם חינמית אבל מגבילה אתכם ל-5 כתבות ביום במידה ואתם לא נרשמים כמנויים. 

הדבר העיקרי שאני אוהבת בפלטפורמה הזו, מעבר לעובדה שאין פרסומות ומדובר במכרה זהב של מידע וגם מקור להשראה ומוטיבציה, הוא שהכל באנגלית. אם לא העמקתם בקריאה באנגלית מאז האנסין בבגרות של כיתה י"ב, זו אחלה הסחת דעת שתביא אתכם להעשרת ידע ושפה במספר דקות ביום.

https://www.instagram.com/p/B7pHRVCHO7U/
במקום השני, אפליקציית Headspace

זו פלטפורמת בריאות דיגיטלית שמטרתה להנגיש הרגלים בריאים מהתרבות הבודהיסטית בעולם המודרני, אונליין. המייסד שלה, אנדי פאדיקומב, מצא את עצמו איפשהו שם בגיל 20 במנזר בודהיסטי. הוא התאמן במשך עשור במדיטציה במדינות שונות, ולאחר שהוסמך במנזר טיבטי בהימלאיה חזר לבריטניה עם רצון ללמד אנשים מהי מדיטציה ומיינדפולנס. הוא התחיל לעבוד עם פוליטיקאים, ספורטאים ומנהיגים עסקיים ולהעניק להם ייעוץ מדידטיבי – כן, האדם גאון. ההרשמה לשירות היא לא בחינם, אבל בתמורה ל-300 ש"ח בשנה (עלות חודשית ממוצעת למכון כושר, רק אומרת) תוכלו לקבל הדרכה וליווי במסע שלכם, בהתאם ליעד שאליו תרצו להגיע: בין אם זו שינה טובה בלילות, מיגור התקפי חרדה, ריכוז, ועוד דברים טובים שאנחנו צריכים בחיים. 

אם קשה לכם להתחייב, יש כמה דרכים לנצל את האפליקציה בלי להוציא שקל מהכיס: כנסו לאתר שלהם ולחצו על BLOG. תוכלו למצוא שם מאמרים מקצועיים שיוכלו לעזור לכם להיות לחוצים פחות בכל מה שקשור לבריאות, עבודה ואפילו התמודדות עם אובדן. אם לא בא לכם לקרוא, תאזינו לפודקאסט. אם לא בא לכם להקשיב לאף אחד, יש באפליקציה מספר סשנים חינמיים וקצרים שאתם יכולים לעשות כדי להסיח את הדעת ולהירגע בכל זמן ובכל מקום, בלי שאף אחד ישים לב שאתם עושים מדיטציה.

את המקום השלישי אני מעניקה ל- DUALINGO

אני משתמשת באפליקציה הזו כבר שנים ואני מודה שעד היום הדבר היחיד שאני יודעת להגיד בצרפתית זה 'הילד אכל תפוח', אבל זה לא באמת משנה, כי המטרה שלנו היא להסיח את הדעת לכיוונים חיוביים, נכון?. דואלינגו מציעה שירות ללימוד שפות, עם קורסים חינמיים, כייפיים ומותאמים לכל רמה ב-19 שפות שונות. אפשר ללמוד כמה שפות במקביל, לקבל ציונים וניקוד ותכלס: אם עובר עליכם יום מבאס, תמיד כיף להצליח במשהו קטן, גם אם הוא קל ופשוט. מייסדי האפליקציה מאמינים בקידום למידה בחינם, כך שהחסרון היחיד הוא פרסומת מעצבנת פה ושם שלא מפריעה לסשן הלמידה. אם אתם רוצים ללמוד שפה בצורה מדוקדקת ומקצועית, אני ממליצה לכם להשקיע יותר מרבע שעה ביום בבילוי באפליקציה, אבל אם אתם כמוני ורק מחפשים הסחת דעת קלילה: מבטיחה לכם שללמוד שפה חדשה זה מאתגר, כייף, ואני מרגישה בטוחה להגיד: בריא למוח.

https://www.instagram.com/p/CEJsgH5lSjy/
אף פעם לא שמתי אוכל במקום אחר מראשון, אבל בהתחשב במהות הכתבה, נגיד שזה יוצא מן הכלל. זו לא אפליקציה הפעם, אלא בלוג שאני משתדלת לבקר בו כמה שיותר. אז במקום הרביעי קבלו את PICK UP LIMES.

התזונאית סאדיה באדיי שעומדת מאחוריו יצרה אתר שמורכב מבלוג, אינדקס מתכונים, סרטונים וכתבות עם מידע חשוב ומעניין על תזונה טבעונית. אה, כן, הכל שם טבעוני (עוד סיבה לאהוב את הבלוג שלה). אני מכניסה אותו לקטגוריה של הסחות דעת כי באופן אישי אני נכנסת לאתר שלה כשאני צריכה להעביר את הזמן מתישהו, איפשהו ועם השנים זה הפך להרגל שעוזר לי לתכנן ארוחות מראש – לתכנן מה נאכל לארוחת הבוקר, הצהריים או הערב עוזר בהתאמת ארוחות מסודרות ומאוזנות שיעשו רק טוב לגוף ולנפש ועם המידע שסאדיה משתפת אפשר להבין מה חיוני לנו בכל מרכיב במתכונים שלה. אפשר למצוא אותה גם ביוטיוב ובאינסטגרם, כמובן.

ובמקום החמישי: COLORFY.

במהלך העשורים האחרונים פסיכולוגים קליניים רבים ושונים ערכו מחקרים שהתמקדו בפעילויות פנאי ואיך הן משפיעות על המוח האנושי. התברר שביצוע פעילויות כאלו ובעיקר מלאכות יד,. לא מתיישבות עם כעס, דאגה ואובססיה וגורמות לאדם להתמקד בכאן ועכשיו. זו בדיוק הסיבה שאני ממליצה על הסחת הדעת הזו: מדובר בספר צביעה למבוגרים – אצלכם בסמארטפון. אין ויכוח על זה שצביעת מנדלות זה הדבר הכי מרגיע בעולם. ובקולורפיי אפשר לצייר כאלו בעצמכם או להעביר לאפליקציה ציורים קיימים משלכם. ההורדה והשימוש חינמיים, ובעיניי זו הסחת הדעת האולטימטיבית כשבא לכם לשים את המוח על השתק: לא לקרוא, לא להקשיב ולא לדבר.

בין אם אתם אוהבים להסיח את עצמכם עם או בלי טלפון ביד, מקווה שתצליחו להירגע ולהתמקד במה שחשוב באמת: הכאן והעכשיו.

Translate