מאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי חווה מערכת יחסים מורכבת עם שופינג. מצד אחד הייתי ילדה שמאוד אהבה אופנה וראתה אותה ככלי לביטוי עצמי ומצד שני הרגשתי דיסוננס עצום כי פשוט לא היו בגדים בחנויות בשבילי. אני זוכרת את עצמי נדחקת לבגדים, מקבלת הערות ומבטים נבזיים ממוכרות, מזיעה, בוכה ומרגישה חוסר אונים עצום בתא ההלבשה. המחסור במידות גדולות והפשרה בדוגמת פריטים בחנויות של נשים מבוגרות גרמה לי להרגיש שאין לי זכות קיום, שיש התעלמות טוטאלית מילדות כמוני.
למרות הטראומה וסיטואציות מצלקות שהותירו בי את חותמן, השנים חלפו ואני למדתי על אף הקשיים להכיר ולהעריך את הגוף שלי וכן גם לקבל את עצמי יותר. המשכתי להתעניין בבדים ובגזרות והרחבתי אופקים. קראתי וצרכתי אופנה, טסתי לחול ועשיתי קניות שם, גיליתי את עולם הוינטג׳ והיד שנייה וגיבשתי לעצמי טעם אישי ומיומנות רצינית בכל הנוגע לאיך להתלבש. אני פותחת בהקדמה הכבדה הזו בכוונה משום שרוצה לשתף בחוויה האישית שלי וחשוב לי מאוד לחדד ולומר:
1.כשאת מרגישה בנוח בעור שלך – זה לא ממש משנה מה את לובשת.
במשך שנים חשבתי שאם רק אקנה את הפריט המושלם ארגיש בעלת ביטחון, אבל האמת היא שביטחון אמיתי לא דועך כל כך מהר ולא מגיע מבגד. כשיש לך אותו – את לא מרגישה צורך כל פעם לקנות משהו חדש.
2. על אף שאני חושבת שאנחנו זוהרות מהפנים אל החוץ ולמרות מה שנאמר כאן לעיל – לבגדים יש הרבה כוח והם במידה רבה שלוחה של מי שאנחנו מבפנים ולכן חשוב שנרגיש בהם בנוח ושהם באמת ישקפו את מי שאנחנו.
3. אני מעודדת אותך לגלות את עצמך מחדש בעזרת גיבוש הסטייל האישי שלך ולעוף על עצמך במקסימום בלי להתעסק במידות או במשקל – כי אפשר שיהיה לך סטייל לא משנה כמה את שוקלת ואיך את נראית.
4. אני שונאת את המילה מחמיא. שונאת! – בגדול זה כיבוס של המילה ״מרזה״ / ״מטשטש״ / ״מסתיר״ אין צורך להתחבא ממי שאנחנו. אנחנו צריכות ללבוש את מה שעושה לנו טוב ומה שיפה בעיניים שלנו.
5. אני טיפוס אופטימי ומאמינה גדולה בחגיגה של הדברים הקיימים, לכן אני מציעה לך להתחיל במה שאת *אוהבת* בגוף שלך – אילו חלקים את רוצה להדגיש ולתת להם את מלוא תשומת הלב? אם נצא מנקודת הנחה שיש לנו – יהיה לנו יותר כיף לחפש בגדים שירימו לנו.
6. זה לא חשוב מה כתוב על התגית – זה ידוע שבכל הנוגע למידות, אין באמת דרך לאכוף ולאמוד אותן.
בשנים האחרונות קיימת מגמה ברשתות של הקטנת מידות בגלל נסיבות כלכליות (פחות בד = פחות כסף).
מידה 40 של היום ממש לא נראית כמו מידה 40 שלפני 15 שנה (פעם הן היו באמת מידות גדולות!) , מדובר באמצעי מדידה מאוד נזיל ואין להן באמת משמעות. שתי נשים במידה 40 יכולות להראות שונות שנות אור זו מזו משום שכולנו פתיתי שלג וכל אחת בעלת מבנה גוף ייחודי משלה. אני ממליצה לדבוק בשיטת הסנטימטרים ולהכיר את הגוף שלך מבחינת הקימורים והמבנה הכללי שלו.
