השחקנית אנג'לינה ג'ולי ידועה באהבה והדאגה שלה לסביבה. כך שלא מפתיע שהיא זו שיוצאת בהצהרות גרנדיוזיות וטוענת כי היא תצליח לשנות את מודל האופנה הקיים. בסוף השבוע שעבר הוציאה השחקנית הצהרה רשמית בה היא מכירה לעולם את העסק החדש שלה – אטלייה ג'ולי. המטרה שלו? לייצר מודל עסקי שעוד לא נראה כמותו בתעשייה. כזה שיוכל, כמו שאומרים בהייטק, לשבש (דיסראפט) את התעשייה. הנה כל המידע שפורסם.
השמועות על אטלייה ג'ולי החלו לפני כמה שבועות אז הגישה השחקנית בקשה לרישום סימן מסחר בשם זה.
על פי הדיווחים שהתפרסמו בכתבי עת מפורסמים (החל מווג ביזנס ועד סי אן אן) השמועות החלו בחודש במרץ אחרי שמקור מסר כי מסמכים המבקשים לרשום את שם העסק הוגשו בשמה. אלא שאז הדבר היה עוד ספקולציה ולא היה ברור איזה סוג של עסק יפתח תחת השם הנבחר. דבר אחד היה ברור, כאקטיביסטית ופעילה ידוע לזכויות אדם מדובר יהיה במשהו ערכי.
אלא שביום חמישי האחרון העלתה אנג'לינה ג'ולי פוסט רשמי באינסטגרם בו סיפרה על הפרויקט החדש שלה.
על פי המידע שמסרה, העסק יהיה קולקטיב אופנה חדש המספק מודל ייצור ועיצוב חדש. מטרתו תהיה לחבר בין הלקוח לחייטים ותופרים. אלו יוכלו לייצר לו באופן ישיר פריטי אופנה מבדי וינטג' ודד סטוק. המטרה לתת את הכוח ללקוחות. כדי שיכולו לעצב את פריטי החלומות שלהם בעצמם. ובכך לשבש את דינמיקת הכוח הקיימת בתעשייה. "המעצבים אולי מציירים את הרישומים או מאשרים רעיונות. אבל אלו החייטים והתופרים שעושים את ההבדל. ואיתם אני הכי אוהבת לעבוד. ולמרות זאת נדיר שאותם אנשי מקצוע מקבלים את הקרדיט והכבוד המגיע להם".
"זה יהיה מקום בו יוכלו אנשים יצירתיים לשתף פעולה עם אנשי מקצוע מגוונים מכל קצוות העולם." כתבה באתר שלה. "המודל הזה נולד מההערכה הגדולה שלי לכל אנשי המקצוע המוכשרים שפגשתי ועבדתי איתם לאורך השנים. הרצון ליצור מחומרים איכותיים ומיוחדים שכבר קיימים. וכן גם להיות חלק מהתנועה שתטפח יותר הבעה ויצירה אישית".
עוד נמסר כי ההשקה הרשמית מתוכננת לסתיו הקרוב. וכי חלק בלתי נפרד מהמיזם הוא לאפשר הזדמנויות תעסוקה חדשות לקבוצות מיעוטים ופליטים.
בעוד עסקים דומים אחרים ניסו לתת ללקוח לעצב בעצמו ואף הציעו שירותי עיצוב טכנולוגיים חדישים. הם הרגישו לא פעם חסרי נשמה. ג'ולי מציעה לחבר כל אדם אל האמנים המוכשרים שבאמת יוצרים את האופנה אותה אנחנו כל כך אוהבים. ובכך לדעתי היא מצליחה ליצוק ערך. ואפילו לחשוף את הקהל הרחב למאחורי הקלעים בצורה מכבדת ואף מרגשת.
האם המודל הזה יצליח לשנות את הגישה של צרכני האופנה העולמיים? האם הוא יספק מודל חדש בו מי שבאמת מייצר פיזית את הבגד זוכה להכרה ופיצוי הולם על עבודתו? מסקרן מאוד יהיה לראות איך העסק יצליח לחבר בין אנשים מרחבי העולם. וכן גם כיצד הוא ייצר וישנע את הפריטים. דבר אחד בטוח מדובר פה בהצעה שאפתנית (שאולי רוצים לזלזל בה) אך יכולה בהחלט להיות נקודת התחלה מעניינת לשינוי