דוקומנטרי חדש של HBO חוקר לעומק את התרבות והסיפור מאחורי אחד ממותגי ההלבשה האהובים בעולם, ברנדי מלוויל. המותג שהצליח לכבוש את ללבותיהן של נערות ונשים צעירות ברחבי העולם. והפך לתופעה ותרבות בפני עצמה. אלא שכרגיל, מאחורי הקלעים אפשר למצוא גזענות, שימוש לרעה בכוח, ניצול נשים צעירות ועוד. אז מה היה שם?
גבר מבוגר שניהל את חשבון האינסטגרם של המותג והנערות שעבדו בו לאורך השנים.
בדוקו מתואר כיצד מייסד המותג, סטפן מרז'אן ניהל לאורך השנים את העמוד האינסטגרם של ברנדי. הוא היה מעלה תמונות שצולמו על ידי נערות שאהבו את המותג ולאחר מכן גם פונה אליהן באופן אישי. חלקן הגדול קיבלו הצעות לעבוד עם המותג. וכך נוצר מצב בו המייסד, בנו וחבר צוות נוסף בשם גס לונגו היו מארגנים ימי צילום שלמים כאשר המצולמות והמצלמות הן לא פעם בנות פחות מ-18.
אג'נדת ה-ONE SIZE הייתה בחירה מודעת ומושכלת של המייסד ובנו אשר נועדה לשמור על קהל הלקוחות "אחיד".
לאורך הסרט אפשר לשמוע מספר רב של עדויות המעידות על אג'נדת ה-ONE SIZE של המותג. אינספור נשים צעירות שעבדו במותג דיברו על כך שבכירי החברה, אשר היו מעורבים לחלוטין, בבחירת הדוגמניות והעובדות היה טעם מאוד ברור. נערות צעירות, רזות, יפות ופופולריות.
בעוד באופן פומבי נמסר לנשים שהם מעסיקים "נערות שמשדרות את הערכים של המותג". התברר לאחר התחקיר כי זה היה גם הטעם המועדף על המייסד. זה שנהג לשמור תמונות של כל אחת מהעובדות הצעירות בתיקיות ולאחר זמן גם ביקש תמונות חזה ורגליים שלהן. אם תמונה של מישהי לא נראתה לו הוא דאג שתפוטר.
אנטישמיות וגזענות היו חלק בלתי נפרד מהמותג מהרגע שנוסד
לא מדובר בסיפור על מותג ששורשיו מגיעים או נוגעים בשואה. אבל כן במותג שבעליו מחזיקים דעות נחרצות על מיעוטים. ממש כמו בדוקו על אברקרומבי אנד פיץ', מהר מאוד נחשף כי הבעלים היו מקפידים שהעובדות האפרו אמריקאיות יעבדו במחסן. לא ניתנה להן האפשרות לשרת את הלקוחות בקדמת החנות שכן הן לא התאימו בכלל ל"נראות" אליה שאף המותג. שהיא כמובן… לבנה. עוד מתוארות מספר תקריות בהן שלחו המייסדים והבכירים בחברה הודעות עם גוון אנטישמי. וכן גם מימים אנטישמיים בקבוצת הוואטסאפ עם העובדות.
ואם זה לא הספיק לכם, יש גם מקרה ממש תמוהה עם הטסת נערות לסין עבור "בחירת" קולקציות
חלק נרחב המעובדות שהיו מתנהגות יפה קיבלו צ'ופר לטוס לסין ולבחור את הקולקציות / דגמים שימכרו בחנויות. אותן נערות היו מקבלות את ההזדמנות לטוס במחלקת עסקים. לישון במלונות היקרים ביותר ולעבוד יחד עם הבכירים במטרה לייצר קולקציות שימכרו. עבודה שכולנו יודעים שקיימת בתעשיית האופנה במשרה מלאה ועלייה נדרשת חברה לשלם כסף. פה נוצלו הנערות לעשות אותה בחינם כמעיין פרס על עבודתן הקשה.
את הדוקו החדש אפשר למצוא כבר עכשיו ביס, ברנדי מלוויל: כת האופנה המהירה