2022 בפתח וזה בדיוק הזמן לסכם את 5 האירועים החדשותיים שעשו לנו את השנה בעולם האופנה. סוף השנה גם אומר שעברה שנה מאז השקנו את מהדורת חדשות האופנה. שנה בה דיווחנו לכם כאן על כל הדברים שהכי חשובים שצריך לדעת מהתעשייה. וזאת בהחלט הייתה מלאה. באירועים, מותגים חדשים, פיטורים, סקנדלים וכן גם אובדן שאף אחד לא ציפה לו. אז מה היו ה-5 האירועים שחברות המערכת שלנו חשבו שהיו הכי מהותיים?
נובמבר – עזיבתו המפתיעה של המעצב דניאל לי מבית האופנה בוטגה ונטה, בהחלטה “משותפת”.
בהודעה מפתיעה שיצאה בחודש שעבר הודיעה הקונגלומרט קרינג כי בית האופנה בוטגה ונטה האיטלקי והמעצב הבריטי דניאל לי – נפרדים. ההודעה הדהימה רבים בעולם האופנה. מאז כניסתו של לי ב-2018 נסק המותג והפך לבית האופנה המבוקש בעולם. ״בוטגה ונטה ודניאל לי מודיעים על ההחלטה ההדדית לסיים את שיתוף הפעולה ביניהם״ נמסר בהצהרה. אך על פי ידיעה שפורסמה במגזין WWD דבר אחר קרה. מקורות בתוך בית האופנה סיפרו כי סביבת עבודה מאתגרת ושעות עבודות משונות גרמו לרבים מעובדי האטלייה להתפטר. וזו הייתה הסיבה האמיתית לפרידה.
לא הרבה אחרי נפוצו שמועות גם שבית האופנה מצמצם את ייצור הפריטים שעיצב לי. השמועה נפוצה אחרי שהופיעו באתר TK Maxx פריטים של בית האופנה שעוצבו על ידי לי, בהנחה. זה גרם לרבים לחשוב שבוטגה מנסה להיפטר מעיצוביו של לי. דבר שנראה לא הגיוני אך גם קצת כמו נקמה. דובר בית האופנה מסר ל-WWD כי המותג “גאה בכל הקולקציות שלו ולא מפחית ייצור של פריטים שעיצב לי." בית האופנה הכחיש מכירה ל-TK MAXX ופתח בחקירה כדי לאתר מהיכן מגיעים הפריטים.
אפריל – פטירתו של מצב האופנה הישראלי אלבר אלבז בגיל 59
מעצב האופנה הישראלי המצליח בעולם אלבר אלבז, נפטר באפריל האחרון בפריז. זאת עקב סיבוכים של מחלת הקורונה. הוא היה בן 59 במותו. אלבז היה ידוע בתור המעצב שהחזיר לחיים את בית האופנה הצרפתי לנוון. מותו של המעצב הנערץ אושר על ידי הקונגלמרט ריצ׳מונט. איתו פתח את המותג AZ Factory ביום המאורע. המעצב הישראלי למד עיצוב אופנה במחלקה לעיצוב אופנה בשנקר. ועבר לניו יורק לאחר סיום לימודיו שם הצליח להשיג עבודה אצל מעצב האופנה האמריקאי ג'פרי בין. ב-1996 זכה להכרה בינלאומית כאשר נבחר להיות מעצב המותג, גיא לרוש. בזכות הצלחתו זכה לעבוד גם באיב סאן לורן בתור מעצב ליין ה-Ready to wear של המותג. אלבז היה עתיד גם לרשת את מקומו של לורן כמעצב הראשי של בית האופנה. אך אז קיבל הזדמנות לעצב לבית אופנה שהיה נחשב מנומנם, אבל הפוך לסיפור ההצלחה הגדול שלו, לנוון. אלבר נקבר בארץ ימים לאחר מותו בנוכחות רבים מתעשיית האופנה.
