BringThemHomeNow#

כולם משבחים – אבל האם הקולקציה החדשה של Vetements באמת הכי טובה עד כה

בית האופנה vetements הציג בסוף החודש האחרון את קולקציית קיץ אביב 2024 של המותג. זאת הקולקציה הטובה ביותר שנראתה מהם עד היום והיא בעיקר גורמת לנו לשאול, מי הביצה ומי התרנגולת?

בואו נחזור אחורה בזמן…שתי עונות עברו מאז קיבל גרואם ווסאליה את תואר המנהל האמנותי. 

זאת לאחר תשע שנים מהקמת המותג ע"י האחים לבית משפחת ווסאליה. האח השותף, הלא הוא דמנה שמכהן מזה שבע שנים כמנהל הקריאטיבי של בית האופנה בלנסיאגה, ערק סופית מהמותג בשנת 2019. זאת כדי להתמקד בעשייה בבית האופנה הצרפתי.

vetements הוקמה מתוך חזון לשנות את פני המשחק ולהביא את בגדי הרחוב הכי גבוה שאפשר. בתעשייה בה המונפול הוא של תאגידי ענק השולטים ברוב המוחלט של בתי האופנה המובילים, רצו האחים ווסאליה ליצור טון וחוקים חדשים. בינתיים הולך ל-vetements לא רע בכלל והיא כבר נחשבת בין המותגים המסקרנים בתעשייה.

רגע לפני חשיפת הלוק בוק של קולקציית אביב 24 של המותג העביר גורם ביקורת על AI 

בשיחה ביקורתית אמר המעצב כי "הבינה המלאכותית שינתה את התמונה מדמיון להמחשה. עם זאת אנחנו עדיין חיים בעולם האמיתי. לכן הקולקציה הנוכחית היא בדיוק ההפך מבינה מלאכותית. שכן איכות יכולה להיווצר רק בידיים אנושיות." וכך הדגמים הראשונים בקולקציה היוו רפרנס לבובת הדיגום הנחשקת של סבתו של ווסליה.

בווג קישרו את הרפרנס לקולקציה שהציג בית האופנה מרג'יאלה (עליהם גם כתב ווסאליה את התזה שלו בסיום התואר השני) בשנת 1997. אך בשונה מהם vetements השתמשו בטכניקה של הדפסה תלת מימדית כדי ליצור את מראה ה"קנבס" המדובר. 

מה שאפיין את הקולקציה הנוכחית היה הגודל שלה. כל המידות של vetements שהן אוברסייז ממילא הוכפלו פי שישה עשר. המפעלים איתם עובד בית האופנה סירבו בתוקף לבצע את הדגמים בטענה שהמכונות שלהם לא גדולות מספיק להעביר את כמות הבד. אך ווסאליה התעקש והתוצאות דיברו בעד עצמן. זוהי התצוגה השניה הנצפית ביותר ע"י מגזין ווג, ממוקמת בין לואי ויטון ופראדה. 

לאור הבאז התקשורתי ההשוואה בין האחים ווסאליה ממשיכה לתפוס תאוצה. 

בכל זאת בדיוק כמו הקשר בין מראה הקנבס למרג'אליה, קשה לפספס את הקשר בין שמלות הענק המוצגות בחלק השני בקולקציה לעבודותיו של דמנה בבלנסיאגה. מר ווסאליה יודע שמשווים אותו לאחיו הגדול בכל הזדמנות ואין לו דרך להימנע מכך. "אתם לא יודעים כמה זה קשה. בגלל שלאחי יש שם כל כך גדול אני מרגיש שלעולם יש ציפיות גבוהות ממני. וזה כבר לא מספיק שאהיה טוב, אני צריך להיות מצויין. אני חושב שאחי סופר מוכשר ועשה כברת דרך בעשור האחרון אבל עכשיו הגיע הזמן שלי." 

כך הוא ממשיך ומתעקש שמדובר בשפה עיצובית משותפת שהשנים חולקים. "שינינו את התעשייה, זו הייתה המטרה מלכתחילה. כשהתחלנו לא רצינו לשים את עצמנו בקדמת הבמה, הכל היה קשור בבגד וביצירה. אז כן דמנה היה אחראי על הצד העיצובי ואני על העסקי. אבל כשמנהלים עסק עושים הכל מהכל. פעם אתה מנהל, פעם אתה מעצב ופעם מנקה. מה שצריך. לגבי השמלות, אני חושב שהרבה מבתי האופנה מחזיקים בדגמים מהסוג הזה. אם תשוו אותם אחד ליד השני הדגמים של vetements גדולים יותר ובעיניי גם טובים יותר."

ההתנהלות של האחים ווסאליה שונה לחלוטין בכל מה שקשור לחשיפה הציבורית. ב-2021 החליט דמנה לוותר על שם המשפחה ולהזדהות בשמו הפרטי בלבד. בנוסף הצהיר שלא יתראיין בשום נושא שלא קשור לבלנסיאגה. וגם באינסטגרם שלו תוכלו לראות תמונות מקצועיות ומהוקצעות בלבד. לעומתו, מאז שהחל להוביל את vetements, גוראם מרבה להתראיין, לחשוף את זהותו כפרסונה, אישית ומקצועית. חשוב לו להראות את עבודותיו המשותפות עם מגוון הסלבריטאים. כמו טייגה, אבריל לאבין ובפוסט האחרון שלו גם עם המלכה האם, מדונה. זאת בצל האשפוז שעברה.

הקולקציה האחרונה היא התפתחות אבולוציונית של בית האופנה, הסטיילינג ומערכות הלבוש נראו ברמה גבוהה בדיוק כמו שכיוונו אותם להיות כשבית האופנה נוסד. אלא שהשאלה שבכלל עולה היא מדוע חזרנו לסגנון והשפה שרק בלוק בוק הקודם ניסה המעצב להרחיק מעצמו?

כבית אופנה צעיר בזירה vetements עוד מנסה לפתח שורשים, זה לא קל לה אבל זה האתגר האמיתי שלה ואם תמשיך כך נראה שהדרך סלולה. בשנה הבאה יחגגו 10 שנים להיווסדה וכיאה לבית האופנה שמתמחה באוברסייז התוכניות לא קטנות…ובאשר לגוראם הוא צופה לעצמו להיות הדבר הגדול הבא. נחיה ונראה.

Translate