בעלי עסקים רבים בארה"ב בחרו בדונלד טראמפ לנשיאות. הסיבה על פי רוב היא כי הנשיא הנבחר יהיה טוב לכלכלה. אלא שעבור תעשיית האופנה האמריקאית, ההפך הוא הנכון. וכעת רבים מנסים להבין האם הם בכלל יוכלו להפסיק לייצר בסין?
אם נסתמך על הבטחות שנתן לבוחריו, התוכניות של טראמפ עתידות לשנות את פני תעשיית האופנה הבינלאומית.
לאורך מסע הבחירות שלו הבטיח הנשיא לשעבר לחזק את הכלכלה האמריקאית. בתוכנית היו סעיפים כמו: העלאת את מיסי היבוא לפחות ב-10%. הגבלת אחוזי הריבית שגוזרות חברות האשראי. הורדת מחירי הדלק שישפיעו על שינוע. והבשורה המרה ביותר עבור התעשייה שלנו… העלאת מיסי היבוא על מוצרים שמיוצרים בסין ב-60%. כל צעד אמור לחזק את הכלכלה האמריקאית. בכך שהוא מכופף את ידם של התאגידים והופך את הייצור והייבוא הבינלאומי ללא כדאי.
עם ההודעה הרשמית על זכייתו שיגרו בכירים בתעשייה הבינלאומית מכתבים הדנים בהתמודדות עם הנושא. אם בשלב הראשון היה החשש הבינלאומי, פלונטר דיפלומטי. ככל שעוברים הימים מתברר כי המיסוי הוא הצרה הגדולה ביותר. שכן לא רק הכלכלה האמריקאית תחטוף מכה. אלא גם מדינות שסוחרות איתה וחברות ענק שמקיימות בה את עסקיהן. האם ענקית ספורט אירופאית שמייצרת בסין תאלץ לשלם 60% יותר על ייבוא לארה"ב בה היא מחזיקהה חנויות? שאלות כאלה ורבות אחרות גורמות ללחצים רבים בתעשייה.
ומה הפתרון המסתמן? חברות רבות מנסות לראות אם הן בכלל יכולות לא לייצר בסין
בעוד רוב מדינות המזרח ידועות במפעלי הייצור שלהן, סין עדין נחשבת למעצמה בתחום. על פי תחקיר שעשו בעיתון SOURCING JOURNAL כ-61% מהמוצרים שנכנסו לארה"ב בין ינואר לאוקטובר הגיעו מסין. כאשר המידע שנבדק הצביע על 62 אלף יחידות, לעומת 15 אלף יחידות מהמדינה היצרנית השניה בגודלה הודו. אחריהן הגיעו ויאטנם, בנגלדש וקמבודיה.
על פי שינג לו, מרצה לאופנה וטקסטיל באוניברסיטת דלאוור, שחבר בועדת המסחר, הייבוא והשינוע האמריקאית חלופה נראית רחוקה מהעין. "אני חושב שיקח הרבה מאוד זמן למצוא חלופה הולמת" אמר לעיתון SOURCING JOURNAL. עוד הוסיף כי לסין אין מתחרות בכל הנוגע ליכולות ייצור ותמחור. על פיו היא מתעלה על כל 5 מתחרותייה גם יחד. ואם זו הדעה של מומחי הועדה, יש להניח כי בכירי התעשייה לא יצליחו להציל את עצמם מהמצב המתהווה. עכשיו נותר לראות אם טראמפ בכלל… יעמוד במילה שלו.