נובמבר – פטירתו של מעצב האופנה וירג'יל אבלו בגיל 41 ממחלת הסרטן
מעצב האופנה וירג’יל אבלו נפטר בחודש שעבר בגיל 41 לאחר מלחמה במחלת הסרטן. אבלו עשה היסטוריה כשהפך להיות הקריאטיב דירקטור האפרו אמריקאי הראשון העומד בראש בית אופנה צרפתי. כשהתמנה למעצב מחלקת הגברים בבית האופנה לואי ויטון. ב-2012 ייסד אבלו את בית האופנה OFF White ורק ביולי האחרון מכר חלק ממנו לקונגלומרט LVMH שהבטיחו לקחת אותו לשלב הבא. בהודעה שעלתה בעמוד האינסטגרם של המעצב נמסר כי “במשך שנתיים נלחם ורג’יל בסוג נדיר של סרטן. הוא בחר להתמודד עם המחלה בפרטיות. ועבר מספר הליכים מאתגרים כל זאת בזמן שהיה בתפקידים מרכזיים בעולם האופנה, האמנות והתרבות. למרות הכל, מוסר העבודה שלו, אינסוף הסקרנות והאופטימיות לא דעכה.המטרה לפתוח דלתות לאחרים כדי ליצור שוויון הזדמנויות בעולם האמנות והעיצוב”. ימים לאחר לכתו הרים בית האופנה לואי ויטון תצוגת מחווה למעצב. רבים ברחבי העולם ספדו לו. כולם מזכירים את שינוי ה”גישה” שהביא איתו לאופנת הרחוב והשפעתו על עולם האופנה כולו.
יולי – חברת אינדיטקס, מכחישה באופן רשמי העסקת עבדים אויגורים ממחוז שינג’יאנג
בתחילת השנה פרסמנו פה את כתבתה של ורד גולדמן שמסבירה על מצבם של המיעוט האויגורי בסין והקשר שלהם לניצול באופנה מהירה. ביולי, לאחר חודשים של "שמועות", יצא תאגיד אינדיטקס בהצהרה רשמית בה ניסה להרחיק עצמו מהסיפור. ההצהרה הגיעה לאחר שבית המשפט בצרפת פתח בחקירה רשמית. זאת לאחר שקיבל תלונות מארגונים זכויות שונים. התאגיד מצידו הכחיש כל קשר לניצול עובדים אויגורים בסין. ״אנחנו מכחישים את הטענה הזאת. חברת אינדיטקס מבצעת בדיקות מעמיקות בכל הנוגע לקו הייצור שלה ואנחנו מתכוונים לשתף פעולה עם הרשויות הצרפתיות כדי להוכיח שהטענות הנ״ל לא מבוססות״.
החקירה החלה ביוני, לאחר ש-3 ארגונים זכויות אזרח וסביבה שונים הגישו תלונות בנושא. בין החברות שנחקרות אינדיטקס, יוניקלו, SMPC וסקצ׳רס. החברות יחקרו בנוגע להאשמות שהועלו כלפיהן בנוגע לעבודת כפייה מעבר לים לכאורה. אחד מהארגונים שהגיש את התלונה, ארגון Collectif Éthique sur l’Etiquette, מסר בתגובה ל-WWD כי ״הגשנו את הבקשה כדי לשפוך אור על תפקידם של מגוון חברות במצב הנתון של האויגורים. וכן גם כדי לוודא שבית המשפט הצרפתי יעשה עבודתו יחקור ויעניש בחומרה במידת הצורך חברות שמנצלות ומפלות למטרות רווח״.
יולי – האם קים קרדשיאן מורידה את ה -W מ-KKW BEAUTY?
ביולי עלתה הודעה באינסטגרם של מותג האיפור של הגברת קרדשיאן ווסט בה נכתב כי האתר יפסיק לפעול החל מה-1 באוגוסט. ההשבתה הגיעה כדי ״לעבור מיתוג מחדש ושיפור חווית הקנייה הכוללת״. עוד נמסר בהודעה כי קים מתרגשת מאוד להשקה החדשה, שכן היא מחכה להשיק פורמולות חדשות ונראות שתהיה יותר קרובה לאיך שהיא רואה את המותג. מאז נפוצה השמועה, בטוויטר בעיקר, שקים עושה את המהלך רק כדי להיפטר משמו של ווסט, בעלה לשעבר. דבר שינתק אותו מהחברה והנראות שלה באופן רשמי. מגזין WWD ראיין את קרדשיאן באופן אקסקלוסיבי, והתשובה שלה הייתה אחרת. היא מסרה למגזין כי המיתוג החדש וכן גם השם החדש לא מגיעים בעקבות הגירושים. על פיה מדובר במהלך גדול יותר שהיא מתכננת כבר זמן מה עם קנייה שעדיין, כביכול, מעורב בפרויקט. היום שניה לפני 2022 כלום לא זז. האתר ועמוד האינסטגרם של המותג עדיין מציגים את אותה ההודעה וההשקה המחודשת לא נראית באופק.