גילוי נאות – היה לי העונג לדגמן ולשתף פעולה עם חלק מהמותגים בהמשך הכתבה אך הפוסט הזה אינו ממומן ומתבסס אך ורק על ההמלצות וההעדפות שלי. לפנייך רשימה של ברנדים שאני מוצאת את עצמי בהם באופן אישי , שיהיה שופינג מוצלח גירל!
1. רתמה – קודם כל חברה והשראה גדולה, חלוצה בתחומה שעושה חיל באופנה הישראלית. המעצבת רותם לויתן יודעת לעשות בגדים שיעשו לך תיקון לכל השנים האלה אז בקניון. תוכלו למצוא אצל רתמה בגדים טרנדיים ואיכותיים ב מידות גדולות, עד מידה 56.
2. אמריקן איגל ו-aerie – אני תמיד מוצאת את עצמי באמריקן איגל. הבגדים של החברה טרנדים בסגנון צעיר וכיפי ואני אוהבת מאוד גם את המיתוג האינקלוסיבי שלהם. ליין הג׳ינסים curvy שלהם מוצלח במיוחד בעיני ומגיע גם ב מידות גדולות עד מידה 20.
3. תמנון – כבר שנים שאני ממש בעד תמנון. הרשת הישראלית הגדילה את טווחי המידות שלה ואם יורשה לי ויורשה לי – קולקציית הקיץ הנוכחית התבלטה במיוחד בתשומת לב לגזרות טובות, מידות גדולות ומגמת שינוי חיובית בגזרת הבדים. עכשיו רק חסרה להם דוגמנית פלאסית ובכלל אהיה מרוצה.
4. גירלפרינד שניתן להשיג בדי אן איי זון – אני פשוט אובססיבית למותג הצפון אמריקאי הזה.
הכל שם אני אוהבת, גיוון מבחינת הקאסטינג של הדוגמניות והיצע מידות רחב!! יש בגדי ספורט (שהם לא רק לספורט..) העשויים בקבוקי פלסטיק ממוחזרים. והכי טוב – מדובר בבגדי הספורט האיכותיים ביותר שהיו לי…
5. אומה – המותג של מיטל וינברג אדר הוא כל מה שאני רוצה להיות כשאהיה גדולה, בגדים נינוחים מדויקים קלאסים וטרנדים במקביל ,נשיות שהיא פשוט כמו היא. היצע המידות רחב וזו אופציה מצוינת לבגדים יותר קלאסיים / מחויטים.
6. חנויות וינטג׳ ויד שנייה – אני חסידה ענקית של חנויות וינטג ויד שנייה ולעולם לא פוסחת על כניסה ופשפוש באחת. אני מאמינה מאוד במחזור וקיימות ומעבר לכך שהקנייה בחנויות אלה מצמצמת את הנזק של הפגיעה בכדור, היא גם מאפשרת חוויה יחודיית. לרוב הבגדים הם one of a kind ואני אוהבת את העובדה שכל פריט מספר סיפור. בלי קשר רוב הבגדים היותר ישנים שייכים לתקופה בה האופנה לא הייתה מהירה, הגזרות והבדים היו איכותיים יותר. בקיצור מומלץ! חנויות יד שנייה שאוהבת במיוחד – הביגודית בקינג גורג׳ בתל אביב, ״מול הלול״ בקיבוץ גבעת חיים, צ׳לסי בתל אביב.
7. אסוס- על אף כל מה שנאמר על אופנה מהירה, אני מבינה כמה קשה זה למצוא את הפריט הספציפי הזה שאת מחפשת בנרות ולא מצליחה למצוא. לאסוס אני פונה במקרה שכזה, למטיבות לכת אמליץ על האפשרות לבחור בסינון ב״ריספונסיבל אדיט״. מה שנקרא ״העריכה האחראית״ – מסננת את כל הפריטים שיוצרו בצורה שמתחשבת בסביבה, פריטים ממוחזרים וכו. (זה עדיין לא מושלם, אבל זה יותר טוב 🙂 )
יש לכן עוד המלצות למקומות שווים לרכוש פריטי אופנה במגוון רחב של מידות? מוזמנות לכתוב לנו בתגובות או לשתף אותנו בעמוד האינסטגרם של המגזין