קבוצת קרינג הכריזה שהחל מסתיו 2020 תפסיק להעסיק דוגמניות מתחת לגיל 18. האם החלטה זו תשנה את פני התעשייה? תאגיד העיתונים קונדה נסט ואיגוד האופנה האמריקאי כבר יצאו בהודעות דומות בעבר אבל לא הרבה קרה… מה הייתה התגובה של הקבוצה המתחרה? האם הפעם משהו באמת ישתנה? האם בעתיד לא נשמע על דוגמניות שהתחילו בגיל צעיר מדי ומתחרטות על זה?
לחברה כמו קארינג שמחזיקה את המותגים גוצ׳י, בלאנסיגה וסאן לורן יש אחריות והם מכירים בה.
״כחברה שמחזיקה במותגי יוקרה אנחנו מבינים את ההשפעה שיש לנו ולאימג׳ים שאנחנו יוצרים על דורות צעירים יותר״ אמר יושב הראש של הקבוצה פרנסיס הנרי פינו בהצהרה. ״אנחנו רוצים לפעול בצורה תקינה בסקטור היוקרתי שלנו ומקווים ליצור תנועה חדשה שתגרור אחריה אחרים בתעשייה״.
גם קונדה נסט יצאו בהצהרה דומה בעבר. בה טענו כי ״הדבר נכון לנו, לקרואים שלנו ולדוגמנים ולדוגמניות הצעירים שמתחרים להופיע על עמודי העיתונים שלנו. אנחנו אמנם לא יכולים לשכתב את העבר אבל כן נוכל להבטיח עתיד טוב יותר בתעשייה בה ניצול הוא דבר שגרתי״. ה-CFDA שלחו בעבר מכתב למעצבים בהם הם מבקשים אבל לא מחייבים מעצבים להפסיק להעסיק דוגמנים מתחת לגיל 18. ההצעות של שני ארגון האופנה האמריקאי ותאגיד העיתונים התקבלו אז, בתשואות. למרות זאת לא נראה שהדבר הוביל לשינוי משמעותי בתעשייה.
הקבוצה המתחרה LVMH בכלל יצאה בהצהרה נגד הרעיון וטענה שהם ״מאוד לא מסכים״ עם המדיניות החדשה של קרינג.
את הצעד הזה לא צפינו. איך יכול להיות שארגון כל כך גדול ששולט בכמה מבתי האופנה החזקים בעולם יוצא נגד מדיניות שאמורה להטיב עם דוגמנים ולהעלים את הניצול הכל כך מוכר בתעשייה? בהיסטוריה של עולם האופנה דוגמנית מתחת לגיל 18 הן לא דבר חדש, נעמי קמפבל וקייט מוס הרי הוחתמו בין גיל 14-15 ואילו היום קנדל ג׳נר, קאיה גרבר וג׳יג׳י ובלה חדיד כולן צעדו על המסלול בפעם הראשונה מתחת לגיל 18.
מנהלי סוכנויות הדוגמנות בעולם לא ממהרים להצטרף למגמה, הם אכן מסכימים כמעט פה אחד שכניסה לשוק העבודה הזה בגיל מבוגר יותר מבטיחה קריירה ארוכה ומשמעותית יותר לדוגמנים ולדוגמניות. קווין פיצפטריק מנהל סוכנות הדוגמנות Silent אמר בתגובה ״הצהרות כאלה מארגונים כה גדולים בהחלט מחלחלים למטה ואנחנו לא נשלח לאודישנים עכשיו דוגמניות מתחת לגיל 18. כמו שילדים אמריקאים רגילים נכנסים לשוק העבודה לאחר התיכון, ראוי ואף הגיוני שגם לעולם הדוגמנות יכנסו לאחר התיכון כמו בני גילם״
בעולם בו את הקמפיינים הגדולים מתחילים לקטוף דווקא אנשים אמיתיים ולא דוגמנים, יכול להיות מאוד שהשינוי הזה מגיע מאוחר מידי, ובכל זאת יש לו משמעות כי הצורך קיים. הצהרה כזאת מתאגיד בכנה מידה בסדר גודל של קרינג יאפשר לאלו שרוצים להיכנס לתעשייה לעשות את זה כאשר הם מוכנים נפשית ומנטלית. עכשיו רק נחכה לראות אם סוכנויות הדוגמנות ישתנו בהתאם והאם הפעם נראה שינוי משמעותי יותר…